Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς ζουν οι Ευρωπαίοι το 2015


Ποιοι είμαστε εμείς οι Ευρωπαίοι και πώς ζούμε εν έτει 2015;

Την απάντηση στο εν λόγω (πολύ ευρύ για να απαντηθεί εύκολα ή συνοπτικά) ερώτημα ανέλαβε να δώσει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat) μέσω έκθεσης που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα.
Μέσα στις 180 σελίδες της έρευνας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι λαοί στην Ευρώπη: Ποιοι είμαστε και πώς ζούμε;» η Eurostat έρχεται να συνθέσει μια λεπτομερή εικόνα της ευρωπαϊκής ανθρωπογεωγραφίας και των βιοτικών συνθηκών εντός της ΕΕ, αναδεικνύοντας τις μεταβολές στο ευρωπαϊκό «DNA», τις διαφορές μεταξύ περιοχών και κρατών, αλλά και κάποιες από τις (κυρίως δημογραφικές) προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά.
Οι δημογραφικές αλλαγές, οι διάφορες όψεις του οικογενειακού βίου, οι συνθήκες στέγασης, και η ηλικία του πληθυσμού είναι κάποιοι από τους τομείς που φωτίζονται μέσα από τον συνδυασμό στατιστικών στοιχείων της τελευταίας τετραετίας (τα οποία ωστόσο συγκεντρώθηκαν πριν από την προσφυγική κρίση των τελευταίων μηνών).
Όσο για την εικόνα που προκύπτει μέσα από τους πίνακες και τα γραφήματα, αυτή είναι η εικόνα μιας Γηραιάς Ηπείρου που σταδιακά γερνάει και «λιγοστεύει» πληθυσμιακά, μέσα σε συνθήκες ολοένα μεγαλύτερη μοναξιάς (κυρίως στα βόρεια), με τα διαζύγια να πολλαπλασιάζονται (κυρίως στα βόρεια και ανατολικά), τους γάμους να μειώνονται, και τη σύσταση του πληθυσμού να αλλάζει (λόγω της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.