Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Κύριοι Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας διαβάσατε το κείμενο της συμφωνίας και διαφωνείτε; Αλήθεια;


Ξεχάσατε ότι το Κόμμα σας, η ΝΔ, παρέδωσε το όνομα το 1991 και το 1995 που τώρα εμείς το παίρνουμε πίσω; Και το παίζετε και τιμητές; 

Η αλήθεια για την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ : 

α. Η ΠΓΔΜ αναγνωρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου

β. Χαρακτηρίζονται τα μνημεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου μέσα στην ΠΓΔΜ ως μνημεία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας 

γ. Αφαιρείται ο Ήλιος της Βεργίνας από την σημαία τους και από παντού

δ. Αλλάζει το όνομα τους σε όλες τις χώρες ( 140 χώρες) και στο εσωτερικό τους

ε. Αναγνωρίζουν την γλώσσα τους ως σλαβική 

στ. Αλλάζει το Σύνταγμα τους

ζ. Μόνο αν γίνουν όλα τα παραπάνω  η Ελλάδα θα κυρώσει την Συμφωνία 

η. Άλλαξε το όνομα της Εκκλησίας τους από «Εκκλησία της Μακεδονίας» σε «Αρχιεπισκοπή Αχριδών» και έκανε αίτημα να μπεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

θ. Αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Αεροδρόμιο Σκοπίων» και του Κεντρικού αυτοκινητοδρόμου τους σε «Δρόμο Φιλίας» 

Και αυτή η συμφωνία δεν είναι πατριωτική και επωφελής για την χώρα μας; 
Είναι καλύτερα να μείνουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα; Αυτή είναι η πατριωτική στάση; Θα ακούσουμε κανέναν αντίλογο πέραν από συνθήματα και κραυγές;  

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή η συμφωνία περιλαμβάνει: 

1. Αναγνώριση των βόρειων γειτόνων ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία
Άρθρο 7 της συμφωνίας :  
«1. Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά. 

2. Αναφορικά με το Πρώτο Μέρος ( Ελλάδα) , με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα. 
3. Αναφορικά με το Δεύτερο Μέρος ( ΠΔΓΜ) , με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο Άρθρο 7(2). 

4. Το Δεύτερο Μέρος ( ΠΓΔΜ) σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η Μακεδονική γλώσσα, ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. Τα Μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους ( ΠΓΔΜ) δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους ( Ελλάδα)». 

2. Χαρακτηρισμός των μνημείων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου μέσα στην ΠΓΔΜ ως μνημεία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και αφαίρεση του Ήλιου της Βεργίνας από την σημαία τους και από παντού

Άρθρο 8 της συμφωνίας 

«2. Εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, το Δεύτερο Μέρος θα επανεξετάσει το καθεστώς των μνημείων, δημόσιων κτιρίων και υποδομών στην επικράτειά του, και στο μέτρο που αυτά αναφέρονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αρχαία Ελληνική ιστορία και πολιτισμό που συνιστούν αναπόσπαστο συστατικό της ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς του Πρώτου Μέρους, θα προβεί στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα και να διασφαλίσει τον σεβασμό στην προαναφερόμενη κληρονομιά. 

3.Το Δεύτερο Μέρος δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά καθ’ οιονδήποτε τρόπο και σε όλες τις μορφές του το σύμβολο που πριν απεικονιζόταν στην προηγούμενη εθνική σημαία του. Εντός έξι μηνών από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, το Δεύτερο Μέρος θα προβεί στην αφαίρεση του συμβόλου που απεικονιζόταν στην προηγούμενη εθνική σημαία του από όλους τους δημόσιους χώρους και δημόσιες χρήσεις στην επικράτειά του. Αρχαιολογικά τεχνουργήματα δεν εντάσσονται στο πεδίο αυτής της πρόνοιας». 

