Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης σε Σαρακηνούς, Κορυφή, Καρυδιά, Νησί, Βρυττά, Άρνισσα και Παναγίτσα (φωτο)


Για τις καθολικές ζημιές στα κεράσια από τις βροχοπτώσεις καθώς και για τις χαμηλές εμπορικές τιμές 

Διαπίστωσε ότι η καταστροφή από βροχοπτώσεις με σκασίματα των καρπών είναι ολοκληρωτική. Διαβεβαίωσε ότι ο ΕΛΓΑ θα επιληφθεί άμεσα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν οι αυτοψίες από τον επόπτη και θα ξεκινήσει ( σε πολλά χωριά έχει ήδη ξεκινήσει) η προσωποποιημένη εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους της Υπηρεσίας.
Στόχος η γρήγορη και έγκυρη εκτίμηση των ζημιών και η έκδοση πορισμάτων το ταχύτερο δυνατόν. 
Ενημέρωσε τους αγρότες ότι η αποπληρωμή του 30% που απομένει από τις αποζημιώσεις των περσινών ζημιών θα γίνει ως τον Σεπτέμβριο. 
Ο Γιάννης Σηφάκης απέδωσε τις χαμηλές φετινές τιμές παραγωγού στην έλλειψη οργάνωσης ή στην υποβαθμισμένη οργάνωση του αγροτικού κόσμου που δεν επιτρέπει στους αγρότες να συγκεντρώσουν , να τυποποιήσουν , να συσκευάσουν το προϊόν καταφέροντας να «κρατήσουν» στα χέρια τους την προστιθέμενη αξία του. Σε όποια περίπτωση η συγκέντρωση και διακίνηση καθώς και η πώληση των κερασιών θα γινόταν με άλλους όρους αν υπήρχαν οργανώσεις παραγωγών και συνεργατισμός αντί του ακραίου ατομικισμού ή της υποβαθμισμένης οργάνωσης όπως συμβαίνει σήμερα. 
Παρότρυνε τους αγρότες να προχωρήσουν στην ίδρυση οργανώσεων παραγωγών αναλύοντας τους τα οφέλη που θα αποκομίσουν από αυτή την ενέργεια. 
Διαγνώστηκε μια καλύτερη κατανόηση από την μεριά των αγροτών της ανάγκης οργάνωσης τους ή βελτίωσης της οργάνωσης που ήδη έχουν. 
Οι αγρότες εξέφρασαν στον βουλευτή την απογοήτευση τους όσον αφορά την καταστροφή που υπέστη η παραγωγή τους και μάλιστα λίγο πριν την συγκομιδή της. Ιδιαίτερα οι αγρότες των περιοχών μονοκαλλιέργειας της κερασιάς που τα αγροκτήματα τους είναι σε υψόμετρο και η παραγωγή τους έχει οψιμότητα με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ξεκινήσουν την συγκομιδή των κερασιών ( ή πρόλαβαν λίγες ημέρες να συγκομίσουν το 10%- 20% της παραγωγής τους) βρίσκονται σε απελπιστική θέση καθόσον δεν θα έχουν καμιά άλλη πηγή εισοδήματος πέραν των αποζημιώσεων και τίθεται σημαντικό θέμα ρευστότητας τους για να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένεια τους και να επανακαλλιεργήσουν.   
Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά τους και θα βοηθήσει σε ότι απαιτηθεί. Θα παρακολουθήσει την πορεία των εκτιμήσεων και θα επιδιώξει την ταχύτερη έκδοση των πορισμάτων.
skeras
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Τι μανία έχουν αυτοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τρέχουν πίσω από καταστροφές και να κάνουν πως παρηγορούν τους ανθρώπους; Ρε αγρότες γιατί κάθεστε και σας κοροιδεύουν; Αυτοί σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σηφάκη πάρε και τον Γιάννου μαζί σου στα χωράφια, μην ξοδεύετε τσάμπα βενζίνες, και αυτός έβγαλε δελτίο τύπου, κλάμα για τα κεράσια ο δήμαρχος, θα κάνει μήνυση στον καιρό για την καταστροφή που είχαμε. Ναι σε λέω από πίσω σου τρέχει, όπου συλλαλητήριο αυτός εκεί να σου την πει, όπου σκασμένο κεράσι και λασπωμένο χωράφι από δίπλα σου αυτός. Μέχρι και παρατηρητήριο τιμών θα κάνει, το παρατηρητήριο πουλιών δεν του βγήκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά τους έλεος παιδιά τέτοια κοροϊδία με τους αγρότες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δώστε ΛΕΦΤΆ ΑΛΛΙΏΣ καρέκλα Νοοοο χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ ΚΑΙ ΓΩ, ΕΙΠΑ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΑΓΚΑΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.