Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΤΕ Πέλλας ΚΚΕ: Η Ειρήνη Γκίνη είναι και θα παραμείνει ήρωας στη συνείδηση του λαού μας




Η δικαίωση των λαϊκών ηρώων 

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, σχετικά με το «θόρυβο που σηκώθηκε» σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας και τελικά την μη έγκριση  ονοματοδοσίας δρόμου της πόλης, προς τιμή της  κομμουνίστριας Ειρήνης Γκίνη.

Ο ήρωας δεν βρίσκει δικαίωση μόνον όταν κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους όποιους συσχετισμούς του, θα αποφασίσει να αφιερώσει τιμητικά το όνομά του σε κάποιον δρόμο.  Η Ειρήνη Γκίνη, είναι και θα παραμείνει ήρωας,  στην συνείδηση του λαού μας, για τον οποίο αγωνίστηκε και έδωσε ακόμα και την ίδια της τη ζωή. 
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της πριν την εκτέλεση της: “Εγώ πεθαίνω σαν τίμιος άνθρωπος για κάτι στο οποίο ολοκληρωτικά πιστεύω. Για την καλυτέρευση όχι προσωπικά της δικής μου ζωής, αλλά για τη ζωή όλων των ανθρώπων…”.
Ο αγώνας της Ειρήνης Γκίνη και των συντρόφων της, που εκτελέστηκαν στις 26.7.1946, μετά από καταδικαστική απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου Γιαννιτσών,  βρίσκουν δικαίωση στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες για  να πάρει σάρκα και οστά το όραμα ενός νέου κόσμου χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, χωρίς κρίσεις, ανεργία και πολέμους, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Σύντροφοι του ΚΚΕ έχετε ένα μπέρδεμα, φαίνεται, όταν αναφέρεστε στον λαό. Έχετε την εντύπωση ότι όλος ο λαός συντάσσεται με τις απόψεις σας. Μόνο που λαός δεν είναι όποιος συντάσσεται μαζί σας αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο λαός ενός τόπου. Αφού λοιπόν είναι καταξιωμένη η συγκεκριμένη στη λαϊκή συνείδηση τότε γιατί τόσες αντιδράσεις από ΤΕΡΑΣΤΙΑ μερίδα του λαού; Αν λοιπόν υπήρχε τέτοια καταξίωση, τότε αντιδράσεις δεν θα υπήρξαν τόσο μαζικές. Και μην μου πείτε ότι ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις όλες αυτές... Αν λοιπόν θεωρείτε βέβαιο ότι πρόκειται για τέτοιο ενάρετο άτομο, τότε βγείτε να κάνετε δημοσκόπηση ΣΤΟΝ ΛΑΟ και μην ηρωοπείτε πρόσωπα σε κλειστές τελετές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουκουεδες αφου οπως λετε συμφωνει ο λαος γιατι δεν μαζευετε υπογραφες για την ονοματοδοσια? Να μετρηθουμε βρε αδερφε...ποσοι ειστε τελικα που θελετε να τιμησετε την καταδικασμενη για εσχατη προδοσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ξερετε ποια ηταν τα τελευταια λογια της Мирка Гинова? Το εκτελεστικο αποσπασμα και ο παπας ηταν παροντες. Το παραμυθι οτι ενας φανταρος σας μετεφερε τα τελευταια λογια της δεν το πιστευει ουτε τριχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ειρηνη [Μιρκα] Γκινη ηταν τοπικη αγωνιστρια,παραδειγμα προς ολους μας,οχι επειδη ηταν μελος καποιου κομματος, η καποιας πολιτικης οργανωσης,αλλα διοτι εμεινε πιστη μεχρι θανατου για τα δημοκρατικα ιδεωδη,τα ιδανικα που πιστευε. Ηταν αγκαθι στα ματια των παρακρατικων,ακροδεξιων οργανωσεων,με τις οποιες επιβαλλονταν η μετακατοχικη κυβερνηση,πιστο οργανο του Στεμματος. Αν δεν με απατα η μνημη μου,αδιαψευστος μαρτυρας της προσφορας της στην κοινωνια,του ηθικου παραστηματος ,ηταν ο Ναουσαιος συναγωνιστης της ,Φιλωτας Παλαπαιδης , απο τα απομνημονευματα του,ο οποιος μια φορα καταφερε να την γλιτωσει,απο ενεδρα,απο τα χερια των φιλομοναρχικων διωκτων της[ πρωην Ταγματασφαλιτων πΑΟτζηδων,οι οποιοι κατα την διαρκεια του Εμφυλιου συνεχιζουν τη δραση τους,συνδραμοντας τον φιλομοναρχικο στρατο και σπερνουν τον τρομο στην Ελλαδα]. Η μη ονοματοδοσια οδου προς τιμην της,θυμιζει και αντιστοιχη αποπειρα που ειχε γινει κι απο τον Δημο Γιαννιτσων,την δεκαετια του '80,επειδη ηταν η πρωτη αγωνιστρια ,αντιφασιστρια εκτελεσθεισα γυναικα και μαλιστα στα Γιαννιτσα.Στην περιπτωση των Γιαννιτσων δεν εγινε η ονοματοδοσια λογω της επιμονης αρνησης του πολυ "αριστερου" Υπουργου Εσωτερ. Γεωργ.Γεννηματα.Αντιλαμβανομαστε,οτι τωρα δεν συντρεχουν λογοι απο Βορρα κινδυνων,εν ετει 2017, Αρα οποιαδηποτε εμμονη,σε τετοιες ιδεοληψιες,ειναι τουλαχιστον γελοια,ντροπη ,για την Εδεσσα εαν δεν τιμησει την Ειρηνη Γκινη,μιας και ειναι συντοπιτισσα ,συμπατριωτισσα. Το πιο γελοιο ομως ειναι να καπηλευονται σημερινοι πολιτικοι κομπαρσοι, ασημαντοι ,την ιστορια,την πατριδα,την στιγμη που ειναι αποφασισμενοι να δωσουν γη και υδωρ στον Σοιμπλε και τους Δανειστες ,προκειμενουν να αποκτησουν λιγη πολιτικη καταξιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γκινοβα δικαστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτελεστηκε στις 26 Ιουλίου μαζί με 5 άλλους συνεργάτες της με βαση το Γ ψηφισμα της Βουλής των Ελληνων τον Ιούνιο του 1946 που προέβλεπε την ποινή του θανάτου για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας που αποσκοπούσαν στην απόσπαση τμημάτων του ελληνικού εδάφους.
      Το ποια ηταν η δραση της πριν την απελευθερωση τον Οκτ του 1944 ειναι αδιαφορο. Δεν δικαστηκε για αυτην την περιοδο. Δικαστηκε για τα οσα εκανε μετα. Αντι να γυρισει στην δημοσια εκπαιδευση κ να βοηθησει να ανορθωθει η χωρα μας απο τον πολεμο επελεξε να γινει μελος του ΝΟΦ Народно ослободителниот фронт-НОФ (μεταφραση: «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου) . Η εκτελεσθεισα ηταν γραμματεας της γυναικειου τμηματος του ΝΟΦ. Ενω η ΕΛΛΑΣ προσπαθουσε να αναγεννηθει απο τις σταχτες του πολεμου το ΝΟΦ επεδιωκε την αποσχιση τμηματος της Μακεδονιας μας και ενωση του με την νεοσυστατη ΛΔΜ της Γιουγκοσλαβιας.
      Ηταν πιστη στα ιδανικα της η γκινοβα? Ναι ηταν. Μεχρι το τελος της ζωης της επεδιωκε τον ακρωτηριασμο της Μακεδονιας μας. Γιαυτο την τιμουν οι σκοπιανοι με αγαλματα και δρομους στο Μοναστηρι.
      Ηταν εχθρος της Ελλαδας η γκινοβα? Ναι ηταν καθως δεν αποκηρυξε στο στρατοδικειο την αυτονομιστικη της δραση οποτε και καλως δικαστηκε για εσχατη προδοσια.

