Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eιρηνική ANTIhotspot συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά (video)


Καταδικάστηκαν από όλους οι ακραίες ενέργειες
Eκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά κατά την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το στρατόπεδο ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. 
Ο Δήμαρχος Γ. Στάμκος στην ομιλία του επανέλαβε ότι είναι πρακτικά ανέφικτο να στηθεί ένα ολόκληρο χωριό μέσα στην πόλη. Παράλληλα καταδίκασε τα χθεσινά γεγονότα με τις φωτιές σε δύο πρώην στρατόπεδα της πόλης, οι οποίες "μας προβληματίζουν και μας λυπούν" όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε την ανάγκη για περιφρούρηση του χώρου και έλεγχο των ακροτήτων καθώς μόνο με το διάλογο θα αποτραπεί το σχέδιο της κυβέρνησης. "Όλοι εμείς δεν είμαστε ναι μεν αλλά, συμπονούμε μέχρι εκεί που μπορούμε" κατέληξε ο Δήμαρχος.
Δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση:

Συμπαραστάθηκε στους διαδηλωτές η Μαρία Καράμπελα
Παρούσα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Καράμπελα η οποία δήλωσε ότι βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών και τη στηρίζει. Εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε δημιουργία οποιουδήποτε κέντρου φιλοξενίας όχι μόνο στην κατοικημένη περιοχή των Γιαννιτσών αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κατοικημένη περιοχή στο Νομό Πέλλας. 
Συμφώνησε σε εθελοντική βοήθεια των προσφύγων με είδη πρώτης ανάγκης και δημιουργία κέντρων φιλοξενίας όμως εκτός κατοικημένων περιοχών. ¨Όχι δίπλα στα σπίτια μας, όχι δίπλα στα παιδιά μας¨ είπε χαρακτηριστικά. 
Κλείνοντας, επανέλαβε την πρόταση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας για δημιουργία των κέντρων κατά μήκος της εθνικής οδού σε ασφαλή απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές και κάλεσε την κυβέρνηση να έρθει σε διάλογο με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την άμεση επίλυση του ζητήματος, προτού η κατάσταση εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία. 

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια των πυρκαγιών
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ακριβών αιτιών που οδήγησαν στις δύο χθεσινές φωτιές σε στρατόπεδα της πόλης με τις Αρχές να αναζητούν τυχόν αυτόπτες μάρτυρες από το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες έξω από το χώρο των στρατοπέδων. 

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Πέλλας
¨Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει στόχο να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και να ακυρώσει την ειρηνική διαμαρτυρία των δημοτών. Κάποιοι επιχειρούν να προσβάλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης μιας ολόκληρης κοινωνίας¨ είναι το μήνυμα που εκφράζει ο Δήμος Πέλλας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα καταδικάζοντας τα χθεσινά γεγονότα. 

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση: 


Σ. Χουζανίδης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. ΣΤΑΜΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Ο πιο ξεφτελισμενος δημαρχος της Ελλαδας. Ο πιο ξεπουλημενος στα φασιστοειδη της Χρυσης Αυγης. Ο ανθρωπος που προκαλεσε την δυσφημιση της ιστορικης πολης των Γιαννιτσων στα ματια εκατομμυριων τηλεθεατων. Ο υποκινητης των εμπρηστων που οταν καταλαβε την ανηθικη πραξη του συνεστησε ηρεμια. Ο "πρωτος πολιτης" του δημου βρισκοταν σημερα στην συγκεντρωση σε παραληρημα, υπο το βλεμμα και τα χειροκροτηματα του χρυσαυγιτη κολλητου του βουλευτη του νομου {κατι που το αποκκρυψατε ολοι}. Οι κατοικοι του δημου σε εξελεξαν κυριε δημαρχε γαι να κανεις εργα. Δεν σε εξελεξαν για να προκαλεις πραξεις ντροπης. Η προσφυγομανα πολη των Γιαννιτσων θα σε λιωσει. Και μαζι με σενα και ολους τους γερμανοτσολιαδες που σε στηριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τρικυμία έχεις κοπέλα μου;δεν είσαι με τα καλά σου.

      Διαγραφή
    2. Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι το μίσος και ο φθόνος τυφλώνουν.
      Σήμερα καταλάβαμε ότι συν τοις άλλοις κουφαίνουν κιόλας.
      Δεν μπόρεσες ούτε να διαβάσεις την ανακοίνωση του Δήμου, ούτε να ακούσεις την εισήγηση του Δημάρχου στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
      Στο σαλεμένο σου μυαλό, αυτός που συστήνει διάλογο για την εξεύρεση λύσης, φαντάζει υποκινητής εμπρηστών.
      Κι αν αυτός που συστήνει διάλογο παραληρεί, αυτός που επιθυμεί να λιώσει κάποιον(γιατί εκεί εισαγωγικά δεν έβαλες) τι κάνει? Μήπως είναι σε παράκρουση?
      Μάθε λοιπόν ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, με την στήριξη του Δήμου, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες εξακολουθεί να λειτουργεί.
      Θα δυσκολευτείς βέβαια γιατί εκεί όλα τα παιδιά είναι έξυπνα. Θα σου μάθουν όμως ότι δεν λιώνουμε ούτε σκουλήκια σαν και του λόγου σου, γιατί η ύπαρξή τους υποδηλώνει ότι το «χώμα», είναι πλούσιο σε οργανικές ύλες και κυρίως χωρίς φυτοφάρμακα.

