Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Μαυραετοί στο θρόνο τους


Μετά από μια εκπληκτική και σταθερή πορεία επανήλθαν άξια στη μεγάλη Κατηγορία του Νομού Πέλλας
        
Η θρυλική και ιστορική ΔΟΞΑ Μελισσίου, ομάδα , που ιδρύθηκε το 1952, από Δραμινούς πρόσφυγες, και πήρε το όνομα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΞΑΣ Δράμας, σε μια εποχή που μεσουρανούσε τo ΑΣΤΡΟ της ταξιαρχίας του μεγάλου Τάκη Λουκανίδη και των άλλων τεράστιων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της ακριτικής πόλης στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ελλάδας.

Η μεγάλη ΔΟΞΑ Μελισσίου, του μεγαλύτερου και πλέον μεταπολεμικού  ταλαντούχου ποδοσφαιριστή  που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Πέλλας, του Γιώργου Μεταξά, αναδείχτηκε ίσως η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας 1952-1960, πετυχαίνοντας το εντυπωσιακό ρεκόρ σε 157 αγώνες πέτυχε 156 νίκες και μία μόνο ισοπαλία 1-1, με τον Α.Ο Κουφαλίων.

Ο Βοηθός του σημερινού Ομοσπονδιακού προπονητή των Εθνικών ομάδων Σκίμπε, είναι ο Μελισσιώτης, γιος του Γ. Μεταξά, Ηρακλής Μεταξάς.
Είχε μια εξαιρετική πορεία ως Ομάδα στα διανομαρχιακά πρωταθλήματα από το 1960 έως και το τις αρχές της δεκαετίας του του 1970.

Το 1971 (21-5-1971), μαζί με άλλα 24 αωματεία ιδρύουν την ΄Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας. Και έκτοτε μετέχει ως ομάδα σε όλα τα πρωταθλήματα, μάλιστα τρεις φορές αναδεικνύεται πρωταθλήτρια , μία στην Γ΄Ερασιτεχνική , μία στην Β΄Ετρασιτεχνική και τέλος μία στην Α΄κατηγορία και ανέρχεται στην Α1 κατηγορία Πέλλας, όπου αγωνίζεται για περισσότερα από επτά έτη, σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις. Το έτος 2013/2014, υποβιβάζεται στην Α΄ κατηγορία, όπου παραμένει δυο αγωνιστικές περιόδους, 2014/2015 και 2014/2015

Την αγωνιστική περίοδο 2013/2014, πραγματοποιεί μια εκπληκτική πορεία , κόντρα στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και τον ισχυρό Ηρακλή Ασπρου και μετά από ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα τερματίζει στην Τρίτη θέση με 61 βαθμούς συγκομοιδή και 67-36 τέρματα.

Την επόμενη περίοδο 2014/2015, η θρυλική ΔΟΞΑ, της οποίας η μοίρα της έλαχε να παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση εμφάνιση, με 24 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 30 παιχνίδια και τερματίζει στην τρίτη θέση με συγκομοιδή 68 βαθμούς και 66-26 τέρματα. Μάλιστα είχε αναδείξει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος το 14χρονο Π. Βαβουλίδη με 21 τέρματα και τον κορυφαίο νέο και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή το 17χρονο Ζέκο.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ 2015/2016

Το 2015/2016, το τρένο που λέγεται ΔΟΞΑ Μελισσίου, διέθετε έναν εξαιρετικό, έμπειρο και άριστο γνώστη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το Σάκη Ντιμτσούδη, ο οποίος κατάφερε να εδραιώσει ένα ήρεμο, οικογενειοακό κλίμα στην ομάδα και να πάρει από το πλούσιο έμψυχο υλικό του, το 100% των δυνατοτήτων του. Με τη σκληρή δουλειά και τη εξαιρετική ψυχολογική στήριξη των παικτών δημιούργησε ένα άριστο  κι αξιοζήλευτο κλίμα στην ομάδα και μια ομάδα που απέδιδε ιδιαίτερα ελκυστικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν διπλά στην ομάδα πάντα, και τη στήριζε σε κάθε επιλογή. 
Το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας ήταν η παρουσία των φυσικών ηγετών μέσα και έξω από το γήπεδο, που στήριζαν την ομάδα στα δύσκολα κι «έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά στις δύσκολες περιπτώσειςκαι στα δύσκολα ματς», αναφέρομαι στον αεικίνητο, πολύπειρο και ηγέτη Κ. Φάβα,  ακόμη τον αειθαλή και εξαιρετικό όταν αγωνίστηκε Π. Φωστήρόπουλο. 

Τη μεγάλη διαφορά στους ΜΑΥΡΑΕΤΟΥΣ έκανε ο εκπληκτικός και ιδιαίτερα ταλαντούχος Ηλίας Βερβελές, ο παίκτης για όλες τις δουλειές, ο παίκτης που θα τον ήθελε ο κάθε προπονητής. Επίσης σημαντική ήταν η προσφορά τπυ πολυεργαλείου, του ποδοσφαιριστή, που είναι ο πνεύμονας της ομάδας, ο Ζέκο, Η μεγάλη δύναμη της ομάδας, ως υποστήριζαν και οι δημοσιαγραφικοί κύκλοι, ήσαν η εξαιρετική ποιότητα, η εμπειρία, το ταλέντο, η ομοψυχία και η ΑΓΑΠΗ για την ομάδα και η προσήλωση στους στόχους της ομάδας των τριαντάρηδων της Ομάδας: Φάβα, Χαρμάνα, Χατζηδάκη, Φωστηρόπουλου, Σέλκου, Ρομάντση, Μαμή και Κέρτου, αλλά και η συνύπαρξη τους με πολύ ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που συνέθεταν  μια ομάδα ΜΕΤΑΛΛΟ, μια ομάδα με ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ που πίστευε στους στόχους της. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές ήσαν οι Ραμπούσης, Δούμος, Φουρέιρα, Μάλαμας, Χρηστάκης, Χατζηπέτρου, Βιάνας, Χατζηασλανίδης, Μπλέντι, Περπέτσης, Τσάλμας, Κοπάτσης, Ματζούκης, Κοσμίδης, Δομουκτσίδης. 

Αξίζει πραγματικά να γίνει ιδιαίτερη μνεία για το ταλέντο, τη δουλειά και την εξαιρετική απόδοση του μοναδικού ταλέντου και του κορυφαίου πορτιέρο στην Πέλλα, του 15χρονου Αναστασίου Δομουκτσίδη, τερματοφύλακα και της Μικτής Πέλλας.

Οι πρωταθλητές είχαν μια εξαιρετική πορεία, με ιδιαίτερα υψηλή και ανταγωνιστική απόδοση στα περισσότερα ματς, συγκεντρώνοντας 76 βαθμούς, ρεκόρ, για την Α΄ κατηγορία, με και πετυχαίνοντας 76-16 τέρματα και έχοντας τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 27 γκόλ το Π. Μαμή, αλλά και τους Χαρμάνα, Ρομάντση και Φάβα, με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Δέον να σημειωθεί, ότι, σε 28 αγώνες, οι ΜΑΥΡΑΕΤΟΙ πέτυχαν 25 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής του κυπέλου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαϊου 2016 και ώρα 18.00, στο Δημοτικό Στάδιο Μελισσίου. Θα προηγηθεί αγώνας ανάμεσα στους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ και ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ Πέλλας. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.