3. Άλλαξαν το όνομα της εκκλησίας τους από «Εκκλησία της Μακεδονίας» σε «Αρχιεπισκοπή Αχριδών» και έκαναν αίτημα ένταξης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Τι πιο σαφές; Κερδίσαμε την πλήρη αναγνώριση ότι καμιά σχέση δεν έχουν οι βόρειοι γείτονες με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία που βέβαια είναι μια και είναι Ελληνική και διαχωρίζουμε την γειτονική χώρα από την Μακεδονία μας με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις( εσωτερική και διεθνή)  και με αλλαγή του συντάγματος τους.
Πότε Ελληνική κυβέρνηση πέτυχε αυτή την αναγνώριση εκ μέρους των βορείων γειτόνων μας; Το έλεγε μόνο ο Γκλιγκόρωφ τότε που αντί να λύσει το θέμα η ΝΔ το γιγάντωσε και τώρα έρχονται, θρασύτατα, να το παίξουν και τιμητές. 
Ετοιμάζονται να γράψουν στην προμετωπίδα των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη χώρα τους Βασιλιάς της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό τους εκπρόσωπο
Όταν πριν δύο μήνες ήμουν στην Ολλανδία, που σπουδάζει ο γιός μου, με ρώτησε κάποιος από πού είσαι; Από την Ελλάδα απαντώ, από την Μακεδονία. Με κοίταξε απορημένος. Από την Ελλάδα ή από την Μακεδονία με ρώτησε. 
Ακριβώς αυτό θέλω να λύσω, ακριβώς αυτό θέλουμε να λύσουμε. 
Ο πρόεδρος Ιβάνοφ της ΠΔΓΜ μιλά για ατιμωτική συμφωνία για την χώρα του. Τα ίδια λέει εδώ και ο κ. Σαμαράς… Για σκεφτείτε λίγο…

Απαντήστε μας λοιπόν : 

Ποιος υπέγραψε το 1991 στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ότι ένα από τα νέα κράτη που δημιουργήθηκαν είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Μήπως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς;  
Ποιος υπέγραψε το 1995 στην ενδιάμεση συμφωνία ως όνομα το Π.Δ.Γ.Μ. ( το Μ φυσικά είναι Μακεδονία); 
Οι χούλιγκαν εθνικιστές δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν χρειάζεται να σκέφτονται. Ένας στρατός που τρέφει την μισαλλοδοξία, τον φασισμό, την εχθρότητα των λαών. Και που προπαγανδιστικά, με άφθονο χρήμα ποιος ξέρει από πού και στήριξη από τους φοβισμένους Δημάρχους (που φοβούνται μην χάσουν καμιά ψήφο μέσα στην αναμπουμπούλα)  παρασύρουν και τμήμα ευαίσθητων εθνικά συμπολιτών μας Μακεδόνων που δεν έχουν διαβάσει την συμφωνία και δεν έχουν ενημερωθεί υπεύθυνα αντιμετωπίζοντας τα όποια πιθανά λογικά ερωτήματα και ανησυχίες τους.
Τι κι’ αν τόσα χρόνια με την πολιτική των κυβερνήσεων που οι ίδιοι υποστήριζαν έχουν διεισδύσει στην οικονομία ακόμη και στην εκπαίδευση του στρατού της γείτονος οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα δικά μας  κενά, τα εμπάργκο και την πολιτική των κυβερνήσεων μας τόσα χρόνια; Δεν τους απασχολούν αυτά. 
Τι κι’ αν η βόρεια γείτονα χώρα είναι εν δυνάμει αγορά για το αγροτικό, το τουριστικό και το πολιτιστικό προϊόν των περιοχών μας; Τι κι’ αν είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία των περιοχών ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας να λυθεί το εθνικό θέμα και να εξελιχθεί αυτό το κράτος στην ουσία σε οικονομική μας επαρχία θα έλεγα με την βελτίωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τις οικονομικές συναλλαγές;  Όπως αρμόζει στην χώρα μας σαν δύναμη  σταθερότητας ειρήνης και συνεργασίας, πυλώνα συν-ανάπτυξης και δημιουργίας. Απομακρύνοντας και τον κίνδυνο μεγάλων εθνικισμών ( Αλβανικού και Βουλγαρικού) ακριβώς από πάνω μας; Αυτή είναι η πατριωτική στάση; 

Καλώ τους συμπολίτες μου της Μακεδονίας να διαβάσουν την συμφωνία ανεπηρέαστη από δημάρχους που κρεμούν πανό έξω από τα Δημαρχεία και από επαγγελματίες εθνικιστές που ιδρύθηκαν επί πρωθυπουργίας Σαμαρά το 2014 και η γέννηση και η ύπαρξη τους στηρίζεται στην διαιώνιση του προβλήματος και στην καθημερινή προπαγάνδα με όρους του παρελθόντος. 