      Διαγραφή
  2. επιστρέφουν γερμανοτσολιάδες δεκαετίες μετά την σφαγή των Γιαννιτσών η ιστορία επαναλαμβάνετε και δεν το λέει ένας αριστερός αλλά ένας απόγονος προσφύγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί να φερθείς με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αντί με επιχειρήματα να διαπραγματευτείς τις δίκαιες θέσεις των πολιτών έσπειρες τον τρόμο και τον πανικό χώρια που αμαύρωσες την εικόνα της πόλης μας. Εύγε δήμαρχε και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντρέπομαι για το νομο μας. Πιο χαμηλά δεν πάει. Τρίζουν τα κοκκαλα των σφαγιασμενων απ τους φασίστες. Τόσο ρατσιστές και φασίστες; Περιμένω από την αστυνομία να βρει τους δράστες και πρώτα τους ηθικούς αυτουργούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ανθρώπινος πόνος είναι λυπηρό γεγονός όλοι το καταδικάζουν. Πρέπει όμως να το σταματήσουμε, όχι απλά να συμπάσχω μαι και να σσυ μπόνουμε με κκίνδυνο να διαλυθουμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ;
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην αναμπουμπουλα ο λυκος χαιρεται.Ε ρε γλεντια που κανει η εγκληματικη οργανωση!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OTAN TA MOLINOYN TA NERA MAS POY EINAI MESA STO STRATOPEDO TOTE NA SA DO TI TA KANETE.DEN EIMAI RATSISTIS SIGOYRA FEYGOYN APO TIN XORA TOYS GIA ENA KALITERO AYRIO ALA TO MEGALITERO POSOSTO EINAI EGLIMATIES.ALLA MIN XEXNATE OTI OLA EINAI STIMENA TOSO KALA POY SAS PARAMITIAZOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δεν είσαι ρατσιστής που να ήσουν τι άλλες κοτσάνες που θα έλεγες

      Διαγραφή
  9. Ευτυχώς! δεν ζουν οι παππούδες μας οι πρόσφυγες να μας βλέπουν και να μας φτύνουν,
    ευτυχώς που έκλεισαν τα μάτια τους πριν δουν τους απόγονους τους ρατσιστές ευτυχώς!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ratsistis einai kapios poy den teli to kako giatin politoy h tin xoratoy.gia rotisye aloys elines metanastes poy zon stin eyropi ti ratsismo k exeftelismo dexete kate mera eidika ta teleftea 7xronia.den eida kanes na leei kati gia toys astegoys elines poy kimoynte ston dromo pano.den eida na ktadikazi kanenas to kratos poy etimazon tis topotesies mesa se 48wres k otan einai kati gia emas mpori na pari k xronia.an esis poy to paizete filantropi partetoys sto spitisas.sigoyra kapioi apo aytos den ftene k den teloyn to kakomas ala h pliopsifia telon na egkatastatoyn edo.k opos fenete h saboyra ta mini edo.giayto esi poy mas les oloys ratsistes otan ta mas kanoyn mylsoumanikes kinotites na do ti ta kaneis.otan biasoyne tin oikogeniasoy na do ti ta les k otan skotosoyne kapion gikosoy gia ena komati psomi na bo poy ta vriskese.den eimai ratsistis ala skeftome ton melon ton paidiomoy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεφτίλα γίναμε για κάνα εκατοσταριά ανεγκέφαλους και κάνα δεκαριά φασίστες δεν είναι έτσι τα γιαννιτσα οι περισσότεροι από εμάς είναι παιδιά προσφύγων, α ρε δήμαρχε μας ξεφτίλισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. parte tous sta spitia sas anegkefali ee anegkefaloi .... mesa sta spitia mas tha mpenoun m t etsi thelw ...... t katasxemena spitia apo ellines idioktites twra tha t dosoun s (lathrometanastes) gia n exoun n minoun. oi ellhnes omws pou koimounte stous dromous dn einai krima kala n pathoun eee ???? t n pw osoi pisteuete oti tha einai kalo n ginei t stratopedo hotspot eiste gia klamataaaa !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε χρυσαυγιτη γράφε ρε Ελληνικά τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων σου των γερμανοτσολιαδων

      Διαγραφή
  13. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΣΤΑΜΚΟ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ "ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ".ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ.ΜΕ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΙΔΗΣ ,ΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ?ΕΙΔΙΚΑ Ο ΛΑΚΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΜΙΑ ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ,ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΟΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ Η ΤΕΝΤΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.