Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τους αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας και τον πρόεδρο πρωτοβουλίας αγροτών


Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τους αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας και  τον πανελλαδικό πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Αγροτών για φετινές ζημιές στην αγροτική παραγωγή, τροποποίηση κανονισμού ΕΛΓΑ και προετοιμασία ενόψει την νέας παραγωγικής περιόδου

Το Σάββατο 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τους αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας στο γραφείο του στην Αριδαία. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των αγροτικών συλλόγων Αλμωπίας, Σκύδρας και Γιαννιτσών καθώς και ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου πρόεδρος της Πρωτοβουλίας αγροτών.

Φορολογικό - ασφαλιστικό

Αρχικά συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις για τους αγρότες που περιλαμβάνονται στο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εκτιμήθηκε από όλους ότι οι ρυθμίσεις φέρνουν σημαντικές μειώσεις φόρου για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες ( πρακτικά σε όλους τους αγρότες της Πέλλας) με το αφορολόγητο, τα εργόσημα της οικογένειας και των αλλοδαπών εργατών παρατύπως διαμενόντων. Ακόμη στο ασφαλιστικό υπάρχουν θετικές εξελίξεις καθόσον θα είναι σταδιακή η κλίμακα τα επόμενα επτά έτη και θα υπολογίζεται στο φορολογητέο ( άρα μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου).
Ο βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αγροτών ότι την ρύθμιση για τους αλλοδαπούς εργάτες γης παράτυπα διαμενόντων ( εργόσημα, σημαντικότατη μείωση φορολογίας) καταψήφισαν στη Βουλή η ΝΔ, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή.

Ζημιές στην φετινή παραγωγή

Εκτιμήθηκε από όλες τις πλευρές ότι οι ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες. Είναι ο τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πολύ μεγάλα προβλήματα με ζημιές στην παραγωγή επιτραπέζιων και συμπύρηνων ροδακίνων, κερασιών, βερίκοκων,  δαμάσκηνων, κορόμηλων και άλλες καλλιέργειες. 
Εξασφαλίστηκε μικρή παράταση για τις δηλώσεις ζημιών που μόλις έληξε. Ο ΕΛΓΑ έχει δεχτεί την ύπαρξη μεμονωμένων θυλάκων παγωνιάς που σημαίνει ( για τον ΕΛΓΑ) ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών δεν μπορούν να αποζημιωθούν από παγετό.   

Μετά από αναλυτική συζήτηση αποφασίστηκε ο βουλευτής και οι αγρότες να κινηθούν ως εξής:
1. Θα επιδιωχθεί επιστημονική τεκμηρίωση όσον αφορά την ύπαρξη περισσότερων θυλάκων παγετού σε όλη την Πέλλα και διεκδίκηση από τον ΕΛΓΑ της μεγαλύτερης δυνατής αποζημίωσης από παγετό. 
2. Επειδή η φετινή ζημιά σε συνδυασμό και με τις ζημιές των δύο προηγουμένων ετών έχει φέρει σε τρομερά δυσχερή θέση τους παραγωγούς και τίθεται σε αμφιβολία και η δυνατότητα τους να επιβιώσουν οι οικογένειες τους αλλά και να καλλιεργήσουν να επιδιωχθεί για τις ζημιές που τελικά αποδειχτεί ότι προέρχονται από άλλα αίτια ( πλήν παγετού) να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθούν στο de minimis ή στα ΠΣΕΑ. 
3. Να ξεκινήσει συντεταγμένα από τώρα η συζήτηση για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να γίνουν αναλογιστικές μελέτες για επιπλέον ζημίες που πρέπει να αποζημιώνονται ( για να βγει το ασφάλιστρο) για να υπάρξει η δυνατότητα προαιρετικής  ασφάλισης. Ο ΕΛΓΑ περιμένει προτάσεις των αγροτών για να προχωρήσει στις αναλογιστικές μελέτες.
4. Εν όψει της νέας παραγωγικής περιόδου αποφασίστηκε ο συντονισμός των αγροτών στην διεκδίκηση καλύτερης αντιμετώπισης τους στην σχέση τους με την μεταποίηση, όσον αφορά τις τιμές του προϊόντος, ζητώντας μια τιμή μπροστά – πίσω ( χρονικά το διάστημα της παραγωγής) για 3-4 χρόνια. 

Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην βιωσιμότητα τους και στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με την δυνατότητα τους να ραντίζουν και να λιπαίνουν σωστά.

Ο βουλευτής ανέλαβε να κανονίσει ραντεβού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και μετά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και για την καταβολή του μέγιστου της προσπάθειας του για να αποζημιωθεί με κάποιον τρόπο ο αγρότης της Πέλλας για να μπορέσει να επιβιώσει και να συνεχίσει την αγροτική δραστηριότητα του. Οι αγρότες ανέλαβαν την ευθύνη να εξασφαλίσουν επιστημονική βοήθεια για το πρόβλημα των ζημιών και να αποφασίσουν τις προτάσεις τους στην συζήτηση που θα ξεκινήσει για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ. 



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Τι παλαβά είναι αυτά που λές Σήφακη. Για ποιες μειώσεις φόρων μιλάς. Και απορώ αυτούς που είχες απέναντι, γιατί δεν γύρισαν τα τραπέζια.
    Τετραπλασιάζεται τον φόρο εισοδήματος, τριπλασιάζεται τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνεται τον φορολογικό συντελεστή από 13% μέχρι και 45%, καταργείται την εισφορά πετρελαίου, φορολογείται τις επιδοτήσεις. Καταστρέφεται η παραγωγή μας και συ μιλά για ΠΣΕΑ. Οι προηγούμενοι ήταν άγγελοι, δεν μου κόβονταν τα χέρια που σας ψήφισα. Σηφάκη δεν έρχεσαι καμία βόλτα από την Άψαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον απο αλλου ενημερωνεσαι.το αφορολογητο των 9100 ευρω δεν σου λεει τπτ?οι επιδοτησεις φορολογουνται πανω απο 12000,και οπως ειπες ΕΩΣ 45 % για κερδος ανω των 30000 ευρω.

