Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας στο Γηροκομείο


Η πασχαλινή επίσκεψη στο Γηροκομείο της πόλης μας  έγινε πλέον θεσμός για το 9ο Δημοτικό Σχολείο της Έδεσσας, αφού υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη φορά. Φέτος όμως, οι εθελοντές που βοήθησαν ξεπέρασαν τα όρια του σχολείου, αφού η δράση εντάχθηκε στην εβδομάδα εθελοντισμού «Let’s do it Greece” και είχε τη στήριξη του Δήμου Έδεσσας, του Εδεσσαϊκού Θεάτρου και των Προσκόπων.

Η προετοιμασία ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής, με το εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας που οργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Με μεράκι και χαρά, γονείς και παιδιά έφτιαξαν  χειροποίητες λαμπάδες, για να τις χαρίσουν  στους τροφίμους του Γηροκομείου. Λίγο αργότερα, στις 18.30, η πειραματική σκηνή του Εδεσσαϊκού θεάτρου  παρουσίασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θεατρικό δρώμενο με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Χρύσας Αλεξάκη. Οι θεατές αντί για εισιτήριο πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης για το γηροκομείο, όπως επίσης και οι πρόσκοποι.

Την Τρίτη το πρωί, οι τρεις μεγαλύτερες τάξεις με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων, επισκέφθηκαν τον Οίκο Ευγηρίας γεμάτοι δώρα για τους τροφίμους, αλλά προπάντων γεμάτοι χαμόγελα, ευχές και τραγούδια. Το τμήμα της χορωδίας τραγούδησε  πασχαλινά κάλαντα και τραγούδια, με την συνοδεία της μουσικού Χαρούπα Μαρίας στο αρμόνιο. Το χορευτικό τμήμα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.  Σε ένα θερμό κλίμα χαράς, που έφερε η παρουσία των παιδιών, ανταλλάχθηκαν ευχές, λαμπάδες και κεράσματα. Ο κύριος Ορφανίδης Αθανάσιος χαιρέτισε την αποστολή του σχολείου,  εκπροσωπώντας τη Διοίκηση του Οίκου Ευγηρίας . Μίλησε για  το έργο που συντελείται  στο Γηροκομείο και το πόσο  πολύτιμη είναι η συμβολή των εθελοντών και των δωρητών  για την επιβίωσή του. Επεσήμανε  το πόσο υψηλής ποιότητας είναι η  παροχή των υπηρεσιών στους ηλικιωμένους ενοίκους του, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού και των εθελοντών, αλλά και το πόσο μεγάλες είναι οι οικονομικές ανάγκες που έχει το Ίδρυμα, που επιβιώνει χάρη στην ανεξάντλητη αγάπη του κόσμου. 
Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο τους έχοντας πάρει ένα μεγάλο μάθημα, για  τον εθελοντισμό και  την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης και σεβασμού στους απόμαχους της ζωής!



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.