Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα κίνητρά μας σε σχέση με τα Κέντρα υποδοχής Προσφύγων - Μεταναστών (hot spot)


Αναμφίβολα η απόφαση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει έναν αριθμό προσφύγων – μεταναστών στην πόλη των Γιαννιτσών έχει διχάσει του κατοίκους της τοπικής κοινωνίας.
Υπέρμαχοι της εγκατάστασής τους μια μερίδα συνανθρώπων μας, ενώ μια άλλη κατά της απόφασης αυτής. Όπως πάντοτε συμβαίνει η μεγαλύτερη μερίδα παραμένει είτε αδιάφορη, είτε σκεπτόμενη αλλά χωρίς να εξωτερικεύει τον προβληματισμό, τη χαρά ή την πικρία της για την απόφαση αυτή. Ωστόσο κανένα από μας δεν μπορεί να διακρίνει ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις του κάθε συνανθρώπου μας, σε όποια μερίδα από τις τρεις ανήκει. 
Και αναφέρομαι στα κίνητρά μου που με κατατάσσει σε κάποια από τις παραπάνω μερίδες των συνανθρώπων μου. Τα κίνητρά μου που μόνο εγώ ο ίδιος γνωρίζω και φυσικά μαζί με μένα και Εκείνος πολύ καλύτερα και κανένας από τους λοιπούς συμπολίτες μου. 
Τάσσομαι υπέρ της εγκατάστασης των ανθρώπων αυτών επειδή ενεργώ με ανιδιοτελή αγάπη, με πνεύμα θυσίας για τον συνάνθρωπό μου, ακόμη και για τον «εχθρό» μου, όπως άλλωστε διδάσκει ο ίδιος ο αρχηγός της ζωής μας Ιησούς Χριστός, ή απλά θέλω να υποστηρίξω τις θέσεις της Κυβέρνησης επειδή ως κόμμα είναι αυτό που υποστήριξα και εξακολουθώ να στηρίζω; Πράγματι είμαι έτοιμος να θυσιάσω προσωπική ζωή, χρήματα, ώρες αρκετές στην διάθεση όλων αυτών που πονούν, βρισκόμενοι μακριά από τα σπίτια τους, ή απλά με προκάλυμμα την δήθεν αγάπη προς αυτούς θέλω να κάνω χρυσές δουλειές με υλικά και αντικείμενα που απαιτούνται για την παραμονή και διαβίωσή τους (Ψωμί, νερό, τροφές, ενδύματα κλπ κλπ κλπ); Τρέφω πράγματι απεριόριστη αγάπη προς τα πρόσωπα αυτά, γιατί έτσι τόσα χρόνια έχω μάθει να εφαρμόζω έμπρακτα στη ζωή μου προς κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μου του τόπου μου, ή προετοιμάζω μια θριαμβευτική είσοδό μου στο πολιτικό σκηνικό; Δηλαδή συνεχίζω αυτό που τόσα χρόνια αθόρυβα και κεκαλυμμένα κάνω προς κάθε συνάνθρωπό μου και αυτό τώρα δεν μου φαίνεται ως κάτι καινούργιο. 
Τώρα να αναφερθώ και στους συνανθρώπους μου που δεν επιθυμούν την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών στην περιοχή μας. Κόπτονται ότι είναι Έλληνες και Χριστιανοί, ενώ σε καμία περίπτωση δεν συνάδει αυτό με τις ενέργειές τους. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον Έλληνα και μάλιστα Ορθόδοξο, όχι στη ταυτότητα ή τον αυτοπροσδιορισμό του ως τέτοιου, αλλά στην καρδιά του, που να μην θέλει να βοηθήσει οποιονδήποτε συνάνθρωπό του που έχει ανάγκη, ακόμη και τον «εχθρό» του. Αν μελετούσαμε την πρόσφατη ιστορία μας θα γνωρίζαμε ότι όταν ο ναζισμός και ο φασισμός έφθασαν στην Ελλάδα, ο Έλληνας συσπειρώθηκε γύρω από την πολιτική και πνευματική του ηγεσία και βροντοφώναξε ΟΧΙ στα άβουλα εκείνα πρόσωπα που ήρθαν να μας κατακτήσουν. Έκρυψε όλους τους επικηρυγμένους, τους κυνηγημένους αλλόθρησκους – αλλόδοξους ακόμη και με κίνδυνο τη ζωή του, χωρίς να αναλογίζεται ότι διακυβεύετε το κεφάλι του. Ακόμη και τα μικρά Ελληνόπουλα έμεναν «βουβά» και δεν κατέδιδαν τον αγωνιστή μη φειδόμενα τη ζωή τους. 
Αν όλοι αυτοί που αντιτάσσονται στην είσοδο των μεταναστών στην περιοχή μας, στη Χώρα μας, θέλουν μέσω αυτού να κλονίσουν την παγκόσμια κυβέρνησης που εκκολάπτεται, αφυπνίζοντας ταυτόχρονα όλους τους κατοίκους της γης, τί είναι αυτό που τους περιμένει, διαβλέποντας ως θύματα της πολιτικής αυτής τους άμοιρους μετανάστες – πρόσφυγες, είμαι μαζί τους. 
Αν θέλουν να αφυπνίσουν τους κυβερνώντας αυτής της Χώρας πρώην και νυν να πάψουν να ενεργούν, με το πρόσχημα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, προδοτικά για την Πατρίδα τους, αλώνοντας την εκ των έσω, είμαι μαζί τους. 
