Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωτιά Β. Μεϊμαράκη - Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν Απ. Τζιτζικώστας και Κυρ. Μητσοτάκης


Πρωτιά Μεϊμαράκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν τα επιτελεία των υποψηφίων.
Επίσης τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει μάχη για την δεύτερη και την τρίτη θέση μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τέταρτο τον 'Αδωνι Γεωργιάδη. Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων, που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της αντιπαράθεσης, εάν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή και με τι προϋποθέσεις.
Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ λόγω της αυξημένης προσέλευσης και όχι στις 7:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Κύριο χαρακτηριστικό από το πρωί ήταν η μεγάλη συμμετοχή και οι ουρές στα εκλογικά τμήματα.
Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα λίγο μετά τις 7:00 είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία, το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε γρήγορα. Σε εκλογικά κέντρα όμως που υπήρχαν ουρές, η διαδικασία, με απόφαση των οικείων εφορευτικών επιτροπών ολοκληρώθηκε μετά τις 8:00 το βράδυ, και αφού ψήφισαν όλοι.
Από την λεωφόρο Συγγρού εκτιμούσαν ότι τελικά προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες περί τους 400.000 πολίτες και η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.
Κοινός τόπος τόσο της λεωφόρου Συγγρού όσο και των υποψηφίων είναι ότι «οι Νεοδημοκράτες πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους». Καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας καθυστέρησε θα αργήσει αντίστοιχα και η ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Επισήμως η λεωφόρος Συγγρού θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα που εκτιμάται στις 11:00 με 12:00 τη νύχτα. Ανοικτό είναι το εάν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα και από το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.
Αργά το βράδυ και εφόσον υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα θα γίνουν οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων οι οποίοι αυτή την ώρα είναι στα γραφεία τους και υποδέχονται τα αποτελέσματα με τα επιτελεία τους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.