Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βαριές ποινές σε όσους δεν δέχονται κάρτες


Με ποινές φυλάκισης, κλείσιμο της επιχείρησης και υψηλά χρηματικά πρόστιμα κινδυνεύουν όσοι δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα. Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για την υποχρεωτική χρήση του «πλαστικού χρήματος» σε όλες τις συναλλαγές.
Με υψηλά χρηματικά πρόστιμα -που φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ-, κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο, ακόμα και με 6μηνη φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι αρνούνται να δεχθούν πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν μηχανάκια POS.
Από τον περασμένο Ιούλιο -με την επιβολή των capital controls- σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών με κάρτες (πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες). Παράλληλα όμως υπήρξαν και πολλές καταγγελίες για επιχειρήσεις οι οποίες αν και ήταν εφοδιασμένες με POS δεν δέχονταν κάρτες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΟΣΟ ΒΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ!)....ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ (ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ "ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΑΧΤΟΘΗΚΗ?")...ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 (ή 18?) ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17!) κλπ κλπ κλπ...ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ.
      ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.
      ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ.
      ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΝΤΠ

      Διαγραφή
    2. Αγατπητοί μου φίλοι.......... δυστυχώς χάσατε το δάσος και ασχολείστε με ένα απειροελάχιστο τμήμα ενός φύλλου. Όλη η κρίση που έντεχνα μας δημιούργησαν εκεί οδηγεί, σε μια αχρήματη, σε μια άυλης μορφής συναλλαγών κοινωνία, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κλπ κλπ κλπ. Πίσω όμως από αυτήν την καρτούλα και κάθε καρτούλα καταλάβετε επιτέλους ότι βρίσκεται η πλήρης υποδούλωσή σου. Γι' αυτό ξυπνήστε και δέστε επιτέλους μακριά και σε βάθος για το μέλλον των παιδιών σας.................. Και όταν το δείτε ξυπνήστε επιτέλους και τα παιδιά όλων των άλλων λαών της γης γιατί πολλά από αυτά ήδη έχουν σφραγισθεί και υποδουλωθεί

      Διαγραφή
    3. ΔΗΛΑΔΗ...ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ?

      Διαγραφή
    4. ΔΗΛΑΔΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ"...

      Διαγραφή
    5. Κύριε TASOSANASTASIOS: κάρτα εδώ, κάρτα εκεί, κάρτα παραπέρα, κάρτα παντού http://www.karatzova.com/2016/02/blog-post_628.html
      Η Κάρτα θα μας "ΣΩΣΕΙ"

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.