Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη εκπαιδευτικού του Δ.Σ. Μεσημερίου σε σχολείο της Φινλανδίας στα πλαίσια ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus plus KA2 (φωτο)


2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑ2, ERASMUS PLUS ΣΤΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ Δ.Σ. METSOKANGAS, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ OULU ΤΗΣ ΛΑΠΩΝΙΑΣ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus ΚΑ2, Στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, με τίτλο: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου στο δημοτικό σχολείο Μετσοκάνγκας της πόλης Οούλου, στην βόρεια Φινλανδία.

Εκπαιδευτικοί, από 10 ευρωπαϊκά σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία(Σικελία), την Ιταλία(Σαρδηνία), την Κροατία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Σλοβενία, την Πορτογαλία και την Ολλανδία, αλλά και εκπαιδευτικοί του φινλανδικού σχολείου πήραν μέρος στην 2η Συνάντηση Σχεδίου που είχε σκοπό να πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την πορεία του Σχεδίου, αλλά και δραστηριότητες Διδασκαλίας/Μάθησης φινλανδικής γλώσσας, χορών και παραδοσιακών παιχνιδιών, όπως και πολλές πολιτιστικές επισκέψεις για την επαφή των επισκεπτών εκπαιδευτικών με την κουλτούρα της Φινλανδίας. Το συντονιστικό σχολείο του Σχεδίου είναι από την πόλη Amersfoort της Ολλανδίας, ενώ το γενικό θέμα του Σχεδίου είναι οι τοπικοί πολιτισμοί των περιοχών των ευρωπαϊκών χωρών όπου ανήκουν τα εταιρικά σχολεία και ο θετικός αντίκτυπός τους στην κοινωνική ένταξη των μειονεκτούντων μαθητών και ατόμων μέσω της γνώσης των πλούσιων πολιτιστικών κληρονομιών αυτής της πολυπολιτισμικής ομάδας, με τη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες αυτού του Σχεδίου.

Κυρίαρχος στόχος της 2ης συνάντησης του Σχεδίου, που έγινε στο φινλανδικό εταιρικό σχολείο ήταν η γνωριμία των εταίρων εκπαιδευτικών με την πολιτιστική κληρονομιά/κουλτούρα της Λαπωνίας της Φινλανδίας, γι’ αυτό και ακολουθήθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε εκμάθηση καθημερινών φράσεων φινλανδικής γλώσσας, εκμάθηση παραδοσιακών χορών και παιχνιδιών καθώς και παρασκευή παραδοσιακών φαγητών.

Για τη γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά όπως και της εκπαίδευσης της Φινλανδίας, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σχολεία, μουσεία, δημόσια κτίρια και σε άλλες αντιπροσωπευτικές τοποθεσίες.

finla
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αν η φωτογραφία είναι από τη Φινλανδία τότε ντροπή τους που πήγαν τα παιδιά στο σχολείο με τόσο χιόνι. Έπρεπε να είναι κλειστά τα σχολεία με απόφαση του δημάρχου τους. Όπως εδώ, που αν πέσουν 1362 νιφάδες κλείνουν τα σχολεία. Σαν δεν ντρέπονται! (ποιοι αλήθεια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από την Φινλανδία το σχολείο και μάλιστα την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή η θερμοκρασία ήταν -18.Τελικά δεν τους πιάνει πανικός ακόμη και αν ένα παιδί πέσει, ενώ στην Ελλάδα είμαστε "πολύ ευαίσθητοι σε όλα"

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.