Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μ. Καράμπελα: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει την Κ. Μακεδονία σε ένα απέραντο Hotspot


Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για το χειρισμό του μεταναστευτικού η Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μαρία Καράμπελα στην τοποθέτησή της κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης ¨Ενημέρωση για το προσφυγικό ζήτημα¨. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

¨Η Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα αυτό του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ. Ένα εθνικό πρόβλημα που εξελίσσετε σε σοβαρή απειλή για την χώρα μας. Η Κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα χωρίς σχέδιο, με προχειρότητες και με βεβιασμένες αποφάσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο. 

 Σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενούμε περισσότερους από 19.000 πρόσφυγες από τους συνολικά 30.000 που βρίσκονται στην Ελλάδα! Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς της κυβέρνησης ο αριθμός των προσφύγων θα φτάσει τις 800.000. Αυτές τις μέρες μάλιστα.. από τα μέσα επικοινωνίας ακούσαμε και ένα άλλο νούμερο.. αυτό του 1.500.000 προσφύγων.??? 

 Η Π.Κ.Μ. συμπαραστέκεται στο δράμα των προσφύγων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες με διάφορες δράσεις - είτε με ιδίους πόρους της Περιφέρειας - είτε με εθελοντικές δράσεις για την συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού . ΝΑΙ συμπαραστεκόμαστε στο δράμα των προσφύγων και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να απαλύνουμε το πρόβλημα αυτών των περιπλανώμενων ψυχών! 

ΕΠΕΙΔΗ όμως το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις.. ας μου απαντήσει κάποιος εάν μπορεί.. φυσικά.. Στο δράμα των Ελλήνων με τα προβλήματα που έχει αποκτήσει από την οικονομική κρίση και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβιώσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του και να κρατήσει όρθια την επιχείρηση του... Ποιός συμπαραστέκεται??????? 

Και ΣΗΜΕΡΑ καλούμαστε να προσθέσουμε στις πλάτες των Ελλήνων και ένα ακόμα πρόβλημα αυτό με το προσφυγικό!!! Δημιουργούνται κέντρα φιλοξενίας δίπλα σε κατοικημένες περιοχές ΧΩΡΙΣ προηγούμενη διαβούλευση και συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, ΧΩΡΙΣ ενημέρωση και διασφάλιση από τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τους πρόσφυγες!!! 

 Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγκεκριμένα στον Δήμο Πέλλας ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί αρχικά ένα κέντρο φιλοξενίας στο στρατόπεδο Φιλιππάκου μέσα στην κατοικημένη περιοχή των Γιαννιτσών και εν συνεχεία σε ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο δίπλα στην κατοικημένη περιοχή των Αθύρων. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί!!! Φοβάται για την ασφάλεια των παιδιών του και της περιουσίας του! Αποτέλεσμα??? Σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων με καταλήψεις των χώρων αλλά και βανδαλισμούς τους οποίους φυσικά καταδικάζουμε. Τις τελευταίες μέρες ΜΑΛΙΣΤΑ ακούσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από διάφορα μπλοκ ότι ομάδες προσφύγων μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και λεηλατούν τις περιουσίες των ανθρώπων εκεί! Και θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω την ερώτηση μου αυτούς τους ανθρώπους τους Έλληνες πολίτες ποιος τους συμπαραστέκεται????? 

Σήμερα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για το προσφυγικό άλλα με προχειρότητες προσπαθεί να μεταβιβάσει το πρόβλημα και να μετατρέψει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα τεράστιο HOT SPOT!!! 

Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να μας έχει στο ΣΚΟΤΑΔΙ και να πληροφορούμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα γεγονότα και τα κέντρα φιλοξενίας που θα δημιουργηθούν χωρίς προηγούμενη συναίνεση και διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας. 
 Στη λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς διάλογο με τους Δήμους και τις Περιφέρειες πρέπει να μπει ένα ΤΕΛΟΣ! 
 Μπορεί η αυτοδιοίκηση να μην έχει αρμοδιότητες στο προσφυγικό αλλά έχει ΛΟΓΟ για τον τόπο στον οποίο θέλουν να μας επιβάλλουν την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης των προσφύγων. 
Δεν μπορούμε να κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο γιατί η κατάσταση με μαθηματική ακρίβεια θα εξελιχθεί σε Εθνική Τραγωδία! 

Με κάθε τρόπο πρέπει να περάσουμε ένα ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι η Περιφέρεια είναι ΠΑΡΟΥΣΑ με δικλίδες ασφαλείας που θα θέσουμε ως προς τον αριθμό των προσφύγων που δύναται να φιλοξενήσει η περιφέρεια μας και σε χώρους που εμείς θα υποδείξουμε!¨
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλαχιστον φιλε παυλε καποιος εκανε μια ξεκαθαρη τοποθετηση.οι υπολοιποι που ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκάθαρα φασιστική τοποθέτηση θες να πεις μάλλον...

      Διαγραφή
  3. Oli idioi einai k ayti an htan stin exoysia to idio ta htan ase poy einai stimeno XYPNATE teloyn mas kanoyn mousloumanikes kjnotites.oloi ayti h karagkiozides gia toys elines astegoys den eipan tipota.mono kapioi apo aytoys mono logia gia toys elines.XYPNATE PROBATAKIA H SIRAMAS ERXETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο που φοβομαστε να ακουσουμε και να πουμε αυτο που ολοι φοβομαστε για να μην μας χαρακτηρισουν ρατσιστες εχει παραγινει...μαλλον μας εχουν κοιμησει αρκετα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ.ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ,ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΙΛΑΣ ΧΑΝΕΙΣ.ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΘΛΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΣΕ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ.ΦΤΗΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ,ΚΑΜΙΑ ΝΥΦΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ..ΟΣΟ ΜΙΛΑΣ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ.ΚΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ 'ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΔΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΡΟΝΤΑΕΙ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.