Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θοδώρα Τζάκρη ζήτησε την ένταξη προμήθειας αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Έδεσσας μέσω ΕΣΠΑ


Την ένταξη της προμήθειας του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου της Έδεσσας στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ  2014-2020 ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο.

Την άμεση ένταξη της προμήθειας του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου της Έδεσσας στις επενδύσεις της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ζήτησε η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο, σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα για το θέμα.
Πρόκειται για την προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας στην Έδεσσα, η έλλειψη του οποίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Όπως τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη στον Υπουργό Υγείας, πρόκειται για ένα χρόνιο, επί δεκαετίες, πρόβλημα, που είναι ανάγκη να επιλυθεί άμεσα. Το νοσοκομείο, λόγω της έλλειψης αυτής, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών της περιοχής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και ταυτόχρονα τους εξαναγκάζει σε μετακινήσεις που πολλές φορές αδυνατούν οικονομικά να αντιμετωπίσουν. Παράλληλα αυτές οι μετακινήσεις λόγω της έλλειψης αξονικού τομογράφου βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον αφενός οικονομικά και αφετέρου με την στέρηση αναγκαίων μέσων, όπως τα νοσοκομειακά αυτοκίνητα, από άλλες εξίσου επείγουσες καταστάσεις του νομού και του Νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη διεξαχθεί ένας διαγωνισμός γι’ αυτήν την προμήθεια, στις 3/4/2012, ο οποίος απέβη άγονος. Η 3η ΥΠΕ διενεργεί νέο διαγωνισμό ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά λόγω των αλλεπάλληλων ενδίκων μέσων που έχουν ασκήσει μέχρι σήμερα οι συμμετέχουσες εταιρείες σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, έχει καθυστερήσει η διαδικασία ολοκλήρωσής του. Ήδη για νέα αίτηση ακύρωσης ασκηθείσα ενώπιων του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης με ημερομηνία δικασίμου 25/2/2016, εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης.
Η κ. Τζάκρη τόνισε στον Υπουργό Υγείας ότι η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την περιοχή και έχει καταστεί άκρως αναγκαία και επείγουσα επειδή, όπως αναφέρθηκε, η έλλειψη αξονικού τομογράφου θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο αγαθό της υγείας και βλάπτει το δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες των νοσοκομείων και ο διαγωνισμός δεν μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013, λόγω λήξης της επιλεξιμότητας των δαπανών στις 31/12/2015.
Η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον κ. Ξάνθο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η προμήθεια αξονικού τομογράφου για το νοσοκομείο Πέλλας στην Έδεσα να ενταχθεί στα προς χρηματοδότηση έργα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 μέσω του ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ή μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να συμπεριληφθεί ως πρώτη προτεραιότητα στην εξειδίκευση των κατηγοριών δράσης του τομέα υγείας του ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα εκ νέου τη σχετική έγκριση σκοπιμότητας.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθος δήλωσε ότι συμμερίζεται τις θέσεις της Υφυπουργού κ. Τζάκρη και αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή. Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα διερευνήσουν άμεσα τις δυνατότητες χρηματοδότησης από κάθε πηγή, προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη προμήθεια αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο της Έδεσσας και να ολοκληρωθεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός το συντομότερο δυνατό.-

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΥΒΡΝΗΣΕΙΣ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ.
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΑΥΤΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π.
    ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΤΟΡΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα το θυμηθηκες Ντορκα;οταν χαθηκε ο αξονικος απο το ΕΣΠΑ που μολις τελειωσε που ησουν τοσα χρονια; ασε, μονο για φωτο και δουλεμα εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.