Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μ.Αλέξανδρος Κρύας Βρύσης - Βαφύρας Δίου 52-66


Την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα έκανε το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα του Βαφύρα, σε ένα κομβικό παιχνίδι τελικό όπως είχε χαρακτηριστεί από όλους με αντίπαλο τον Μ. Αλέξανδρο Κρύας Βρύσης.
Και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ΔΙΠΛΗ νίκη καθώς όχι απλά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά κατάφεραν με το τελικό 52-66 να καλύψουν και τους 13 πόντους διαφοράς που έχασαν στον πρώτο γύρο εντός έδρας. Έτσι η ομάδα του Βαφύρα όχι απλά ισοβαθμεί πλέον στον βαθμολογικό πίνακα με την ομάδα της Κρύας Βρύσης, αλλά την αφήνει μία θέση πιο κάτω λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισοδύναμο για τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να τα καταφέρνουν καλά στην επίθεση, αλλά η κακή τους αμυντική συμπεριφορά να δίνει αρκετά ελεύθερα σουτ στον αντίπαλο από τα πέντε μέτρα που κατάφερε τα περισσότερα να τα μετατρέψει σε πόντους υπέρ του. Έτσι το πρώτο 10λεπτο βρήκε το Βαφύρα να προηγείται με έναν πόντο (17-18) και το ημίχρονο τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 31-31.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι παίκτες του coach Σαραπτσή κατάφεραν να βελτιώσουν πολύ την άμυνά τους, έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν. Αυτό άλλαξε και την αυτοπεποίθηση της ομάδας που μεταφράστηκε σε περισσότερη ψυχραιμία και υπομονή στην επίθεση, που με την σειρά τους έδωσαν τις σωστές επιλογές και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το τρίτο 10λεπτο τελείωσε με σκορ 38-46 (7-15).
Από εκεί και ύστερα η ομάδα που κατάφερε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και το μόνο που έμενε ήταν να το διαχειριστεί σωστά έτσι ώστε καταρχήν να κρατήσει το προβάδισμα ώστε να κατακτήσει την νίκη και έπειτα να προσπαθήσει να καλύψει την διαφορά των 13 πόντων του πρώτου παιχνιδιού. Και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Με τρίποντο του Παπαδόπουλου ενάμισι λεπτό πριν το τέλος η διαφορά είχε καλυφθεί φτάνοντας στους 14. Ο χρόνος που απέμεινε δεν άλλαξε κάτι ως προς την διαφορά και το τελικό 52-66 έδωσε την διπλή χαρά στους νικητές.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πέτρος Καλαϊτσίδης μίλησε για τη νίκη αλλά και την συνέχεια του πρωταθλήματος:
“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Στα δυο πρώτα δεκάλεπτα πηγαίναμε πόντο πόντο με αποτέλεσμα να είμαστε μαζί στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την τακτική μας και μπορέσαμε να βρούμε κάποια εύκολα καλάθια τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Ήμασταν καλύτεροι και στα τέσσερα δεκάλεπτα και κερδίσαμε δίκαια. Η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη  με δύσκολα παιχνίδια. Γνώμη μου είναι πως καταρχήν πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας  κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια σε αυτήν. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους αλλά πιστεύω με το υλικό που έχουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θεωρώ πως είμαστε  ικανοί να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους και ας μην το έχουμε αποδείξει έμπρακτα ως τώρα. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με διαφορετικούς στόχους. Εδώ που βρισκόμαστε τώρα πιστεύω πως πρώτον δεν θα κινδυνεύσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και δεύτερον μπορούμε να αποδείξουμε πως μπορούμε να μπούμε και στο κλαμπ των δυνατών ομάδων».

Μ. Αλέξανδρος Κρ. Βρύσης (Τυριακίδης): Τσιμτσιρίδης 12 (1), Οξούδης 7 (1), Μαραζίδης, Ντουβαλέτης, Ουγγρίνης 17, Αμιτζόγλου, Κοκκινίδης Η, Στεργίου 14, Μαντζούκης, Κοκκινίδης Δ, Τοπαλίδης 2.
Βαφύρας (Σαραπτσής): Καλαϊτσίδης 13 (1), Ζαμάνης, Καραμπατάκης 2, Μαντζόλης 2, Μαρινόπουλος 1, Ραφαηλίδης, Ζήσκας 4, Τσερνισώφ, Κουρκούτας 12 (1), Παπαδόπουλος 32 (8), Ανδριάς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.