Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσ/νίκη: Την χειρούργησαν για καρκίνο που δεν είχε - Αποζημίωση 600.000 ευρώ


Αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε 71χρονη γυναίκα η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο που δεν είχε!
Το δικαστήριο έκρινε ως υπαίτιους έναν γιατρό - χειρουργό και δύο συναδέλφους του- παθολογοανατόμους, καθώς επίσης και δύο ανώνυμες εταιρίες παροχής ιατρικών υπηρεσιών που εκπροσωπούν μια κλινική και ένα κέντρο εργαστηριακών εξετάσεων.
Οι παραπάνω πέντε εναγόμενοι υποχρεώνονται να πληρώσουν συνολικό πόσο 572.400 ευρώ, ως αποζημίωση, για την ζημιά που υπέστη η γυναίκα αλλά και τα δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στο ποσό των 28.000 ευρώ. Η δικαστική απόφαση ελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο και δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2015.
Η παθούσα απευθύνθηκε στο Γεστρεντερολογικό και ηπατολογικό κέντρο γνωστής κλινικής της Θεσσαλονίκης, την 21 Ιουνίου 2013, στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου της υγείας της και υπεβλήθη σε ολική ενδοσκόπηση παχέος εντέρου από ειδικό γαστρεντερολόγο - ηπατολόγο, διδάκτορα της ιατρικής κλινικής σχολή του ΑΠΘ.
Την ίδια μέρα, υποβλήθηκε και σε δωδεκαδακτυλοσκόπηση από τον ίδιο γιατρό, ο οποίος έλαβε βιοψίες και της συνέστησε περιοδικό έλεγχο και παρακολούθηση. Το υλικό που αφαίρεσε ο γιατρός το απέστειλε προς εξέταση σε εξωτερικό ιατρικό εργαστήριο όπου εξετάστηκε από δύο παθολογοανατόμους, οι οποίες συνέταξαν παθολογοανατομική εξέταση.
Στο χειρουργείο
Στο τέλος του ίδιου μήνα η γυναίκα πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα της εξέτασης και απευθύνθηκε στον ιατρό- χειρουργό, ο οποίος διατηρεί γραφείο στις εγκαταστάσεις της Κλινικής προκειμένου να διερευνηθεί η κατάσταση της υγείας της σε σχέση με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν είχε συμπτώματα και ο χειρουργός αφού συμβουλεύτηκε την ανωτέρω παθολογοανατομική εξέταση προχώρησε σε δακτυλική εξέταση της ασθενούς, κατά την οποία, όπως ενημέρωσε άμεσα, διαπίστωσε ότι αυτή έπασχε από αδένωμα σε μέγεθος καρυδιού και ότι η κατάσταση της ήταν επείγουσα.
Έτσι εισήγαγε την 71χρονη στην κλινική προκειμένου αυτή να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τον παραπάνω τρόπο ανακοινώθηκε στην ενάγουσα ότι όχι μόνο πάσχει από από καρκίνο επικίνδυνης μορφής, σε "μέγεθος καρυδιού" αλλά και ότι έπρεπε ήδη να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης αυτού, προκαλώντας σ' αυτή όχι μόνο πανικό αλλά και αδυναμία αντίληψης της κατάστασης της.
Μετά τη χειρουργική επέμβαση, η γυναίκα νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες ενώ στην έκθεση ιστολογικής εξέτασης άλλου γιατρού παθολογοανατόμου αναφερόταν ότι τελικά δεν εντοπίστηκαν στοιχεία αδενοκαρκινώματος και ότι δεν υπήρχε καμία νεοπλασία. Στη συνέχεια, η 71χρονη άρχισε να αμφιβάλει ότι έπασχε από καρκίνο και έτσι ζήτησε το δείγμα που ελήφθη προ εγχειρητικά για επανεξέταση σε άλλο εργαστήριο. Έτσι αποδείχτηκε ότι δεν έπασχε από κακόηθες νεόπλασμα του ορθού όπως διαπιστώθηκε λανθασμένα από τους εναγόμενους γιατρούς.
Αναπηρία
Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι: Εξαιτίας της εγχείρησης η 71χρονη έχει καταστεί ανάπηρη, καθώς η φυσική οργανική εντερική λειτουργία καταργήθηκε και δημιουργήθηκε παρά φύση έδρα, η οποία είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη. Μετά την εγχείρηση, δεν συμμετέχει σε καμία κοινωνική εκδήλωση αλλά βρίσκεται καθηλωμένη στο σπίτι της κόρης της στην Αμερική, όπου αναγκάστηκε να μετοικήσει προκειμένου η τελευταία να μπορεί να την περιποιείται.
voria.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.