Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έργα ύψους 2.300.000,00 € για την ΠΕ Πέλλας εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ.


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά εισηγήθηκε την έγκριση δημοπράτησης δύο (2) αναπτυξιακών έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με συνολικό προϋπολογισμό 2.300.000,00 €.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος)» με συνολικό προϋπολογισμό 2.100.000,00 € ενώ, τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε – ομόφωνα - και το έργο «Αντιστήριξη πρανούς Ε.Ο. 2 στη θέση Ψηλή Βρύση» συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 €. 

Σχετικά με το πρώτο έργο η προτεινόμενη προς υλοποίηση μελέτη αφορά την αποκατάσταση/αντικατάσταση των έργων  της υφιστάμενης  επενδεδυμένης κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου.  Το συνoλικό μήκος παρέμβασης είναι 838m, από την γέφυρα στην προέκταση της οδού  Δημ. Πετρίτση και μέχρι το πέρας του ποταμού στην περιοχή Καταρρακτών.   Παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάβρωσης τόσο στον πυθμένα όσο και στα πρανή με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθιζήσεις των παράπλευρων οδών και πλημμύρες στις ιδιοκτησίες παράλληλα με τον ποταμό. Κρίνεται αναγκαία η ανακατασκευή της υφιστάμενης επενδεδυμένης κοίτης για την προστασία του ιστού της πόλης της Έδεσσας τόσο από φαινόμενα διάβρωσης/καθιζήσεων όσο και από φαινόμενα πλημμυρών  υπογείων αλλά και των παράπλευρων περιοχών καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν σημειακές κατολισθήσεις λόγω των καθιζήσεων και απομείωση στο ελάχιστο της υδραυλικής διατομής.  

Με την υλοποίηση του 2ου έργου (τοιχείο αντιστήριξης και συνοδά έργα αποχέτευσης ομβρίων και αποκατάστασης οδοστρώματος) θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε  από την κατάρρευση τμήματος του βόρειου ερείσματος και τις ρηγματώσεις – καθιζήσεις του ασφαλτικού οδοστρώματος σε θέση 440,00 m από την έξοδο της πόλης της Έδεσσας προς Φλώρινα μέχρι τις προσβάσεις του περιφερειακού κόμβου, που βρίσκεται στην περιοχή ‘Ψηλή Βρύση’ του Δήμου Έδεσσας.

Η κα. Αηδονά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προώθηση των θεμάτων της Π.Ε. Πέλλας καθώς οι διαδικασίες είναι πολλές και χρονοβόρες. Δρομολογούνται κι άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Π.Ε. Πέλλας το επόμενο διάστημα που απώτερο στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας και την περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.