Η συμφωνία κινείται στα πλαίσια της συνθήκης του Βουκουρεστίου μετά τους Βαλκανικούς πολέμους το 1913 που προφανώς είναι αδύνατον να αναθεωρηθεί γιατί θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες αναθεωρήσεις που ούτε να τις ακούσουμε δεν θέλουμε. Οι τυχοδιώκτες της ΝΔ που μας εγκαλούν (αλλάζοντας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή τη θέση τους)  παίζουν με την φωτιά μόνο και μόνο για κομματικό όφελος.  
Σώζουμε την Ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας στο σύνολο της και να  διαχωρίζουμε αυτή την χώρα όπως είναι σήμερα από την δική μας σύγχρονη Μακεδονία με έναν γεωγραφικό προσδιορισμό ονοματίζοντας την Βόρεια Μακεδονία απαιτώντας παράλληλα από αυτήν να χρησιμοποιεί το νέο όνομα για όλες τις χρήσεις εσωτερικές και διεθνείς, να αλλάξει το σύνταγμα της αλλάζοντας το όνομα και απαλείφοντας όλους τους αλυτρωτισμούς και να δηλώσει ρητά ότι καμιά σχέση δεν έχει με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία του Φίλιππου και του Αλέξανδρου.

Καλώ τους συμπολίτες μου στην Μακεδονία να μας εμπιστευτούν. Να εμπιστευτούν ανθρώπους που απέδειξαν ότι καμιά σχέση δεν έχουν με την κλεψιά, την αρπαχτή, την λαμογιά, την διαπλοκή, την διαφθορά, να απομακρυνθούν από όσους σήμερα υποκριτικά το παίζουν πατριώτες και το κάνουν για να σώσουν εαυτούς από τον έλεγχο των σκανδάλων , είτε αυτό λέγεται ΝΟVARTIS, είτε ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε εξοπλιστικά, είτε το ξεπούλημα – δώρο σε φίλους τους της Αγροτικής Τράπεζας αφήνοντας τον αγρότη χωρίς χρηματοδότηση, είτε προκειμένου να μην πληρώσουν ποτέ τα θαλασσοδάνεια για τα φθαρμένα και παλιά Κόμματα τους. 

Να εμπιστευτούν αυτούς που κατάφεραν να βγάλουν την χώρα από τα μνημόνια. 
Αυτούς που στέκονται κάθε μέρα δίπλα τους προσπαθώντας να οργανώσουν ξανά τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον δασεργάτη μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος και από τους αδιέξοδους παραγοντισμούς και πελατειασμούς.
Η πρόταση μομφής όχι απλά θα πέσει στο κενό αλλά θα μας δυναμώσει. Οι ανεύθυνοι και οι τυχοδιώκτες θα πάρουν ηχηρά και δυνατά την απάντηση που τους αρμόζει.  
Και οι Δήμαρχοι της Πέλλας ας προσπαθούν να ενώσουν και όχι να χωρίζουν τους πολίτες της Πέλλας. 
Όλοι κρινόμαστε. Και το 2019 δεν είναι μόνο χρόνος βουλευτικών εκλογών, είναι και των δημοτικών εκλογών…


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

26 σχόλια:

 1. ΝΤΡΟΠΗ σου σηφακη το άσπρο να το κάνεις μαύρο αυτοί που σας ψήφισαν δεν ήταν αριστεροί αγανακτισμένοι ήταν και πολλοί απο αυτούς είναι πάνω από όλα πατριώτες όταν θα μετράς τις ψήφους σου και δεν θα σου βγαίνουν να μας θυμηθείς ....τράβα να υποστηρίξεις τον κουφοντινα και ασε ανακοινώσεις για την μακεδονια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πεστα σηφακη,αντε γιατι ξεσαλωνουν τα φασιστακια πανω στην αγνοια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν δεν εχεις τιποτε καλυτερο να πεις τουλάχιστον μην τρολλαρεις.

