Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Διεύρυνση και όχι κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου εξετάζει η Κυβέρνηση


Κανένας λόγος ανησυχίας των υπαλλήλων που υπηρετούν στο νομό Πέλλας.
Με αφορμή δημοσιεύματα, αλλά και σχετικές ανακοινώσεις συλλόγων εργαζομένων, περί δήθεν επικείμενης κατάργησης του επιδόματος παραμεθορίου, με αφορμή το άρθρο 19 του νόμου 4354/2015, η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη διευκρινίζει, κατόπιν συνεννόησης με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναδάκη, ότι επίκειται διεύρυνση των περιοχών που υπάγονται στο καθεστώς του επιδόματος παραμεθορίου περιοχής και επ’ ουδενί κατάργησή του για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών.
Όπως είχε γίνει γνωστό με δελτίο τύπου της κ. Θεοδώρας Τζάκρη ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η διάταξη που ψήφισε η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία, με την οποία συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στην Πέλλα, στο άρθρο 19 του νόμου 4354/2015, έχει ως εξής: 
«Επίδομα Απομακρυσμένων-Παραμεθορίων Περιοχών
Το επίδομα των απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 30 του ίδιου ως άνω νόμου, στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί μέχρι τις 31.3.2016 καθορίζονται εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών».
Κατόπιν αυτών, η κ. Τζάκρη διευκρινίζει τα εξής:
Η κυβέρνηση εξετάζει τη διεύρυνση, πέραν του νομού Πέλλας, των περιοχών στις οποίες οι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί δικαιούνται τη χορήγηση επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης λόγω ορεινότητας και νησιωτικότητας, ώστε να δοθούν κίνητρα για την κινητικότητα των υπαλλήλων και ήδη ετοιμάζεται Υπουργική Απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.
Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας για την παραμονή των υπαλλήλων που υπηρετούν στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών στο καθεστώς του επιδόματος απομακρυσμένης - παραμεθορίου περιοχής. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. εδω ο κοσμος χανεται και η τζακρη χτενιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εμένα που έρχομαι στην Πέλλα από την Κατερίνη κάθε μέρα είναι υπόθεση φίλε και εσύ τραγουδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια κυρία Τζάκρη για προσωπική σας επιτυχία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι το επίδομα παραμεθορίου είναι σημαντικό βοήθημα για τους εργαζόμενους που δουλεύουμε στο νομό Πέλλας και η φημολογούμενη κατάργησή του μας έχει αναστατώσει. Χαίρομαι που η κ. Τζάκρη πααρκολουθεί το θέμα και αναφέρει ότι δεν υπάρχει ζήτημα κατάργησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.