Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπογράφηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ (βίντεο)


Υπογράφηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας.

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ενώ τον λόγο πήρε και ο Μάθιου Νίμιτς.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι δύο πρωθυπουργοί οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν με σκάφη στην απέναντι όχθη της Μ. Πρέσπας στην πλευρά της πΓΔΜ, όπου θα παρακαθίσουν σε γεύμα.
prespes


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Όταν ο κ.Τσιπρας και ο κ.Κοτζιας προσπαθούν να σε ξεγελάσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν. (Μερος 1ο)

    Βλέποντας χθες στην Βουλή τις αγορεύσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών για την συμφωνία στο Σκοπιανο, ο ουδέτερος η αφελής παρατηρητης ίσως να εντυπωσιάζονταν και ίσως να είχε την τάση να τους πιστέψει.

    Ο μεν Κοτζιάς παρουσίασε μια σειρά από αποδείξεις για το πόσο άσχημα διαπραγματεύτηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις το Σκοπιανο, ο δε Τσιπρας με τον ευγλωτο πολιτικό λόγο που τον διακρίνει, προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως κάποιο είδος ηγέτη έχοντας φέρει σε πέρας την συμφωνία.

    Έχοντας όμως τις υποψίες μου για την ικανότητες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα ακόλουθα.

    Ο κ.Τσιπρας και ο κ.Κοτζιας θριαμβολογούσαν ότι με την 'ανώτερη διαπραγματευτική δεξιοτεχνία' που τους διακρίνει, κατάφεραν να κλείσουν την συμφωνία για το Σκιοπιανο.
    Αυτό απλά , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. Και θα αποδείξω γιατί.

    Στις 17 Ιουλίου 2008, η αμερικανιδα πρέσβης των Σκοπίων(Τζιλιαν Μιλοβανοβιτσ) έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στην CIA, Υπουργείο Αμύνης, Τμήμα Συλλογικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κτλ. ( παραθέτω μετάφραση μέρους του αρχικού κειμένου)

    ===
    Προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες επίλυσης του ζητήματος του ονόματος μεχρι την συνοδο του ΝΑΤΟ τον Δεκεμβρίο του 2008, συνιστούμε τα εξής:

    Να παρακινηθεί ο διαμεσολαβητής κ.Νιμιτζ έτσι ώστε να εστιάσει την συζήτηση στο θέμα του ονόματος και στο πεδίο εφαρμογής του.
    Από την στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία στο θέμα του ονόματος, όλα τα άλλα 'περιφερειακά' ζητήματα (γλωσσά, ιθαγένεια, αλλαγή συντάγματος κτλ) μπορούν να διαπραγματευτούν μεσώ του UNSRC και ως ένα πακέτο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο μεριές.
    ===
    Άρα, το πως θα γινόταν η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο από το 2008.

    Τι μας είπαν στην Βουλή ο κ.Τσιπρας και ο κ.Κοτζιας? Μας είπαν ότι το όνομα συμφωνήθηκε και από τις δυο μεριές και ότι όλα τα άλλα θα εφαρμοστουν σε βάθος χρόνου.
    Άρα η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα 'θαύμα' , δεν έχει εξαιρετικές διαπραγματευτικές ικανότητες. Άπλα ακολούθησε ότι της υπέδειξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο κ.Τσιπρας και ο κ.Κοτζιας προσπαθούν να σε ξεγελάσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν. (Μερος 2ο)

    Ας πάμε τώρα στο πως κατέληξαν στο όνομα, την γλώσσα και την ιθαγένεια.

    Και ο κ.Τσιπρας και ο κ.Κοτζιας κατηγόρησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είχαν διαπραγματευτεί το τινα και το τάδε όνομα και ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τα Σκόπια να αλλάξουν το όνομα τους.

    Αυτό είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ και θα αποδείξω γιατί.

    Στις 12 Αυγούστου 2011, η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων έκανε την ακόλουθη πρόταση σχετικά με το Σκοπιανο. Η πρόταση προωθήθηκε στην ΣΤΡΑΤΦΟΡ(πλατφόρμα γεωπολιτικής νοημοσύνης η οποία συμβουλεύει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ).

    ===
    Οι αρχές της ΠΓΔΜ πρέπει να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να τερματίσουν την
    γνωστή διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα υιοθετώντας την ονομασία 'Δημοκρατία της
    Βόρειας Μακεδονίας'.

    Η Διεθνής Ομάδα Κρίσης ανησυχεί οτι η αποτυχία επίλυσης του όνοματος της ΠΓΔΜ έχει τη δυνατότητα αποσταθεροποίησης όχι μόνο της ΠΓΔΜ αλλά και ολόκληρης την περιοχής.

    Τα Σκόπια πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για τη χρήση της 'Δημοκρατίας της Βόρεια Μακεδονίας' ή παρόμοια φόρμουλα με γεωγραφικό χαρακτηρισμό ως το όνομα της χώρας για όλους τους διεθνείς σκοπούς.

    Προτρέπει επίσης την Αθήνα να αναγνωρίσει την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα του βορειου γειτονα της ως 'Μακεδονική' και προτρέπει τα Σκόπια να αποφύγουν κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν την Αθήνα.
    ===

    Τι μας φέρατε λοιπόν με την συμφωνία κ.Τσιπρα και κ. Κοτζια? Μας φέρατε 'Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας' και ιθαγένεια και γλώσσα 'Μακεδονική'.
    Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε λέγοντας ότι πείσατε τα Σκόπια να αλλάξουν όνομά τους με τις 'μαγικές' διαπραγματευτικές σας ικανότητες? Απλά κάνατε ότι σας υπέδειξαν και απλά συμφωνήσατε.

    Γιαυτό ο Ελληνας πολίτης και πατριώτης λέει ότι τα πουλήσατε όλα. Γιαυτό έχει βγει στους δρόμους. Για να εμποδίσει να τα παραδώσετε όλα αμαχητί.

    Το εξοργιστικό για τον Ελληνα πολίτη και πατριώτη είναι ότι την δικιά σας επικίνδυνη ανικανοτητα προσπαθείτε να την μετατοπίσετε πάνω του αποκαλώντας τον εθνικιστή, πατριδοκάπηλο και ακροδεξιό. Ο Ελληνας πολίτης και πατριώτης κ.Πρωθυπουργε και κ.Υπουργε των Εξωτερικών δεν είναι τίποτε από αυτά. Εσείς είσαστε ανίκανοι να κυβερνήσετε , επικίνδυνοι για την χώρα και έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.

    Πηγαίνετε τώρα να υπογράψετε την συμφωνία στις Πρεσπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΣΜΟ. ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΛΑΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

      Διαγραφή
    2. ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ. ΠΆΜΕ ΠΑΡΑΚΆΤΩ

      Διαγραφή
  3. Επιτέλους!
    Ανάσταση για τον Ελληνικό Λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους...Ανάσταση για τις Λούγκρες...Όσο για τον Ελληνικό λαό κρίμα για την ξεφτιλισμλενη ηγεσία του την οποία βέβαια αυτός εξέλεξε...

      Διαγραφή
  4. Πήγε ένας καταληψίας πρόεδρος αριστερού μορφώματος που πραγματεύονται,όχι κράτη, όχι σύνορα ,όχι πατρίδες για εθνικό θέμα, και έκανε αυτό που πρέπει σαν πρόεδρος αριστερού κόμματος / μορφώματος.
    Και όχι σαν πρωθυπουργός .
    Καληνύχτα Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.