   Διαγραφή
 3. Κύριε βουλευτά μας μέσα σε όλα που γράφεται μας λέτε και ότι τα Σκόπια είναι αγορά για τα αγροτικά προϊόντα μας πλάκα έχετε ας πούμε κάτι σαν τους Σύριους επενδυτές;κύριε Σηφάκη δηλαδή δεν έχει κανένας το δικαίωμα να διαφωνεί με της επιλογές του κόμματος σας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιους να εμπιστευτούμε κύριε Σηφάκη το κόμμα σας ότι έλεγε έκανε ακριβώς τα αντίθετα ποια εμπιστοσύνη θέλετε και για πείτε μας για τα προϊόντα με το όνομα Μακεδονία τη θα γίνει;είναι αλήθεια κύριε Σηφάκη ότι υπάρχουν φωνές στο εξωτερικό που λένε να αλλάξει το Μακεδονία στα προϊόντα και να γράφει ελληνικό δηλαδή τόσο καλά θα αλλάξουμε εμείς τελικά μεγάλη επιτυχία του Τσίπρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιο κόμμα σας ! Ο Γιαννου μόνο ΝΔ δεν είναι ! ΒΑΘΥ πασοκ είναι ο άνθρωπος το ξέρουν όλοι στην εδεσσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι δουλεια εχει ο Γιαννου με αυτά που λεει ο Σηφάκης? Ότι ναναι….

   Διαγραφή
 6. Κάνε την πάπια μην μιλάς κάτι ξέρει η Ντόρκα όσο μιλάς τόσο χάνεις εδώ στην επαρχία το 95% είναι κατά...Μην προσπαθείς να κάνεις την νύχτα μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το γεγονός ότι δεν μιλαει η Ντορκα δεν σημαινει ότι είναι αθωα και θα της το 'χαρισει' ο κοσμος. Τουλάχιστον ο Σηφάκης προσπαθει να υπερασπιστεί το κομμα του, χωρις μεγαλη επιτυχια, αλλα προσπαθει.

   Διαγραφή
 7. Εκτίθεσαι.... Δεν θα σοβαρευτείτε ποτε εσεις οι αριστεροι.
  Αντε απο του χρονου στο νησι σου γιατι στην Πελλα εισαι ανεπιθύμητος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ 1954 ,Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ο πρεσβυτερος εν οψει της επισκεψης του Τιτο {ειχε αποχωρησει απο το Ανατολοκο μπλοκ] υπεγρταψε ολα τα διμερη διπλωματικα εγγραφα ,αναγνωριζοντας τα Σκοπια ως "Μακεδονια",ενω το 1977 ,αναγνωρισε την γλωσσα τους στον ΟΗΕ ως " Μακεδονικη" ! Οταν με τις μεθοδευσεις των Ευρωπαιων και Νατοικων συμμαχων μας προς το συμφερον της συμμαχιας,πιεζομασταν να βοηθησουμε στην διαλυση της Γιουγκοσλαβιας το 1991 αναγνωρισαν οι Μητσοτακηδες-Σαμαραδες, ξανα τα Σκοπια ως Μακεδονια ! Ευκαιρια τωρα με τα συλλαλητηρια .ασημαντοι παραγοντισκοι της πολιτικης,χωρις λογο και εργο στην ευημερια του λαου λογω των μνημονιων που μας εφεραν ,λογω της οικονομικης -πολιτικης,εκμεταλλευομενοι τα εθνικιστικα συμφεροντα,βαπτιζοντας το ανακατασκευασμενο λαικο συναισθημα σε εθνικο-πατριωτικη ευαισθησια, με την συμπνοια της 'δεξιας'¨του Κυριου και των- ρασοφορων το παιζουν υπερπατριωτες! Ας διαβασουν τις σΰνθηκες του Βουκουρεστιου .της Λωζανης ,του Νευγυ ,βασει των οποιων δημιουργηθηκαν τα σημερινα υπαρχοντα συνορα των νεοτερων Βαλκανικων κρατων,μετα την διαλυση της Οθωμανικης αυτοκρατοριας! στα οποια ζουμε ολοι μας! με τα συλλαλητηρια και τις αμφισβητησεις της κρατικης οντοτητας ,εστω κι ενος απο αυτα τα κρατη,αμφισβητουμε εμμεσως ολες αυτες τις προαναφερθησες συνθηκες,δινοντας αλλοθι στον Ερντογαν ,ο ο οποιος κατα την προσφατη επισκεψη του εις τας Αθηνας εθεσε θεμα αναθεωρησης της συνθηκης της Λωζανης ,θελοντας να αρπαξει καποιο νησακι του Αιγαιου π.χ. Καστελορριζο, για να εχει μεγαλυτερα δικαιωματα στην ΑΟΖ του Αιγαιου! Για αυτο αυτοι οι "υπερπατριωτες" που ξεσηκωνουν τον αφελη κοσμο στα συλλαλητηρια ,ικανοποιωντας μονο την προσωπικη τους πολιτικη φιλοδοξια,ας προσεχουν διοτι διαπραττουν μεγαλυτερο εθνικο εγκλημα ! Η σημερινη Ελλας ευημερει βασει αυτων των συνθηκων οι οποιες της εξασφαλιζουν τα σημερινα συνορα!

