Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Μπουτάρης: Οι πρόσφυγες να απασχοληθούν στην παραγωγή φρούτων σε Ημαθία και Πέλλα


Οι δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης γύρω από το προσφυγικό ζήτημα και τη βράβευσή του στον διαγωνισμό της LE MONDE «SMART CITIES 2018» παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εμφανίστηκε προβληματισμένος από την πρόσφατη αύξηση των προσφυγικών ροών από τον Έβρο. «Μπουκώνουν τα αστυνομικά τμήματα στον Έβρο, διότι έχουν βρεθεί δίοδοι που όλοι τους ξέρουν αλλά κάνεις δεν τους ομολογεί, όταν μπουκώνουν τα αστυνομικά τμήματα τους φορτώνουν στα ΚΤΕΛ και τους στέλνουν Θεσσαλονίκη, αυτοί έχουν ήδη βρει τα κόλπα μέσα από κινητά τηλέφωνα για το που θα πάνε για να βρουν μεταφορέα που θα τους πάει στα σύνορα, για αυτό βλέπετε τη μια μέρα να βρίσκονται στην Αριστοτέλους στο ύψος της αρχαίας αγοράς και την άλλη ημέρα να εξαφανίζονται, που πήγαν, γίνεται λαθραία διακίνηση, για να λέμε την αλήθεια για το τι γίνεται» σημείωσε.

Κατά το δήμαρχο δεν φτάνει όσοι έρχονται να μένουν για 6 μήνες η παραπάνω σε ένα διαμέρισμα αλλά να υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα κάνουν μετά, που θα απασχοληθούν «αργείς μήτηρ πάσης κακίας» σημείωσε.

Πρότεινε σε περιοχές που έχουν μεγάλη παραγωγή φρούτων όπως Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα, Σκύδρα και κάνουν εισαγωγή εργατών γης με συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα από διακρατικές συμφωνίες αυτοί οι εργάτες να βγαίνουν μέσα από τη μάζα των προσφύγων που υπάρχουν εδώ, από όσους μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά, επισημαίνοντας όμως ότι αυτή η διαδικασία «κολλάει» στο γεγονός ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν κανονικά χαρτιά. Επίσης ανέφερε πως αν γίνει η καταγραφή των δεξιοτήτων τους να μπορούν να απασχοληθούν σε κάποια προγράμματα όπως του ΟΑΕΔ.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρος Λεκάκης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα ένταξης προσφύγων και μεταναστών ανακοίνωσαν έρευνα καταγραφής των δεξιοτήτων τους που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός για την κοινωνική τους ένταξη και ενσωμάτωση.

Όπως ανακοίνωσε ο Πέτρος Λεκάκης ο Δήμος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» που αφορά άστεγους οι οποίοι δεν είναι στο δρόμο αλλά ένα βήμα πριν την ένταξη τους, θα διαμένουν για 18 μήνες σε ένα διαμέρισμα όπου θα έχουν συμβουλευτική για εύρεση εργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του δήμου είναι σε αυτό το πρόγραμμα να μπορέσουν να ενταχθούν πρόσφυγες και μετανάστες μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των δεξιοτήτων τους, έτσι ώστε να μπορέσουν μέσα από αυτό το πρόγραμμα να δουν πως θα φτιάξουν τη ζωή τους.
thessnews.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΠΑΛΙ ΣΤΙ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΡΕ ΓΕΡΟ ΕΔΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ;; ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΜΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΓΕΣ,ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΦΤΑΕΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ,ΑΜ ΔΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΛΑΛΗΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ.2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΪ́ΖΟΥΜΕ.ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΡΟΔΑΚΙΝΑ,ΚΕΡΑΣΙΑ,ΒΕΡΥΚΟΚΑ.ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ.ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ.ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΙΓΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα αμπελια σου στο τικβες δημαρχε η πελλα δεν θελει αλλους εχει ηδη πολκους αλβανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΟΝΙΖΕΙΣ ΤΟ ΛΕΠΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΟΡΙΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η΄ ΤΗΝ ΤΡΙΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ.
      ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΥΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΣΑΛΤΑΔΩΡΟΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΕ, ΟΥΤΕ Ο ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ

      Διαγραφή
  5. Δεν χρειάζεται σε κάθε σχόλιο να γράφετε ότι σας κατεβεί στο κεφάλι.
    Φτάνει έγινε κατανοητό πως προέρχεστε από χώρα που αναπτυχτηκε ο πολιτισμός και η δημοκρίτεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.