Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Πέλλας μετά τις κυβερνητικές προθέσεις για δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά. Συγκεκριμένα αναφέρει:
HOT SPOT στο Δήμο Πέλλας.
Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις. 
Καταρχήν ρωτάς! 
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν  τη ζωή τους  ή δεν ενδιαφέρονται  να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι. 
Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση  και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.
Έπειτα συλλογίζεσαι. 
Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης. 
Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών - αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.
Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα. 
Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και  ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη. 
Γραφείο Τύπου 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ? ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ?...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ, ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ?....ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΑΓΓΟΥΡΙ" ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ____ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αγρότες -τώρα που είναι έξω- πρέπει με τα τρακτέρ να κλείσουν τις εισόδους της πόλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΔΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ. ΤΟ ΕΛΑΦΡΟΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΡΙΞΑΝΕ ΣΚ--- ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ . ΤΩΡΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. www.logospellas.gr
    Σχέδιο νόμου για την ίδρυση υπηρεσίας πρώτης υποδοχής μεταναστών
    Έρχονται και στην Πέλλα;
    Δημοσίευση 19/11/2010
    --------
    Ξανάρχεται η ιδέα των στρατοπέδων της Πέλλας ως κέντρων φιλοξενίας μεταναστών;
    «Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε καταυλισμούς μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε αναγκαία τη δημιουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής μεταναστών σε όλα τα νησιά. Η συνέχεια… μετά το καλωσόρισμα στα νησιά θα είναι η… φιλοξενία σε όλη την επικράτεια. Το που και πώς; Προς το παρόν άγνωστο...
    Δημοσίευση στις 17/08/2015
    -----------------
    Και φτάσαμε στον Φεβρουάριο του 2016 όπου ο Ιωάννης Σαχινίδης σε συνέντευξη του δήλωσε: “Η κυβέρνηση εξετάζει τα στρατόπεδα Σκύδρας και Γιαννιτσών για κέντρα φιλοξενίας μεταναστών”
    Δημοσίευση: 07/02/2016 σε συνέντευξη του στο «ΕΜΠΡΟΣ», ο βουλευτής Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης επεσήμανε σε ερώτηση που του τέθηκε:
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της μερικής «αποσυμφόρησης» της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες, σκέφτεται να δημιουργήσει κέντρα «φιλοξενίας» τριτοκοσμικών στην Περιφέρειά σας. Είναι αλήθεια;
    – Απολύτως, και μάλιστα είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθούν. Ήδη, στη Σκύδρα, στο πρώην στρατόπεδο του Μηχανικού, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, εξετάζεται η κατασκευή τέτοιου χώρου. Οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι τοπικοί φορείς είναι κάθετα αντίθετοι στην μετατροπή της περιοχής τους σε «γκέτο», ενώ ανησυχούν ιδιαίτερα για τα άλλα προβλήματα που θα προκληθούν, όπως η «μαύρη εργασία» των αλλοδαπών στα κονσερβοποιεία που υπάρχουν στην περιοχή. Αλλά και εντός της πόλεως των Γιαννιτσών, και συγκεκριμένα στην συνοικία Τσαλί, σχεδιάζεται η δημιουργία, στο παλαιό στρατόπεδο, χώρων «ανοιχτής φιλοξενίας».
    Άμεσα ο χώρος φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα Γιαννιτσά!
    ------------------
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!!!!...ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ..."ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ;
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:
      «Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις.

      ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
      ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ,ΝΟΜΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ.
      ΜΕΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΣΑΙ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ, ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ.
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.

      ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΟΥΣΤΕΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΟΥ.

      ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.

      Διαγραφή
  5. Οταν βλεπετε απο την τηλεοραση τι γινεται ειστε ολοι ευαισθητοι και λετε κριμα τους καημενους τους ανθρωπους...οταν ομως σας λενε να τους φερουν διπλα μας αντιδρατε...εξω απ το χωριο πολλα τραγουδια λεγοντε...δηλαδη να πανε οπουδηποτε εκτος απο κοντα μας...ανθρωπια σου λεει μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν βλεπετε απο την τηλεοραση τι γινεται ειστε ολοι ευαισθητοι και λετε κριμα τους καημενους τους ανθρωπους...οταν ομως σας λενε να τους φερουν διπλα μας αντιδρατε...εξω απ το χωριο πολλα τραγουδια λεγοντε...δηλαδη να πανε οπουδηποτε εκτος απο κοντα μας...ανθρωπια σου λεει μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πώς να πάει ο τόπος μπροστά, όταν ο δήμαρχος επικοινωνεί με τον υπουργό μέσω μιας ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του. Ανακοίνωση η οποία θα έπρεπε να βγει για να ενημερώσει τον κόσμο για τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει ο δήμαρχος γιαυτό το σοβαρό θέμα και όχι να χλευάζει τον υπουργό. Αν αυτό γινόταν σε άλλη χώρα θα τον είχαν κράξει οι πολίτες του δήμου τον δήμαρχο τους.
    και θα πρόσθετα ακόμη ότι δεν θα είχε εκλεγεί δήμαρχος ο Στάμκος αν ο κόσμος είχε μυαλό και κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εσυ ανωνυμε ευκολα κανεις κριτικη !καταρχην θελουν να φερουν 10.000 λαθρομεταναστες και οχι προσφυγες σε μια πολη 30.000 κατοικων.δευτερον το οτι ειναι μεσα στην πολη διπλα σε σχολεια και οτι στεγαζει πολλες υπηρεσιες του δημου και τις δεξαμενες νερου τις πολης το βρισκεις ιδανικο?αντε κοψτε τις κουτοπονηραδες και μαθηματα ηθικης δε γουσταρουμε ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.