Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η πρώτη αφαίρεση μεταλλίου λόγω ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Ρίο


Με σημερινή απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), ακυρώθηκε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στην κατηγορία 69κ. της Άρσης Βαρών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Ιζάτ Αρτίκοφ, από το Κιργιστάν. Στο δείγμα του αθλητή ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη διεγερτική ουσία στρυχνίνη. Ως απόρροια, αφαιρείται το χάλκινο μετάλλιο του Ιζάτ Αρτίκοφ στα 69κ.

Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση αποκλεισμού αθλητή λόγω ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οπως επισημαίνει το ΑΠΕ, ο αθλητής έχει δικαίωμα να εφεσιβάλλει την απόφαση στο CAS, είτε στο παράρτημα του Ρίο, είτε στη Λωζάνη, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 21 Αυγούστου.

Η σχετική ανακοίνωση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) αναφέρει: «Ο Ιζάτ Αρτίκοφ (Κιργιστάν, άρση βαρών, 69κ., 3η θέση) βρέθηκε θετικός στην ουσία στρυχνίνη. Ο αθλητής ακυρώνεται στην κατηγορία των 69 κιλών της άρσης βαρών, το μετάλλιό του αφαιρείται και αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016».

Ο Ιζάτ Αρτίκοφ σήκωσε 339 κιλά στο σύνολο (151 - 188) κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο του Κιργιστάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην ίδια κατηγορία, αυτή των 69κ., το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 22χρονος Κινέζος Ζιγιόνγκ Σι με 352 κιλά στο σύνολο (162 - 190), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος ο Τούρκος, Ντανιγιάρ Ισμαγίλοφ με 351 (163 - 188).

Την 4η θέση κατέλαβε ο Κολομβιανός Χαβιέρ Μοσκέρα, ο οποίος σήκωσε 338 κιλά στο σύνολο (155 - 183).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΟΠΟΥ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.
    ΕΔΩ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΗΔΕΣ ΣΤΑ 4Χ100 ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ.
    ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.