Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στοιχεία - Σοκ στην ημερίδα που έγινε στο Δημ. Σχολείο Πέλλας


Πρώτη η Ελλάδα στις εκτρώσεις σε όλη την Ευρώπη
Το 50% των αμβλώσεων γίνεται σε ανήλικα κορίτσια!!!

Πολύ αποκαλυπτική σε στοιχεία ήταν η ημερίδα που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας με θέμα το «Διαδίκτυο- Διαπαιδαγώγηση- Σεξουαλικότητα». Όπως τονίστηκε από τους εξειδικευμένους ομιλητές, περίπου 60.000 εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα! 
Το σημαντικό δε από την αποκάλυψη αυτή είναι το γεγονός ότι δύο στα τέσσερα κορίτσια που αποφασίζουν να διακόψουν την κύησή τους είναι… ανήλικο! Μάλιστα η χώρα μας είναι πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ποσοστό ανηλίκων που οδηγούνται στην απόφαση αυτή.
Αυτό, όπως επισημάνθηκε οφείλεται στην έλλειψη σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, μάθημα που έπρεπε πρωτίστως να διδάσκεται στα σχολεία από τις μικρές ηλικίες ώστε να αποφεύγονται επιπολαιότητες και λάθη στον σημαντικό αυτό τομέα.
Αλλά δυστυχώς πρόκειται για θέμα ταμπού που δεν συζητείται ούτε καν μέσα στον οικογενειακό κύκλο των παιδιών, δεν γίνεται καμία ουσιαστική ενημέρωση και δυστυχώς η πληροφόρηση είναι ελλιπής, ενώ πολλές φορές κυριαρχεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η παραπληροφόρηση 
Παρότι η οικονομική κρίση επέφερε αισθητή μείωση στις εκτρώσεις εντός των συνόρων, η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» Ευρώπης με 60.000 εκτρώσεις ετησίως (δηλαδή όσες είναι πλέον και οι γεννήσεις) ενώ πιο ανησυχητικό είναι το εύρημα ότι το 50% των αμβλώσεων γίνεται σε ανήλικα κορίτσια.
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας μερικές δεκάδες χιλιάδες εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου ένα στα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, και οι μισές έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχουν ενημερώσει ούτε τη μητέρα τους!

Οι σωματικές επιπτώσεις μιας άμβλωσης μπορεί να είναι προσωρινές όπως οι επιμολύνσεις, τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, οι αιμορραγίες, η διάτρηση της μήτρας, ο τραυματισμός του εντέρου, η ρήξη του τραχήλου της μήτρας και ο τραυματισμός του ουρητήρα, ενώ ένα 5% των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε έκτρωση υφίσταται μόνιμη στειρότητα. Επίσης αμερικανικές έρευνες ενοχοποιούν τις εκτρώσεις για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Aπό τη σύνταξη karatzova.com


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.