Αν παράλληλα με την πίεση αυτή ξυπνήσω, έστω και την  τελευταία στιγμή, τους πραγματικούς εχθρούς της ανθρωπότητας που είναι οι ανιστόρητοι νέοι σταυροφόροι, απόγονοι των βάναυσων εκείνων προγόνων τους, που με το πρόσχημα τον εκπολιτισμό και τον εκχριστιανισμό αφάνισαν φυλές , έθνη και λαούς είμαι μαζί τους. 
Όμως όλα αυτά αφού συγχρόνως δώσω το χέρι της βοήθειας σε κάθε μα κάθε συνάνθρωπό μου που την χρειάζεται.
Αν εσύ είσαι υπέρμαχος της αγάπης και κινείσαι με ανιδιοτελή κριτήρια και κίνητρα με απώτερο στόχο τη θυσία αν χρειασθεί για τον συνάνθρωπο σου, είμαι μαζί σου. 
Αν οι προθέσεις σου, τα κίνητρά σου, είναι αγνά και δεν υποκρύπτουν κάποιο προσωπικό όφελος,  πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό ή την ανάδειξη γενικά του εωσφορικού εγώ σου, είμαι μαζί σου. 
Αν δηλαδή δεν κινείσαι από φιλοδοξία, φιλαργυρία και φιληδονία πάσης μορφής, είμαι μαζί σου. 
Αν με την πράξη σου δεν στηρίζεις πολιτικές θέσεις συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων φορέων, κινημάτων, κομμάτων, κλπ από τα οποία αναμένεις προσωπική ανάδειξη, απολαβές και οφέλη, είμαι μαζί σου.    
Αν είσαι πεπεισμένος ότι η ιστορία δεν γράφεται μόνο από σένα αλλά με την σύμπραξη Θεού και ανθρώπου, ενός ανθρώπου που πάντα, όποια απόφαση και να πάρει, εξακολουθεί να είναι ο γιός Του, είμαι μαζί σου. Γιατί το αρχαίο ρητό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», δηλαδή «συν Θεώ και χείρα κίνει» δείχνει ποιος ακριβώς είναι ο τρόπος του αγώνα μας.
Αν Πιστεύεις ότι η δική σου τοπική κοινωνία, η παγκόσμια κοινωνία βρίσκεται πάντα κάτω από το βλέμμα Εκείνου που είναι έτοιμος να επέμβει για την επίλυση των πάσης μορφής θεμάτων και προβλημάτων σου, όταν Τον επικαλεστείς είτε προσωπικά είτε ομαδικά, είμαι μαζί σου.
Αν είσαι κάποιος από αυτός που δεν μετέχουν ενεργά στις δυναμικές αυτές εκδηλώσεις αλλά με τον δικό σου τρόπο, με δάκρυα ψυχής, με πόνο καρδιάς παρακαλείς τους Αγίους μας, την Παναγιά μας τον γλυκύτατο Ιησού να κάνει ό,τι ΑΥΤΟΣ κρίνει ως το καταλληλότερο, τότε και πάλι είμαι μαζί σου. 
Είμαι μαζί σου στον δικό σου αφανή αλλά κυρίως δυναμικό αγώνα για να γίνει τελικά Εκείνου το θέλημα. Να μην γίνει δηλαδή το δικό μου, το συμφεροντολογικό, που σχεδόν κινείται διαρκώς γύρω από το φτωχό και αλλοίμονο!!! εωσφορικό εγώ μου.   
Τελικά είμαι μαζί σου αν αναγνωρίζεις σε κάθε μερίδα των συνανθρώπων σου, σε κάθε συνάνθρωπό σου ξεχωριστά, το δικαίωμα να αντιλαμβάνεται διαφορετικά την πραγματικότητα. Το δικαίωμα να αντιλαμβάνεται, ανάλογα με την πνευματική καλλιέργειά του αλλά κυρίως με άνωθεν φωτισμό, τα γεγονότα. 
Τέλος είμαι μαζί σου, εφόσον τα κίνητρο κάθε πράξης σου κινούνται πάνω σε δυο τροχιές που αποτελούν τους άξονες του Τιμίου Σταυρού. Την κάθετη, η οποία ελέγχει αν κάθε πράξη μας κινείται με σκοπό να δοξασθεί Εκείνος και την οριζόντια που θέλει κάθε πράξη μας να κινείται προς βοήθεια του αδελφού μας…………….. όποιος και αν είναι αυτός……………                      
Γιατί, τελικά με σένα είμαι αδελφέ μου. Με σένα που κάθε στιγμή της ζωής σου φροντίζεις τα κίνητρα της κάθε πράξης σου να κινούνται στις δυο παραπάνω τροχιές.  
Ι.Ι.Τ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ψυχραιμες αποψεις και μετρημενες. Η απορια μου ειναι πως γινεται διαυγεις αποψεις να μπερδευονται με την θολουρα και την ασαφεια των θρησκειων. Γιατι η αγαπη και η αλληλεγγυη ειναι πανανθρωπινες αξιες και δεν μπορει να τις σφετεριστει καμια θρησκεια που λειτουργει υπο το προσχημα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΙΡΑΝ, ΙΡΑΚ,Σ.ΑΡΑΒΙΑ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΑ

      Διαγραφή
  2. Εσυ προσπαθεις να τους φτασεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.