   Διαγραφή
  2. Φθηνό copy paste....ή για να στο πώ στη γλώσσα σας κόπυ πάστε(βλέπε Πολάκης!)
   Μην τρωτε μονο σανό...πιεστε και καμια σόδα ενδιάμεσα

   Διαγραφή
 8. Αν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα...Που έλεγε και το ΑΔΟΛΦΟ(SS)...ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ!!! ΨΕΥΤΕΣ!!! ΨΕΥΤΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είστε όλοι σας επικίνδυνα ανεπαρκείς κ. Σηφάκη.
  Εσείς κατεβάσατε την ανακοίνωσή σας στο φ/β γιατί δεν αντέχατε την κριτική.
  Ο δήμαρχος Πέλλας διχάζει τους πολίτες με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του περί ανεπιθύμητων.
  Ο δήμαρχος Έδεσσας προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι πατριώτης αναρτώντας πανό στο δημαρχείο.
  Τσίρκο καταντήσατε την περιοχή μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είστε καλά; 4 ανακοινώσεις έχει ανεβάσει ο Σηφάκης λέγοντας καθαρά και δυνατά την γνώμη του. Δες ποιοί κρύβονται και μετά μίλα για ανεπάρκειες

   Διαγραφή
  2. ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΕΛΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΙΚ

   Διαγραφή
 10. η κυρια Τζακρη εχει παρει καποια θεση για το ζητημα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΒ Παπαστεργιου15 Ιουνίου 2018 - 6:36 μ.μ.

  Κε Σηφακη,

  Πρεπει να ειστε πολύ αφελης εάν δεν μπορειτε να διαβασετε 'αναμεσα στις γραμμες' μιας ΤΟΣΟ κρισημης για την χωρα συμφωνιας.


  Ας παρουμε λοιπον μερικα από τα σημεια στα οποια αναφέρεστε.

  (α. Η ΠΓΔΜ αναγνωρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Αρχαία Ελληνική
  Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

  Εχωντας η χωρα, την εμπειρια τοσων χρονων διαπραγμάτευσεων με τα Σκοπια πιστευετε ότι οι Σκοπιανοι θα τηρησουν τα παραπανω?

  (γ. Αφαιρείται ο Ήλιος της Βεργίνας από την σημαία τους και από παντου)

  Η σημαια των Σκοπιων εχει τον Μακεδονικο ηλιο και όχι τον ηλιο της Βεργινας. Αρα αυτό που λετε είναι ατοπο.

  (δ. Αλλάζει το όνομα τους σε όλες τις χώρες ( 140 χώρες) και στο εσωτερικό τους)

  Ναι θα αλλαξει το ονομα τους, αλλα δεν αλλαζουν τα διακριτικα των Σκοπιων στον οργανισμο ISO. Αυτό σημαινει ότι ολες οι διεθνεις συναλλαγες των Σκοπιων θα γινονται με το διακριτικο ΜΚ ('Μακεδονια΄).

  (ε. Αναγνωρίζουν την γλώσσα τους ως σλαβική)
  Αυτό απλα δεν είναι αληθεια!!! Διαβαστε τι λεει το Αρθρο 1, παραγραφος 3, υποπαραγραφος (γ) της συμφωνιας.