      Διαγραφή
  2. Τι επιστημονική τεκμηρίωση και τροποποίηση και βλακείες και χαζά. Εγώ άκουσα τον Καρασμάνη από το βήμα της βουλής, προχθές, να λέει ότι υπάρχει νόμος που καλύπτει όλες αυτές τις περιπτώσεις. Γιατί δεν τον εφαρμόζεται; «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει». Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, βάλτο στο μυαλό σου. Αν δεν αποζημιώσετε, τον χειμώνα θα γίνει κόλαση. Αυτά που είδατε με τα μπλόκα είναι λίγα μπροστά σε αυτά που θα συμβούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σηφακης ηταν ο μονος απο τους βουλευτες που συναντησε τους αγροτικους συλλογους, πηγε στην συναντηση στην Νομαρχια, πετυχε την ατυπη παραταση για δηλωσεις ζημιας και θα κανονισει και τις συναντησεις στην Αθηνα.
      Το ειδαμε το εργο με τον Καρασμανη, τα ιδια απο το 2011 με τον ΕΛΓΑ και ουτε κινηση για τον κανονισμο απο αυτον που διετελεσε και Υπουργος Γεωργιας, ολη η Πελλα τα βλεπει αυτα,ξερεις

      Διαγραφή
  3. Πανασχετε 1:51 ανοιξε τα στραβα σου και διαβασε και λιγο!! 9100 ευρω αφορολογητο, 9000 ευρω ακομη απο αφαιρεση απο την φορολογια απο εργοσημα συζυγου, αλλα περιπου 9000 ευρω μειωση αφορολογητου απο εργοσημα αλλοδαπων χωρς χαρτια.Κανενας αγροτης στην Πελλα δεν θα πληρωσει φορο για εισοδηματα απο το 2017.Για το ασφαλιστρο αρκετα μειωμενο απο τα αρχικα υπολογισμενο.Για ολους τους αγροτες το αθροισμα φορος+ασφαλιστρο θα ειναι πολυ λιγοτερο απο οτι πληρωνουν τωρα
    Στεναχωριεσαι ε; δεν υπαρχει πια δρακος στο παραμυθι σου;
    Ξερεις και το πιο ωραιο; τα εργοσημα των αλλοδαπων χωρις χαρτια τα καταψηφισε η ΝΔ, Ποταμι και Χρυση Αυγη
    Τι εχεις να πεις δηθεν "Αψαλιωτη"; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρω ότι αυτοσυνεντευξιάζεσαι σε ένα δωμάτιο μαζί με τους δικούς σου. Διαβάζω τις παπαρολογίες σου για τα θέματα της υγείας. Αλλά η νοσοκόμα πιο κάτω θερίζει το ξύλο της αρκούδας. Ξέρω ότι εκμεταλλεύεσαι τα προβλήματα των ανθρώπων για να πεις ότι κάτι κάνεις. Εγώ όμως σου λέω να μιλήσεις με την κοινωνία. Τολμάς ; ένας παλιός σου σύντροφος που την έχει κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο Σηφάκη και ανώνυμε Σηφάκη, τι κουραφέξαλα είναι αυτά; τι 9000 και 9100; Εγώ ξέρω ότι οι επιδοτήσεις ήταν αφορολόγητες, εγώ ξέρω ότι μου κατήργησες την επιστροφή πετρελαίου, εγώ ξέρω ότι μου αύξησες το ΦΠΑ σε 24%, εγώ ξέρω ότι μου τριπλασίασες τις εισφορές στους φορολογικούς συντελεστές… και εσύ κάνεις λογαριασμούς σαν τον γέρο Λαδά; Τι συναντήσεις θα κανονίσεις; ταχυδρόμος είσαι; Αγγελιοφόρος είσαι; Δεν μπορείς μόνος σου να τα λύσεις; Ο Καρασμάνης πως τα έλυνε μόνος του; Κλαδοσπόρια, ακαρπίες, ΛΑΕΚ, … μας έδινε. Τι συνάντησεις με αγρότες στη Νομαρχία;
    Απ’ ότι κυκλοφορεί άκουσα ότι σε πιάσανε αδιάβαστο. Σε είπανε για έναν νόμο που έκανε ο Καρασμάνης και συ κοιτούσες στο ταβάνι. Κοίταξε να αποζημιωθούμε γιατί άλλο δεν σε παίρνει. Και κόψε τις μ@λ@κίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10:26 από το γραφείο του Καρασμάνη σταμάτα να γράφεις, εκτίθεσαι και εκθέτεις και τον Καρασμάνη ακόμη περισσότερο. Σε χαροποιεί εκεί που κατάντησαν οι κυβερνήσεις που ήταν και Υπουργός Γεωργίας ο Καρασμάνης τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο; που τον εξαθλίωσαν με έναν κανονισμό ΕΛΓΑ απαράδεκτο και με τον τρόπο που υπογράψατε την νέα ΚΑΠ; φοβάσαι να κατεβαίνουν οι αγρότες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ε; χάνεις κάθε μέρα αυτούς που κορόϊδευες και σε στήριζαν και οι δικοί σου θα σου δώσουν σύνταξη, όσο γράφεις εναντίον του Σηφάκη που , αν μη τι άλλο, παλεύει θα ακούς και χειρότερα στοιχεία από το παρελθόν που θα βγαίνουν στην φόρα, κάντο

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.