Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα Συλλόγου Α/θμιας Εκπ/σης Έδεσσας για τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
        με κατάπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.
Τη στιγμή που η εκπαίδευση μαστίζεται από έναν κυκεώνα προβλημάτων , ο κύριος υπουργός επέλεξε να επαναβεβαιώσει την προσωπική του θέση, για ένα θέμα που έχει λυθεί από το Ελληνικό και όχι μόνο κοινοβούλιο. 
Η συγκεκριμένη αναφορά  Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων, που γίνεται τη στιγμή που φουντώνουν σε όλη τη γύρω περιοχή οι εθνικιστικές τάσεις και οι πόλεμοι, προσφέρει χείριστη υπηρεσία στην εθνική ομοψυχία,  μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζουμε.
Η συγκεκριμένη αναφορά τροφοδοτεί τις εθνικιστικές λογικές απέναντι στα δεινά , που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα και είναι πολιτικά και ιστορικά απαράδεκτη.
Για ένα θέμα που έχει λυθεί τελεσίδικα από τη Βουλή των Ελλήνων, για ένα θέμα που εμείς οι εκπαιδευτικοί διδάσκουμε την καταγεγραμμένη ιστορική αλήθεια στα σχολεία μας, ο υπουργός Παιδείας έχει αντίθετη άποψη. Συνεπώς θεωρούμε πως δεν μπορεί να ηγείται της Παιδείας ο άνθρωπος αυτός. Ας κρατήσει την προσωπική του θέση και ας συνεχίσει να δημοσιογραφεί υπερασπίζοντάς  την.
          Εμείς, ως Έλληνες και εκπαιδευτικοί οφείλουμε  να σεβόμαστε την Ιστορία του λαού μας, να διδάσκουμε στα παιδιά μας την αλήθεια,  να μαθαίνουμε τα  παιδιά μας να καταδικάζουν κάθε γενοκτονία και κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. 
 Η αποσιώπηση και η μη παραδοχή ιστορικών αληθειών ποτέ δεν βοηθά στην προσέγγιση των λαών και στην ειρήνη, αντίθετα, η παραχάραξη της Ιστορίας μπορεί να γεννήσει την επανάληψή της. Μόνο η αναγνώριση, η αμοιβαία κατανόηση, η διατήρηση της μνήμης και ο σεβασμός στην ατομική και συλλογική ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπορούν να αποτελέσουν τα θεμέλια μιας ζωής,  πάνω στα οποία θα χτίσουμε με τους γείτονές μας σχέσεις ειλικρινείς, καλοπροαίρετες, φιλειρηνικές.
O Σύλλογος Α/θμιας Εκπ/σης Έδεσσας ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη του και να τελειώσει με την παρουσία ενός ανθρώπου που διχάζει το λαό και να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.
Ζητούμε από τη Δ.Ο.Ε. να τοποθετηθεί και να καταγγείλει τις επαίσχυντες και προσβλητικές για τη συλλογική μας μνήμη  και την ιστορική μας συνείδηση δηλώσεις του υπουργού.
                                                    Για το Δ.Σ.
        Η Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας
      Λαμπρίδου Μαρία                             Διαμαντίδου Ευγενία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.