Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη και ΕΛΓΑ για τον παγετό σε καλλιέργειες στην Πέλλα


Συνεργασία είχαν σήμερα η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Θεοδώρα Τζάκρη με την προϊσταμένη του καταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Μαρία Παππά για το θέμα των παγετών που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές στην Πέλλα το Σάββατο 26η και την Δευτέρα 28η Μαρτίου, προκαλώντας ζημία σε πολλές καλλιέργειες (βερίκοκα, ροδάκινα κ.λπ.) που σε αυτές τις ημερομηνίες βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας. 

Η κ. Τζάκρη μετέφερε στην κ. Παππά ότι γίνεται αποδέκτης οχλήσεων από αγρότες διαφόρων τοπικών κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τις ζημίες που προκάλεσαν στις καλλιέργειές τους οι παγετοί που σημειώθηκαν κατά τις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες και ζήτησε από την κ. Παππά να προβεί, μέσω των υπηρεσιακών παραγόντων, στις αναγκαίες επισημάνσεις για τον εντοπισμό των ζημιών, ώστε να προχωρήσουν στην συνεχεία σε αναγγελίες και υποβολή δηλώσεων ζημίας από τους θιγόμενους παραγωγούς. 

Η κ. Παππά ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι η ίδια, ο επόπτης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και γεωπόνοι εκτιμητές, κατόπιν αναφορών των κατά τόπους παραγωγών, πραγματοποιούν ήδη επισκοπήσεις σε πολλές τοπικές κοινότητες της Πέλλας για τον εντοπισμό των ζημιών και το άνοιγμα εν συνεχεία των αναγγελιών ζημιών για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στις αναγκαίες δηλώσεις.

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από την κ. Παππά να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και προσοχή κατά το στάδιο της επισκόπησης ώστε να μην αδικηθούν οι αγρότες και από τους αγρότες περιοχών στις οποίες παρατηρήθηκε παγετός να προβούν στις σχετικές αναφορές προς την υπηρεσία του ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επισκοπήσεις και να προχωρήσει κανονικά η προβλεπόμενη διαδικασία. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. είναι δυνατόν κυρία μου να μην τιμάτε το αξίωμα το οποίο κατέχεται; Αντί να σηκώσετε το τηλέφωνο ως υπουργός προς τον υπουργό Γεωργίας ή στον Διοικητή του ΕΛΓΑ και να του ζητήσετε να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να ξεκινήσουν οι δηλώσεις για τον παγετό, εσείς ξεπέσατε σε μια υπάλληλο και την παρακαλάτε για το θέμα αυτό.
    Έχω δίκιο ή άδικό για τον ξεπεσμό αυτό;
    Τα αξιώματα πρέπει να τα κρατάς ψηλά και να τόχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.