Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή: Φανταστικά μπισκότα


Υλικά συνταγής:
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 220 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο αυγό
- 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:- Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
- Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
- Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

- Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
- Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
- Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

Πηγή: argiro.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.