Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκύδρα: Έδεσαν κουτάβι μέσα σε αυλάκι για να πνιγεί...


Άλλη μια υπέροχη μέρα μας ξημέρωσε σήμερα...
Προχθες αργά το βράδυ μας ειδοποίησαν για κλάματα σκυλιού που ακούγονταν κοντά στους πρόποδες του λόφου του Μαυροβουνίου, λίγο πιο πάνω από το χωριό Μαυροβούνι του Δήμου Σκύδρας. Λόγω του περασμένου της ώρας,της ερημιάς και της επικινδυνότητας της περιοχής, δεν μπορούσαμε να πάμε εκείνη τη στιγμή.
Χθες το πρωί πήγαμε να δούμε τι συνέβη. Πράγματι ακούγονταν κλαψουρίσματα κουταβιού, ακολουθώντας τον ήχο βρεθήκαμε σε ένα αρδευτικό κανάλι κι εκεί αντικρίσαμε τη φρίκη!
Είχαν ρίξει μέσα στο νερό ένα νεαρό κουτάβι περίπου 4-5 μηνών, του είχαν δέσει ένα σκοινί στο λαιμό και το στερέωσαν σε μια σιδεριά ώστε να μη μπορεί να βγει από μέσα, όσο και αν προσπαθούσε και να πεθάνει μέσα στο νερό!

Και όλα αυτά τα έκαναν σε ένα νεαρό κουτάβι που δεν έχει πειράξει κανέναν, δεν είναι επικίνδυνο,δεν έφαγε κότα δεν,δεν,δεν...
Το κουτάβι το βρήκαμε εντελώς εξαντλημένο, παγωμένο, βρώμικο και πεινασμένο. Του κάναμε ένα ζεστό μπάνιο, έφαγε, το σκεπάσαμε να ζεσταθεί κι έπεσε σε βαθύ ύπνο!
Άραγε πόσο τρόμο να πέρασε το μικρό μας; Δεν έφταναν όλα αυτά που του έκαναν αλλά είχαν φροντίσει πριν το ρίξουν στο νερό να το βάψουν... Ναι να το βάψουν, το κουτάβι είχε λαδομπογιά σε διάφορα σημεία του σώματός του, η οποία θα φύγει σιγά σιγά με χτένισμα.

Τόση αποκτήνωση που βλέπουμε κάθε μέρα αρχίζει και μας τρομάζει πια! Δε μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους... Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, καταλάβετε το επιτέλους!!!
Αφού είναι ικανοί να κάνουν κακό σ' ένα ανυπεράσπιστο κουτάβι, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το επόμενο θύμα δεν θα είναι το παιδί σας ή το παιδί μας;;; Ανοίξτε τα στόματα επιτέλους,μιλήστε... Δε μπορεί να μην ακούτε και να μην ξέρετε ποτέ τίποτα!!

Αύριο που θα είναι καλύτερα η μικρή μας Νύμφη Θέτιδα (έτσι την ονομάσαμε μιας και βρέθηκε μέσα στο νερό), θα την πάμε στον γιατρό για εξέταση και πρώτη εκτίμηση της κατάστασής της.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε:

Η Θέτιδα την επομένη της διάσωσης!
Χθες αντιμετώπισε την ανθρώπινη φρίκη,την κακοποίηση και ενδεχομένως τον θάνατο και σήμερα έχει ξεχάσει τα πάντα!!! Παίζει,τρέχει,πηδάει και απολαμβάνει τα χάδια μας!!!
Σώθηκες καρδούλα μας,από χθες άλλαξε η τύχη σου!!!
Καλή ζωή να έχεις Θέτιδα!!!Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σου!!
Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας.
Τηλ. επικοινωνίας 6984881749.

Στοργή Φιλοζωικό σωματείο Δήμου Σκύδρας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Απιστευτο! Ο θεουλης ας πραξει τα δεοντα για τους ιδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΩΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ. ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως σχεδον ολοι μας γνωριζουμε καποιο παρομοιο περιστατικο αλλα λογω ατιμωρισιας φοβομαστε να τα καταγγειλουμε γιατι τα διποδα τερατα μαλλον γινανε πλειοψηφια και απειλουν τους παντες!Αφου περναει η μπογια τους συγχαρητηρια σε ολους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κριμα δεν ντεπεστε .Τι σας εφταιξε αυτη η ψυχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χειρότερο ζωο από τον άνθρωπο δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.