Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μοναχική κουρά και χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Εδέσσης (φωτο)


Την μοναχική κουρά και την χειροτονία εις Διάκονον του Παναγιώτη Κουρκούτα, πτυχιούχου Ηλεκτρολόγου - Μηχανολόγου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνης Ναούσης κατά την διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε η κουρά του νέου μοναχού, ο οποίος κατάγεται από την Νάουσα Ημαθίας και έλαβε το όνομα Θεόκλητος προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.
Τον μοναχό Θεόκλητο έκειρε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, ενώ στην κατανυκτική ακολουθία μετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Λιποχωρίου στο τέλος του Όρθρου έγινε η χειροθεσία εις Υποδιάκονον και κατά την Θεία Λειτουργία η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Θεοκλήτου. Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ.
Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον νέο κληρικό τον επαίνεσε για την ωριμότητα της αποφάσεως του και τόνισε ότι η ιερωσύνη δεν είναι κάτι που δίδεται στον άνθρωπο επειδή το αξίζει, αλλά αποτελεί δωρεά του Θεού. Ο ιερέας είναι οικονόμος της χάριτος του Θεού και θα πρέπει να ευγνωμονεί τον Θεό γι᾿ αυτό που έλαβε, ενώ με πολύ προσοχή και αμείωτη ευλάβεια οφείλει να το διατηρήσει μέχρι την αναχώρησή του από την παρούσα ζωή. Εξέφρασε ακόμη την πίστη του ότι ο χειροτονούμενος θα φανεί άξιος διαχειριστής της ιερατικής χάριτος και της διακονίας που έλαβε.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Αρχιμ. Φιλόθεος, ιεροκήρυκες και κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικ. Ιγνατιάδου και ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης. Μεγάλος αριθμός πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα Ιερό Ναό και έδωσε τις ευχές του στον νέο κληρικό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.