      Διαγραφή
    2. Η εθνικιστικη πολιτικη του Νεοελληνικου κρατους,οι εκκαθαριστικες μεθοδευσεις εθνικοφρονηματικου χαρακτηρα, αρχης γενομενης απο την χουντα του Μεταξα,οδηγουσαν μεριδα του γηγενους πληθυσμου στις φωλιες του ΝΟΦ,του ΕΛΑΣ,και μαλιστα υπο την ενοχη σιωπηρη ανοχη της Εκκλησιας! Επειδη εισαι καλα διαβασμενος, θα μπορουσες να προσληφτεις ως Εκπροσωπος τυπου του Μιχαλολιακου, να σε ρωτησω!τα γυναικοπαιδα,τα μωρα παιδια που διεφυγαν,κατοικοι της Ανω Κορυφης ,Ανω Ποζαρ,[Ζμπορσκο] παλιο Πευκωτο, αλλα κι απο χωρια των Πρεσπων,περνωντας τα συνορα της τοτε Γιουγκοσλαβιας, για να γλιτωσουν απο την λυσσα των Φιλομοναρχικων,στρατιωτικων και παραστρατιωτικων , ειχαν πολιτικη συνειδηση ; ηταν στελεχη της ΝΟΦ; γνωριζαν απο Μανιφεστα; Εμεις τους στειλαμε εξορια ,και οι απεναντι τους κατεταξαν στο πανθεον των εθνομαρτυρων τους! με αυτους εκαναν αγαλματα ηρωων στις πλατειες τους,ενω εμεις διεσωσαμε ως εθνομαρτυρες ,τους παραστρατιωτικους -κεφαλοκυνηγους,ρουφιανους,δοσιλογους Του Γερμανοφασισμου και της Μοναρχιας!

