Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eκκενώνεται η Ειδομένη


Οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν τελικά την Παρασκευή από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία. Μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης και έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.
Αναμένεται πως και σήμερα Σάββατο θα συνεχιστεί η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αφού αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως οικογένειες με παιδιά- που δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις «πολύ κακές», όπως τονίζουν, συνθήκες στην Ειδομένη.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αναμένει την άφιξη 2.500 υπαλλήλων από χώρες της Ε.Ε. οι οποίοι θα βοηθήσουν στην καταγραφή των αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών για παροχή πολιτικού ασύλου. Η άφιξή τους αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και θα εργαστούν για ένα εξάμηνο στις υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης υποδοχής κυρίως στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι από τις 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη μετά την πρώτη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Πολιτική, οι 2.000 θα δημιουργηθούν άμεσα, στις υφιστάμενες δομές, ενώ από Δευτέρα, οι διαδικασίες κατασκευής θα πραγματοποιούνται με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑΖΕΙ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ.
    Η ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως καθαροί φυλετικά και πολιτισμικά, είδαμε που καταντήσαμε σήμερα: να είμαστε μία αποικία της Γερμανίας. Μάλλον δεν μας βοήθησε αυτή η καθαρότητα. Ίσως η μίξη με άλλους πολιτισμούς και άλλα έθνη να είναι για το καλό μας. Ίσως, τελικά, οι πρόσφυγες να είναι η σωτηρία μας. Προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο η αύξηση της επιρροής των θαυμαστών του Χίτλερ και του Ναζισμού, παρά οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες και πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ Η΄ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΡΕΑ Η ΜΟΝΙΜΗ ΣΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ.
      ΑΚΟΜΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Οι ηληθιότες ορισμένων με τις δήθεν πολιτικές των ανοιχτών συνόρων να είσαι σίγουρη ότι θα οδηγήσουν στην άυξηση της επιρροής διαφόρων άλλων μια που ειδικά στην Ελλάδα ενώ έφεραν τον αριστερο ΣΥΡΙΖΑ για να σχίσει τα μνημόνια αυτός αφού ξέσκισε τους Έλληνες με τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ το μόνο που έκανε ήταν να καταντήσει την Χώρα ξέφραγο αμπέλι.
      Καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν βγήκε να δηλώσει: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    3. Εσύ για να το λες κάτι παραπάνω θα ξέρεις...μάλλον θα τό 'χεις βιώσει.

      Διαγραφή
  3. Έχεις δίκαιο Άρτεμις να ανησυχεις. Το μακελειό στς Βρυξέλλες, στο Παρίσι, ή εισαγωγή χιλιάδων μαχητών του ISIS μέσω Ελλάδας δεν το είναι τίποτα μπροστά στην επί πενήντα χρόνια αναμασημενη καραμέλα της ανόδου του φασισμού στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκαιο Άρτεμις να ανησυχεις. Το μακελειό στς Βρυξέλλες, στο Παρίσι, ή εισαγωγή χιλιάδων μαχητών του ISIS μέσω Ελλάδας δεν το είναι τίποτα μπροστά στην επί πενήντα χρόνια αναμασημενη καραμέλα της ανόδου του φασισμού στην Ευρώπη.ή δε ανάμιξη με τους ταλαίπωρους που αντιπροσωπεύουν την ελίτ του Μπαγκλαντές , της Σομαλίας κ του Πακιστάν σίγουρα εσένα θα σου κάνει καλό και την εύχομαι ολόψυχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νορβηγός Μπρέιβικ ούτε μουσουλμάνος ούτε τζιχαντιστής είναι. Οπαδός του ναζισμού είναι και μάλιστα αμετανόητος ακόμα και στο δικαστήριο. Ξέρεις αυτός που "θέρισε" 75 νέους ανθρώπους στην κατασκήνωση.

      Διαγραφή
  5. Τελικά είναι πολύ ωραίο το τρολάρισμα! Αν το πάρεις όπως πρέπει σπας πολύ πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τετρακόσια χρόνια υπόδουλοι στο οθωμανικό σπαθί δε χάσαμε ούτε τη θρησκεία ούτε τον πολιτισμό ούτε πολύ περισσότερο την ταυτότηρά μας! Θα βοβηθούμε τώρα μερικές χιλιάδες κατατρεγμένους και νηστικούς;
    Τα υπόλοιπα θα μου επιτρέψετε να τα πούμε άλλη φορά. Τώρα με περιμένουν οι φίλοι μου πρόσφυγες από τη Συρία στο κέντρο Παιδικής Μέριμνας. Περνάμε πολύ ωραία κάθε βράδυ χορεύοντας και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια της δικής τους και της δικής μου χώρας. ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΧΩΡΑΣ! ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον μα γι αυτο ηταν για τετρακοσια χρονια η ελλαδα σκλαβομενη μονο που τοτε πολεμουσαν με τους αλοθρησκους δεν τους εκμεταλευονταν με ψυχουλα υπονομευοντας την χωρα τους που εχει μεγαλη πολυ μεγαλη ιστορια με Ηρωες και με προδοτες.

      Διαγραφή
  7. Να πας Άρτεμις , ότι δηλώσει ο καθένας είναι, συριος, αφγανός, ινδιάνος , ενήλικος ανήλικος.. Μια κοπέλα στην Πάρο ή Μυρτώ αν την θυμάσαι που δεν το πιστεύω γιατί ήταν ελληνίδα
    . ακόμη να συνέλθει από την διαπολιτισμική επίθεση που δέχθηκε πριν δύο χρόνια από έναν που δήλωνε ανήλικος πρόσφυγας από Αφγανιστάν
    Καλή διασκέδαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Παύλος Φύσσας από ελληνικό χέρι σφαγιάστηκε. Θα κατηγορήσουμε όλους τους Έλληνες ως δολοφόνους;

      Διαγραφή
  8. Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα κομμάτι των σημερινών Ελλήνων έχει πολύ μικρό εγκέφαλο και πιστεύει ό,τι ανοησία ακούσει ή διαβάσει αλλά, παράλληλα, απορεί γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε.
    Έλα ντε, γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φαίνεσαι ότι είσαι από το μικρό κομμάτι αυτό ,όπως και πολλοί εγχώριοι ισλαμολαγνοι

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.