Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόταση για παραπομπή σε δίκη υπαλλήλου του ΕΚΑΒ Πέλλας




Πληρωνόταν αν και ήταν «εξαφανισμένος» για μία… πενταετία!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου φαίνεται ότι θα καθίσει υπάλληλος του ΕΚΑΒ Πέλλας που επί πέντε χρόνια δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του, ενώ εισέπραττε κανονικά το μισθό του, λαμβάνοντας ακόμη και αποδοχές για υπερωριακή απασχόληση.

Σύμφωνα με την πρόταση για παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που έκανε ο αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο κατηγορούμενος διασώστης, που διώκεται για απάτη, εισέπραξε το διάστημα 2006-2011 αποδοχές, ύψους 126.381,16 ευρώ, «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για άμεση συνέργεια στην απάτη, τρεις προϊστάμενοί του, στα καθήκοντα των οποίων -το επίμαχο χρονικό διάστημα- περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η κατάρτιση κι ο έλεγχος της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πέλλας.  Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν μαζί του και οι εξής: Ο υπεύθυνος συντονιστής, ένα μόνιμος υπάλληλος και μια διοικητική υπάλληλος του τομέα ΕΚΑΒ Πέλλας , οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για την κατάρτιση και τον έλεγχο της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης ασθενοφόρων του ΕΚΑ, στο νομό Πέλλας.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, ο βασικός κατηγορούμενος «έπαυσε αδικαιολόγητα να προσέρχεται στην υπηρεσία, η απουσία του δε αυτή δεν ανακοινώθηκε στην κεντρική υπηρεσία και δεν αποτυπωνόταν ούτε στα προγράμματα εργασίας του ΕΚΑΒ που καταρτίστηκαν σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπέγραφαν οι συγκατηγορούμενοί του, ούτε στις αντίστοιχες μηνιαίες εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας, αλλά υποβάλλονταν μόνο τα αρχικά καταρτιζόμενα προγράμματα και όχι τα τελικώς εκτελεσθέντα».

Όταν υπήρχε η ανάγκη, την υπηρεσία του την εκτελούσαν άλλοι συνάδελφοί του, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αριδαία Πέλλας, όπως επίσης ως υπεύθυνος λειτουργίας δύο επιχειρήσεων με λέβητες και εμπόριο βιομάζας, αποκομίζοντας από τις δραστηριότητες αυτές εισοδήματα.

Με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου πέτυχε τη χορήγηση δύο τραπεζικών δανείων, το πρώτο ύψους 120.000 ευρώ και το δεύτερο ύψους 20.000 ευρώ, για την αγορά -αντίστοιχα- μίας κατοικίας και δύο αγροτεμαχίων. Ο ίδιος, απολογούμενος σε ανακριτή, απέδωσε την απουσία του σε λόγους υγείας και επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του δήλωσαν άγνοια για την απουσία του.

Αντίθετα, στην περίπτωση καθαρίστριας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που κατηγορείται ότι πέτυχε το διορισμό της προσκομίζοντας πλαστό απολυτήριο δημοτικού, ο αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Για την παραπομπή ή μη όλων των παραπάνω σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με την έκδοση βουλευμάτων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. DEN ME EKPLHSH KATHOLOU
    ALOSTE TO EIXE DHLOSH PRHN MERHKA XRONIA MIA KYRIA GRAMMATEAS APO KAPIO YPOURGIO
    O N.PELLHS EINAI O PIO DIEUTHARMENOS
    OPIOS ASXOLITHOI THA BRH KAI ALLA POLLA
    TO THEMA EINAI.....PIOS TOLMA NA TO KANEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ψαξετε θα βρείτε πολλους τετοιους ΜΑΓΚΕΣ αλλα τα θεματα τους θα μεινους ως εχει. Οι υποθεσεις τους χανονται στην πορεια και αυτοι οι απατεωνες συνεχίζουν να το παίζουν ΜΑΓΚΕΣ και κάποιοι το βουλωνουν φυσικα με το αζημειωτο!!!!!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ!!!!! ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΤΕΡΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΕΕΕΝ ΥΠΑΑΑΑΑΑΡΧΕΙ♥♥♥♥♥♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai me ekinon ton fataoula psilo odigo tou ashtenoforou aridaias kante kati !!!! rimaxe to dimosio kai opou loufa kai toufa mesa einai !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό το πρώτο σχόλιο, όντος είναι ο πιο διεφθαρμένος Νομός στην Ελλάδα βρωμάει από παντού, ο υπάλληλος αυτός είναι μια κουκκίδα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν. Και το δεύτερο σχόλιο φυσικά κάποιοι το βουλώνουν και υποθέσεις που χάνονται στη πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι προισταμενοι του και η μισθοδοσια πως γινοταν?ποιος υπεγραγε γι αυτον?Δεν πυστευω να απεργουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.