Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Μάκης Τσίτας στη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών (φωτο)


Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που είναι το Σάββατο 2 Απριλίου, μ’ έναν ιδιαίτερα όμορφο τρόπο, φιλοξενώντας τον συντοπίτη συγγραφέα Μάκη Τσίτα. Ήταν μια γιορτή που είχε ως κεντρικό της σύνθημα, «Μην πετάς το βιβλίο…πέτα μ’ ένα βιβλίο».

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο diastixo.gr. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φινλανδικά. Το 1996 εκδόθηκε το βιβλίο του για ενήλικους «Πάτυ εκ του Πετρούλα», (βραχεία λίστα για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω), που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά και στο Ισραήλ. Το 2013, επίσης, εκδόθηκε το μυθιστόρημα του για ενήλικους ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ το οποίο απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, καταξιώνοντάς τον και στο μυθιστορηματικό είδος.


Έχουν εκδοθεί δεκαέξι βιβλία του για παιδιά: «Δε μου αρέσει το γάλα!», «Ποιανού είναι αυτή η σούπα;», «Πάρε κι εμένα μαζί σου!», «Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ Βασίλη», «Αχ αυτοί οι γονείς», «Μη φύγεις», «Γιατί δε μετράς προβατάκια;», «Οι φίλοι», «Ο αδέσποτος Κώστας», «Απ’ έξω κι ανακατωτά», «Ο μεγάλος μου αδελφός», «Τ’ όνομά μου είναι Δώρα», «Η Δώρα και ο Οδυσσέας», Βρες ποιος είμαι», «Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο», «Ο Κοκκινούλης Κάστωρ».

Ο συγγραφέας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις αίθουσες του σχολείου, να συνομιλήσει με τις μαθήτριες και τους μαθητές, να δει το «συγγραφικό τους έργο» και να απαντήσει στις ερωτήσεις μικρών και μεγάλων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βράβευσε μια μαθήτρια στο διαγωνισμό του «Καλύτερου Σελιδοδείκτη» και χόρεψε με τα παιδιά το «Ταγκό του Αναγνώστη».

Όλοι μας είχαμε τη ευκαιρία να προμηθευτούμε τα θαυμάσια παιδικά βιβλία του από την έκθεση που λειτούργησε στο χώρο της εκδήλωσης, με την υπογραφή και την αφιέρωσή του.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο διευθυντής εκπαίδευσης Πέλλας κύριος Τσαλικίδης, η υποδιευθύντρια του 5ου Δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών κυρία Αθανασιάδου και πολλοί  γονείς και κηδεμόνες. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Για το σύλλογο διδασκόντων
και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών
Δημήτρης Καρατσαλιώτης 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.