      Διαγραφή
  5. ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....Κ Κ Ε ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!...ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ "ΖΟΥΝΕ" (ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ) ΕΝΩ ΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που είσαι και εσύ. Ψευτοαναρχικέ...ή χρυσαυγουλάκι να πω;

      Διαγραφή
    2. ΕΠΕΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΙΕΣΥ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΑΛΛΙΩΣ...ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΣΗΜΑΙΑ" ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ...

      Διαγραφή
  6. Η Μιρκα Γκινη ηταν αγωνιστρια και εκτελεστηκε....ο παππους που εφυγε νυχτα απο το βουνο για να μην τον καθαρισουν οι αριστεροι επειδη αρνηθηκε να συνεχισει να ειναι στο βουνο αφου οι Γερμανοι υποχωρουσαν ηταν προδοτης;;;;Και ο αλλος μου ο παππους στην Ναουσα που πηγαιναν καθε βραδυ και κλεβαν οι επαναστατες σε εισαγωγικα;;;ςΓια αυτους που καθαρισαν οι ΚΚΕΔΕΣ επειδη αρνηθηκαν να πανε στο βουνο μαζι τους και δεν γνωρισαν τα παιδια τους...κανας δρομος δεν θα ονομαστει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνο ότι ο Γ. Γεννηματάς έκανε παρέμβαση για να παυθεί η ονοματοδοσία στα Γιαννιτσά αρκεί για να καταλάβουμε το ποιόν της γυναίκας. Την εποχή που ο Ανδρέας δεν είχε κανέναν ενδοιασμό περί τέτοιων θεμάτων. Αν θυμάμαι καλά και πριν από λίγα χρόνια (7-8 ίσως) είχε γίνει ανάλογη απόπειρα από την τότε πλειοψηφία του Δήμου Έδεσσας και το θέμα σκάλωσε - και καλά έκανε - στην έγκριση από την περιφέρεια. Το ότι ήταν μέλος κάποιου κόμματος δεν ενοχλεί, φαντάζομαι, κανέναν, ειδικά τούτη την εποχή της ασυδοσίας και της χαλάρωσης των ηθών... Εκείνο που ενοχλεί και επιμελώς κρύβουν τα συντρόφια του ΚΚΕ είναι η αντεθνική της δράση. Το ότι μια μερίδα ταγματασφαλιτών, μεγάλη κιόλας, ξεπλύθηκε στην κολυμβήθρα του εθνικισμού, την εποχή εκείνη, δεν αναιρεί με τίποτα όσους έδρασαν από την άλλη πλευρά, με τον ένα ή άλλον τρόπο, εναντίον της πατρίδας. Και φυσικά μπορείς να αγωνίζεσαι για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρωπιστικές αξίες, όχι όμως ξεπουλώντας την πατρίδα... Για την ταμπακιέρα ποτέ δεν κάνει λόγο το ΚΚΕ και όλοι οι συν αυτώ. Όπως αναφέρθηκε σε άλλο σχόλιο πιο πάνω, το πεδίο της δόξης είναι λαμπρό και μπροστά τους. Ας βγουν να μαζέψουν υπογραφές, θετικές και αρνητικές, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Γεννηματας και οι συν αυτω ειχαν κριτηρια, ειχαν ιδεωδη "αριστερα,δημοκρατικα" τα οποια κληροδοτησε και στην Φωφη! Πες μας ομως ποια ηταν η αντεθνικη της δραση [της Γκινη εννοω] σε μια εποχη που ειχε πεσει ρετσινολαδο εναντιον μιας μεριδας πληθυσμου της Μακεδονιας, επειδη θεωρουνταν υποπτοι λογω καταγωγης,που ασπριζαν τα κοκκαλα τους,με συνοπτικες διαδικασιες, στα ξερονησια -καθαρτηρια εξοριας του Αιγαιου,και που το μονο καταφυγιο ου τους προσφερονταν ηταν το βουνο,στις ταξεις του ΕΛΑΣ; Πες μου ομως και ποιοι ηταν αυτοι οι αμεμπτοι ,Αγνοι εθνοπατερες,που διεκριναν τι ειναι εθνικο και αντεθνικο, που ανεχτηκαν την ατιμωρησια των συνεργατων των Ναζι,εκδιδοντας πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων ,καταδικαζοντας τους αντιφρονουντες ,στο κοινωνικο περιθωριο,καταστρεφοντας επι 7 δεκαετιες ολοκληρες οικογενειες,με το στιγμα του αριστερου του αντεθνικου,για να μην ενοχληθει το "δημοκρατικο"συστημα που τους παρειχε αλλα και συνεχιζει να παρεχει ,στους επιγονους τους οικονομικη,επαγγελματικη,η και πολιτικη καταξιωση;ποιοι ειναι αυτοι που κρινουν, τι ειναι πατριωτικο και αντεθνικο ,που το μονο που εκαναν τοσες δεκαετιες ηταν να διχαζουν τον λαο σε αντεθνικους και πατριωτες και με μαλιστα με την σιωπηρη,υποπτη,ανοχην της Εκκλησιας;

