Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το θέατρο του παραλόγου στα σύνορα της Χώρας (βίντεο)



Εξωτερική πολιτική ασκούν οι Πρόσφυγες και οι Μετανάστες; 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα βρέθηκε βραδινές ώρες χθες στους Ευζώνους Κιλκίς. Μια ομάδα πενήντα (50) περίπου μεταναστών - προσφύγων είχε κλείσει την Εθνική οδό προς την γείτονα χώρα, σε απόσταση 500 μέτρων από τον μεθοριακό Σταθμό, εμποδίζοντας την διέλευση των αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Το όλο σκηνικό με κάμερες από εγχώρια και διεθνή μέσα, την ώρα ακριβώς που τα μεγάλα τοπικά και διεθνή μέσα παρουσίαζαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους, θύμιζε μια καλοστημένη παράσταση «Θεάτρου» με πρωταγωνιστές τα παραπάνω πρόσωπα ενώ η Πολιτεία, μέσω των αστυνομικών δυνάμεων, θεατής της «Θεατρικής» σκηνής. 

Και οι απλοί πολίτες αυτού του Τόπου αναρωτιούνται...  

Καλώς προσφέρουμε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε την ανιδιοτελή μας αγάπη σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, όμως η Εξωτερική Πολιτική δεν ασκείτε πλέον από την Κυβέρνηση; 

Καλώς η βοήθεια και η αλληλεγγύη προς τα πρόσωπα αυτά, αλλά  κύριοι της Κυβέρνησης, μήπως και τώρα δεν  αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς «παίζουν» ορισμένοι από αυτούς που, ξεμπροστιάζοντάς σας, πίσω από τις πλάτες σας ενεργούν όχι με τόσο ανιδιοτελή κίνητρα και κριτήρια; 

Γιατί δεν είναι δυνατόν να ασκούν εξωτερική πολιτική οι φιλοξενούμενοι και όχι οι κάτοικοι αυτής της Χώρας, μέσω των εκλεγμένων Ταγών τους.

Δεν είναι δυνατόν να ενεργούν μόνοι τους οι μετανάστες - πρόσφυγες και να κλείνουν τους δρόμους σε μια ξένη χώρα. Θα τολμούσε ποτέ κανείς από εμάς να  πράξει κάτι ανάλογο στη Συρία ή στο Αφγανιστάν ή στη Γερμανία;

Κομφούζιο επικράτησε όλο το βράδυ στην επαρχιακή οδό Αξιούπολης - Φανού - Πλαγιάς που εναλλακτικά οδηγούσε προς το τελωνείο Ευζώνων. Ο δρόμος στενός με πολλές στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες, που ξαφνικά γέμισε από ογκώδη οχήματα που αγανακτισμένοι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 

Μήπως σύντομα το ίδιο συναντήσουμε και μεις στην Ε.Ο. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης;   

Δείτε στο βίντεο την ΕΟ Θεσ/νίκης - Ευζώνων χθες το βράδυ: 
    
Σήμερα διεξάγεται κανονικά η κίνηση όλων των οχημάτων στη εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων,  στο παραπάνω σημείο το οποίο είχαν αποκλείσει χθες πρόσφυγες και μετανάστες, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές αποχώρησαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα από το σημείο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει αποκατασταθεί.

Αντίθετα, συνεχίζεται ο μερικός αποκλεισμός στον ίδιο οδικό άξονα, στον κόμβο του Πολυκάστρου, όπως επίσης στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου. Πρόσφυγες και μετανάστες κατέβαλαν από το Σάββατο το οδόστρωμα στα δύο συγκεκριμένα σημεία, επιτρέποντας τη διέλευση σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, όχι όμως και στα φορτηγά, τα οποία κινούνται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.