Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε συναγερμό τα νοσοκομεία για την εποχική γρίπη


Σε έξαρση παραμένει η εποχική γρίπη στη χώρας μας, αφού στα εφημερεύοντα νοσοκομεία υπήρξαν και σήμερα μεγάλες ουρές, με τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται στην αναμονή.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός και δίνουν συμβουλές προφύλαξης από τον ιό, τονίζοντας πως σε 7 έως 10 μέρες μετά τον εμβολιασμό θα έχουν δημιουργηθεί τα κατάλληλα αντισώματα στον οργανισμό τους και θα είναι πολύ πιο ασφαλείς στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο.
Σημειώνεται πάντως, ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων αυτό το διάστημα είναι περίπου στα 55 έτη άρα ο κίνδυνος αφορά πλέον και νεαρότερα άτομα.
Έως σήμερα, ο απολογισμός της γρίπης -σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ- αφορά σε 6 νεκρούς και 35 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά τα οποία ευτυχώς δεν κινδυνεύουν πλέον.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι περισσότεροι από τους βαριά ασθενείς ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο που θωρακίζει τον οργανισμό από το πανδημικό στέλεχος του ιού Η1Ν1, το οποίο ευθύνεται για τα περισσότερα σοβαρά περιστατικά.
Πηγή: megatv
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.