      Διαγραφή
    2. Ηταν ηγετικο στελεχος του ΝΟΦ. Αυτο και μονο αρκει να αποδειξει αντεεθνικη δραση. Ολα τα στελεχη του ΝΟΦ ηταν εχθροι κ πολεμιοι της Ελλαδος. Τιμη και δοξα στον ελληνικο στρατο που μας γλιτωσε απο το να γινουμε Βουλγαρια.

      Διαγραφή
  8. Ο μοίραρχος Γεώργιος, που έδινε ρετσινόλαδο στους Γιαννιτσώτες γηγενείς, έγινε οδός και μάλιστα κεντρική στα Γιαννιτσά. Ποιος ήταν ο Μοίραρχος Γεώργιος και τι έκανε μόνο ο λαός το ξέρει. Αυτός λοιπόν έγινε και .....ήρωας!!! Για την Μακεδόνισα αγωνίστρια Μίρκα, που της αφιέρωσε και τραγούδι ο λαός και μάλιστα τόσο δημοφιλές που ακόμη και σήμερα παίζεται από παραδοσιακές ορχήστρες και χορεύεται ακόμα και από Βουλευτές στις εκδηλώσεις και στα πανηγύρια, άλλοι θέλετε υπογραφές, άλλοι να το .....δούμε αργότερα...κ.λ.π. κ.λ.π. Πότε λοιπόν αυτός ο τόπος δεν θα έχει τόσο πολλά κακόβουλα (κομπλεξικά) στοιχεία στην λήψη αποφάσεων που έχουν σχέση με δημοκρατία??? με αγώνες???, με ηθική???? Πάλι καλά που ένα κόμμα (όποιο και νάναι αυτό) καλύπτει και επίσημα τέτοιους ήρωες πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος λαος της εγραψε τραγουδι?? Την μονη μιρκα που γνωριζει η συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων ειναι η μιρκα παπακωνσταντινου. Για τους σκοπιανους θα σε γελασω, δεν ξέρω πια μιρκα γνωρίζουν

      Διαγραφή
    2. τραγουδι της εγραψε ο λαος που εζησε στο πετσι του την λυσσα του Φιλομοναρχισμου ,των Ταγματασφαλιτων,αλλα και τις μεθοδευσεις της νεοτερης Αστικης "δημοκρατικης Κεντροδεξιας"! Τραγουδι της εγραψαν οσοι θρηνησαν θυματα απο τα ρετσινολαδα ,απο τις πρωτες εκτοπησεις Καθαρτικου χαρακτηρα στο Τρικερι και κατοπιν στα Ξερονησια του Αιγαιου! Ηρωιδα την εκαναν στην συνειδηση του λαου οσοι διακυβερνησαν μεχρι τωρα με πλαστες ταυτοτητες εθνικης συνειδησης,πλαστου εθνικου φρονηματος και εφεραν την χωρα στα Μνημονια!Δεν φανταζομουν οτι οι γηγενεις αγωνιστες ακομα και τον 21ο αιωνα προκαλουν ανασφαλειες! Αρα κατι κρυβεται απο την Ιστορια και κατι κουκουλωνεται!

      Διαγραφή
  9. Ποιοι ηταν στην επιτροπη απορριψης της περιφερειας ? θυμαται κανεις να βοηθησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασχοληθείτε με τίποτα σημερινό βρε καρναβάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.