Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Σκύδρας: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία κέντρου προσφύγων στη Σκύδρα (φωτο&βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Σκύδρας σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.
Η Δήμαρχος στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η σύσκεψη γίνεται για να συζητήσουμε, να ακούσουμε και να κατατεθούν απόψεις για το μεγάλο αυτό ζήτημα. Ζήτησε να επικρατήσει η ψυχραιμία, η λογική και η συναίνεση στην κοινωνία της Σκύδρας.  Δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι καυτηριάζει κάθε ακραία εκδήλωση και ενέργεια. Ανέφερε επίσης ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία κέντρου προσφύγων στη Σκύδρα, πράγμα για το οποίο την διαβεβαίωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και από την πληροφόρηση που έχει και ο στρατός έχει αρνητική εισήγηση. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Πέλλας που συμμετείχε έστω και λίγο καθυστερημένα στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι ο στρατός βλέπει καλό τον χώρο που υποδείχθηκε στα Άθυρα Πέλλας και δεν υπάρχει κάτι άλλο προς το παρόν.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Σαχινίδης  είπε ότι τα hot spot έπρεπε να γίνουν στην Τουρκία. Έχουμε γίνει αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και ναι μεν οι Σύριοι είναι και πρέπει να αντιμετωπισθούν ως πρόσφυγες, όμως αντιστοιχούν στο 35% των μεταναστών.

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραγιάννης μεταξύ άλλων είπε πως η σύσκεψη έπρεπε να είχε ένα σενάριο όχι γενικά και αόριστα, αλλά το σενάριο αν επιλεγεί η Σκύδρα ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Άλλο είναι οι πρόσφυγες και άλλο οι οικονομικοί μετανάστες, τους οποίους πρέπει να ξεχωρίσουμε και θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στη Χώρα τους. Επειδή όμως πάνω απ΄ όλα είμαστε άνθρωποι και κανένας Δήμος ή Δήμαρχος δεν είναι κουτός και η Πέλλα θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων που της αναλογεί.  

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη σύσκεψη:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Λυπηρό το φαινόμενο για τον Δήμο Σκύδρας στη σύσκεψη αυτή να φιλοξενεί εκπρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης με εκφρασμένες απόψεις και έργα για τούς πρόσφυγες και μετανάστες. Πόση γενναιότητα θα χρειαζόσασταν κ. Δήμαρχε να καλέσετε ΕΣΕΙΣ 100-200 πρόσφυγες ( όπως έχουν κάνει άλλοι Δήμοι ) για προσωρινή εγκατάσταση στο Δήμο σας μέχρι να τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους (προώθηση στις χώρες επιλογής τους);
    Είστε Δήμαρχος ενός κατά πλειοψηφία προσφυγικού δήμου και θα έπρεπε οι ευαισθησίες σας για τέτοια θέματα να ήταν μεγαλύτερες και να μην λογαριάζετε τις λιγοστές αντιδράσεις ανεγκέφαλων. Στο πλευρό σας θα ήταν όλος ο Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν θέλουν τούς μετανάστες, όχι ότι είναι πατριδοκαπηλοι,έτσι;; Κακομοίρηδες!!!Όπως κ να έχει,δέν πρόκειται να επιτρέψουμε ή Σκύδρα να γίνει δεύτερη Ειδομένη ή λιμάνι του Πειραιά.Όποιος τούς αγαπάει,ας τους πάρει σπίτι του.Μόνο οι Σύριοι είναι δεκτοί.Οι υπόλοιποι να σηκωθούν να φύγουν.Αρκετά τους ανεχομαστε!!!

      Διαγραφή
  2. Ντροπή σε όσους παραβρέθηκαν στην σύσκεψη της Δημάρχου νομιμοποιώντας έτσι την παρουσία του Χρυσαυγίτη Φασίστα Χιτλερικού Σαχινίδη!!!! ΚΑΙ πρώτα από όλους ΝΤΡΟΠΗ για την ΔΗΜΑΡΧΟ που τον κάλεσε.!!!! Πολύ σωστή η στάση της Λαικής Συσπείρωσης να απέχει από την σύσκεψη. Επιτέλους δεν μπορεί να δίνουμε βήμα σε ένα κόμμα που δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Χρυσή Αυγή να κάτσει στα κελιά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΠΑΛΙ ΘΕΑΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ;
    ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΟΡΕΜΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.