Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την Έδεσσα επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (φωτο)


Ο Ιεράρχης εγκαινίασε το νέο κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο της πόλης
Την Έδεσσα επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος για να εγκαινιάσει το νέο κοινωνικό ιατρείο  και φαρμακείο της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. 

Μετά την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων, ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στην ιδέα δημιουργίας της κοινωνικής δομής. 

 «Πριν από πέντε χρόνια, όταν ήμουν Συνοδικό Μέλος ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μας κάλεσε και μας πρότεινε να ιδρύσουμε στις επαρχίες μας κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία» εξιστόρησε ο Μητροπολίτης Εδέσσης συμπληρώνοντας πως «συμφωνήσαμε και αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε πώς θα υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Πριν από δύο χρόνια καταφέραμε και εγκαινιάσαμε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στα Γιαννιτσά και σήμερα με τη βοήθεια των πιστών εγκαινιάζουμε το πολυιατρείο στην Έδεσσα». 

Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Εδέσσης για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που του έδωσε να βρεθεί σε αυτήν ιστορική πόλη. Αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και στην αξία του έργου και έκανε λόγο για συνεργασία. 

«Η εποχή μας, καλεί όλους τους φορείς να συνεργαστούμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως «σήμερα κυριαρχούν η ανασφάλεια και η φτώχεια και λείπει η αισιοδοξία και το όραμα. Αυτό, όμως, που έγινε εδώ μας προτρέπει να ενωθούμε και να γίνουμε ένα στον αγώνα. Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησιαστική Κοινότητα χρειάζεται να ενώσουν τα χέρια τους και προπάντων τις καρδιές τους. Σήμερα βλέπουμε τέτοιες καρδιές. Βλέπουμε τους ανθρώπους που προσπάθησαν, που βοήθησαν για αυτούς που υποφέρουν. Ο τοπικός Ιεράρχης, εξάλλου, δεν είναι κλεισμένος στον εαυτό του, απλώνει την καρδιά του και τα χέρια του προς κάθε κατεύθυνση κι αυτό είναι συγκινητικό» είπε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα λέγοντας πως «οι πρόσφυγες που ήρθαν και είναι εδώ δεν θα φύγουν εύκολα και εμείς τους αγαπάμε και τους φροντίζουμε αλλά είναι μεγάλο το βάρος. Δε θα μπορέσει η πατρίδα μας να το αντέξει. Εκείνοι που υποσχέθηκαν πολλά, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτοί που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους. Δεν έφυγαν οι πρόσφυγες μόνοι τους. Τους βομβαρδίσαμε εμείς οι πολιτισμένοι, γιατί έχουν καλύτερο οικόπεδο από μας. Τους πιέσαμε, γιατί περιμένουμε να ανακαλύψουμε πολλά στα εσωτερικά της γης. Τους καταδιώξαμε, διότι τα εδάφη τους έχουν αξία. Και έφυγαν και έρχονται να βρούνε την τύχη τους. Και όσοι τους καταδικάσαμε και τους τιμωρήσαμε τους κλείνουμε τις πόρτες. Τους αφήνουμε απ' έξω. Έρχεται, όμως, η ιστορία να δείξει ποιοι έχουν ανθρωπιά και ποιοι απανθρωπιά. Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να της πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη. Αγαπάει και προσφέρει και έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα προχωρήσουμε».

Τέλος, ο Ιεράρχης ευχαρίστησε τους δωρητές του διαμερίσματος, τους ιατρούς και νοσηλευτές που θα συμμετάσχουν και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύνατους ασθενείς και ευχήθηκε υγεία σε όλους και να περάσει αυτή η κρίση γρήγορα.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρασμάνης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δ. Γιάννου και Αλμωπίας Δ. Μπινος, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, Μητροπολίτες, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κληρικοί και πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτογραφίες: Κοσμάς Καρατσώρης - Έδεσσα τηλ: 6944500323

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρες καμμια δουλεια να κανεις βρε αλληλεγγυε/α, πανε πχ να δωσεις "χαρα" στους "προσφυγες" απο το εμπολεμο (πριν 40τοσα χρονια) Πακισταν που μας κουβαλησες, κατι μου λεει πως θα χαρεις κι εσυ, θα νοιωσεις πολυ "χαρουμενος" μετα την επισκεψη σου

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.