Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα νέα οικονομικά δεδομένα στο Τσάμπιονς Λιγκ


Διαβάστε τι θα ισχύσει από το 2018 και τι σημαίνει για τις ελληνικές ομάδες

Η εφημερίδα LIVESPORT σε δημοσίευμά της αναφέρει πως από το 2018 τα χρήματα που θα εισπράττουν οι ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ θα υπολογίζονται διαφορετικά, από ότι συμβαίνει μέχρι τώρα.

Η πιο σημαντική διαφορά αφορά στο marketpool, το οποίο μειώνεται. Μέχρι τώρα από το συνολικό ποσό που παίρνει μια ομάδα από την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 40% προέρχεται από το marketpool, 30% από εγγυημένα έσοδα και 30% από τα αποτελέσματα.

Πλέον το marketpool θα πέσει στο 15%, τα εγγυημένα έσοδα στο 25% ενώ το ποσοστό για τα αποτελέσματα θα παραμείνει ως έχει, 30%. Το 30% που απομένει πηγαίνει στον συντελεστή της ομάδας στη βαθμολογία της UEFA.

Ωστόσο το συγκεκριμένο ποσοστό θα δίνεται στις ομάδες που βρίσκονται από την 1η έως την 32η θέση της ειδικής βαθμολογίας, ενώ για τη βαθμολογία θα λαμβάνεται υπόψη η τελευταία δεκαετία και όχι η πενταετία που ίσχυε μέχρι τώρα.

Μιλάμε για ένα ποσό 600 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο πώς θα μοιραστεί στις ομάδες.

Κάτι τέτοιο θα σημαίνει απώλεια εσόδων για τους μικρομεσαίους. Για παράδειγμα, τη σεζόν 2015-2016 ο Ολυμπιακός εισέπραξε 28.5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με τα νέα οικονομικά δεδομένα θα έπαιρνε 7.5 με 9.5 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.