Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στη δημοσιότητα βίντεο από τη γιάφκα των Βρετανών μουσουλμάνων στην Αλεξανδρούπολη


Στη δημοσιότητα βίντεο από τον εντοπισμό της γιάφκας των Βρετανών μουσουλμάνων που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη  έδωσε το Λιμενικό Σώμα.
Μετά από την έρευνα στο αυτοκίνητό και το ρυμουλκούμενο τους, οι αρχές εντόπισαν δεκάδες όπλα αλλά και πάνω από 200.000 σφαίρες!
Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι είναι Κούρδοι που ήθελαν να προμηθεύσουν με πολεμικό υλικό τους συμπατριώτες τους που πολεμούν.
Σημειώνεται ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και τρίτου Ιρακινού, επίσης βρετανικής υπηκοότητας, στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
Οι δύο Βρετανοί πολίτες, ηλικίας 35 και 36 ετών συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά-κατοχή και αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, στο πλαίσιο επιχείρησης.
Συγκεκριμένα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκαν εντός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα 12 έφεραν κλείστρα σε άλλη συσκευασία. Επίσης 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών, 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν περίπου 400 δολάρια ΗΠΑ, 2.000 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά.Ο δεύτερος συλληφθείς έφερε περίπου 900 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση, η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης προχώρησε στη σύλληψη, σήμερα το πρωί,ενός τρίτου Ιρακινού επίσης βρετανικής υπηκοότητας στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων.
Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στο ρυμουλκούμενο του αυτοκινήτου του 40χρονου. Ειδικότερα βρέθηκαν τέσσερα αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών, 200.000 φυσίγγια διαμετρήματος περίπου 22 χιλιοστών και οκτώ διόπτρες σκόπευσης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.