  Βλεπετε λοιπον ότι καποιος δεν χρειαζετε να είναι ουτε εθνικιστης ουτε ακροδεξιος για να εξοργηστει με αυτην την συμφωνια. Οι περισσοτεροι από μας εξοργιζονται με την προχειροτητα και την ανικανοτητα που διακρινει το κομμα σας σε ένα τοσο κρισιμο για την χωρα θεμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. !!!!! +1000 !!! τι του τα λες ετσι του τα μαθανε απο το κομμα

   Διαγραφή
  2. ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ;

   Διαγραφή
 12. Γιάννη σε στηρίζουμε. Κάνει δεν καθησε να διαβασει την συμφωνια, απλά ολοι έχουν λογο και αποψη. Αμόρφωτοι. Το όνομα έχει δοθει 10ετιες πριν. Ας μην τον παίζουν επαναστάτες αυτοι που κατεστρρψαν τη χώρα και πούλησαν τον όνομα τςτ ελληνικής μας Μακεδονίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιλα για τον εαυτο σου. Εμεις την διαβασαμε, δεν ειμαστε όμως και τοσο σιγουροι εάν εσυ εκανες τον κοπο.

   Διαγραφή
 13. Εμείς οι μορφωμένοι στηρίζουμε Σύριζα...ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ Μα τόσο παπάρες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Σηφάκη λες ψέματα και τροποποίησες την συμφωνία η οποία αναφέρει:Τα Μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους ( ΠΓΔΜ) δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους ( Ελλάδα)». Αυτό λένε λαι οι Σκοπιανοί λοτι οι Μακεδόνες δεν είχαν καμία σχέση με τουε Έλληνες. Εσύ αλλιώς μας τα λές και πρόσθεσες δικά σου λόγια " καμιά σχέση δεν έχει με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία του Φίλιππου και του Αλέξανδρου" ΤΑΪΖΕΙΣ ΣΑΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ όπως κάνει και ο Τσίπρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ας μας αναλύσει κάποιος απο τους διαβασμενους του Σύριζα και της κυβέρνησης.
  Απο τους διαβσμενους οσφυοκαμπτες που απαρτίζουν αυτον τον συρφετό.
  Τι στο καλό γίνεται με το άρθρο 13 της συμφωνίας.
  Και πως το ερμηνεύουν αυτοί.
  Γιατί άλλοι τυχαίοι αναλυτές έδωσαν μια πολυ ζοφερή εκδοχή.
  Τί εννοείτε με το άρθρο 13, περί θαλασσών;

  Πώς είναι δυνατόν να αναγνωρίζεται μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα έστω και με υποσημειώσεις;

  Πώς σκοπεύετε να μας πείσετε χωρίς να μας ρωτήσετε ;

  Για την επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών ονομασιών;

  Τί αντίληψη είναι αυτή του αποφασίζομεν και διατάζομεν;

  Τί σπουδή είναι αυτή μέχρι τον Ιούλιο ονομασία για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

  Γιατί αλλιώς δεν μπορούν μετά σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής να γίνουν μέλη σε οποιοδήποτε χρόνο;

  Συμπεριφέρεστε λες και θα χαθεί ο πλανήτης.

  Για αυτά και πολλά άλλα φοβάμαι ότι όταν θα αποσύρονται για παλιοσίδερα τα πολεμικά μας πλοία που πολλά κοσμούν με την σημαία της ορθοδόξου πίστεως του δικεφάλου αετού, θα βλέπουμε βάσει του άρθρου 13 να καθέλκονται στον Θερμαϊκό τα Μακεδονικά πλοία με στρατευμένους επίλεκτους βετεράνους όλων των φυλών που θα λάβουν το όνειρο της ζωής τους , την μακεδονική υπηκοότητα που την έχουν στην καρδιά τους και τατουάζ στο μπράτσο τους τον Μέγα Αλέξανδρο με τον Ήλιο της Βεργίνας.

  Θα βλέπουμε στα κατάρτια τους την επίσημη μακεδονική σημαία μαζί με μια ακόμα , της Βεργίνας ή του Αλέξανδρου. Κι εμείς θα κάνουμε διαμαρτυρίες όπως με τις αντίστοιχες τουρκικές προκλήσεις.

  Και η Μακεδονία του Αιγαίου θα έρθει ως επακόλουθη διεκδίκηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.