Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ: Δέκα χρόνια από το έπος στη Σαϊτάμα! (βίντεο)


Σήμερα (1/9) συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη μεγαλύτερη νίκη ελληνικής ομάδας σε όλα τα σπορ, που δεν είναι άλλη από τον θρίαμβο επί των ΗΠΑ (101-95) στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Σαϊτάμα το 2006

Στην ιστορία υπάρχουν νίκες, ήττες, αλλά και... έπη μοναδικά και ανεπανάληπτα! Στην τελευταία κατηγορία είναι δίχως αμφιβολία ο απίστευτος θρίαμβος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ κόντρα στις ΗΠΑ το 2006! Σαν σήμερα συμπληρώνεται μια δεκαετία από το μαγικό μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου του 2006 στη Σαϊτάμα, όπου η «επίσημη αγαπημένη» έφτασε στο απόγειο της δόξας της και ανάγκασε όλον τον μπασκετικό πλανήτη να ασχοληθεί μαζί της, με το απίστευτο 101-95 επί των Αμερικανών!

Εκείνος ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιαπωνίας ήταν εξ αυτών που είχε φαβορί και αουτσάιντερ, με την Ελλάδα να αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνη για τους ακριβοθώρητους παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι, οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει αυτό που... ερχόταν και εν τέλει τους έριξε στο καναβάτσο!

Αυτή η νίκη έχει μείνει αναμφίβολα στην ιστορία, όχι μόνο για την Εθνική ομάδα, η οποία πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, καθώς ο θρίαμβος επί των ΗΠΑ μπορεί να ξεπερνά σε... δόξα ακόμα και τις νίκες που της έχουν χαρίσει τις δύο ευρωπαϊκές κούπες (1987, 2005), ενώ για τους Αμερικανούς αποτέλεσε το... σημείο μηδέν, καθώς από τότε δεν έχουν ηττηθεί ξανά, φτάνοντας σε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και δύο παγκόσμιους τίτλους!

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, με παίκτες όπως Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σχορτσανίτη, Φώτση, Χατζηβρέττα, Ντικούδη, Τσαρτσαρή, Παπαδόπουλο, Κακιούζη, Βασιλόπουλο αλλά και τον τραυματία τότε Ζήση, κατάφερε αυτό που για πολλούς έμοιαζε άπιαστο όνειρο, κόντρα στην Team USA των ΛεΜπρόν, Αντονι, Ουέιντ, Πολ, Μπος, Χάουαρντ, Τζόνσον, Χάινριχ, Μπατίερ, Μπραντ, Μίλερ και Τζέιμισον και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από τους Ισπανούς...

Η ελληνική ομάδα, έχοντας παραταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν φοβήθηκε στιγμή το θηρίο που είχε απέναντί της και παρά το φουριόζικο ξεκίνημα των παικτών του Σιζέφσκι, απάντησε με ηρεμία και το... απόλυτο μπάσκετ, με τους Ελληνες μαέστρους, προεξάρχοντος του Παπαλουκά (12 ασίστ) να σμπαραλιάζουν την άμυνα των ΗΠΑ!

Ο Σπανούλης (22π.) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Ελλάδας στον ημιτελικό, λίγους μήνες πριν αγωνιστεί με τους Ρόκετς στο ΝΒΑ, ο Διαμαντίδης επιβεβαίωσε τον Ρούντι Τομζάνοβιτς που τον είχε χαρακτηρίσει «σπουδαίο σουτέρ», ο Σχορτσανίτης ήταν... τανκ στη ρακέτα και κάρφωνε στα μούτρα του Ντουάιτ Χάουαρντ και του Ελτον Μπραντ, ενώ ουδείς εκ των Ελλήνων υστέρησε, στην κορυφαία εμφάνιση της ελληνικής ομάδας...

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.