Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Bistro Espresso & Cocktail Stories


Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bar της περιοχής χωρίς όμως να ξεχνά να δώσει βάση στην ποιότητα του καφέ. Βρίσκεται από το 2012 στην καρδιά της πόλης, στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά, το όποιο αν και μικρό έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές του κόσμου.

Προσφέρει ποιοτικό καφέ τον οποίο χειρίζεται ο εξειδικευμένος barrista του μαγαζιού και συνοδεύεται από εξαιρετικά σπιτικά εδέσματα δια χειρός του chef του. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στον ειδικά διαμορφωμένο και διακοσμημένο χώρο του από τις 8 το πρωί. Οι μυρωδιές του φρεσκοκομμένου καφέ αλλά και του ζεστού κέικ θα σας δώσουν μία εξαιρετική αρχή στην ημέρα σας.

Από το μεσημέρι και μετά, το σκηνικό αλλάζει και δειλά δειλά την θέση του καφέ παίρνουν τα signature cocktails του καταστήματος. Υπέροχες γεύσεις, πρωτότυπες παρουσιάσεις και homemade προϊόντα συνθέτουν ένα καλοκαιρινό σκηνικό και μία αρμονισμένη λίστα Cocktail η οποία έχει δημιουργηθεί από τον πολύπειρο bar manager του μαγαζιού. Είπαμε homemade προϊόντα γιατί η ομάδα του μπαρ μαγειρεύει μόνη της όλα τα υλικά για τα cocktails ώστε να δώσει την δική της πινελιά στην παλέτα των γεύσεων! Φέτος η λίστα είναι αφιερωμένη στην δεκαετία του ’60, η οποία χαρακτηρίστηκε από το πάθος των νέων να αλλάξουν τον κόσμο. Αντιπροσωπεύει ακριβώς το ίδιο πάθος του καταστήματος να ταράξει τον κόσμο των cocktails και να εδραιωθεί σταθερά στον χάρτη του fine drinking. Στην λίστα μπορεί κανείς να βρει μερικά πολύ ιδιαίτερα υλικά που δίνουν στον ουρανίσκο μία κάπως διαφορετική αίσθηση από τα συνηθισμένα. Ζητήστε από το εκπαιδευμένο προσωπικό να σας ταξιδέψει στην δεκαετία του ’60 όπου κάθε χρονιά αντιστοιχεί σε ένα cocktail ή ζητήστε από τους bartenders του μαγαζιού μία classic επιλογή..

Εμείς συναντηθήκαμε με έναν εκ των ιδιοκτητών του μαγαζιού, τον κ. Παπαδόπουλο Χρήστο ο οποίος μας είπε μερικά πράγματα για την δουλειά του:

Ερώτηση: Καταρχάς από πού πήρε το όνομα του το κατάστημα;
Απάντηση: Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σας και να σας εκφράσω την ιδιαίτερη μου εκτίμηση για το site σας. Η αρχική λέξη είναι “bystro” που σημαίνει «βιάσου». Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην Γαλλία αναπτύχθηκαν καταστήματα τα οποία ήταν πολύ μικρά σε χώρο, σαν το δικό μας, και προσέφεραν ποιοτικό ποτό σε κόσμο ο οποίος αποτελούταν από ευγενείς και άτομα υψηλής κοινωνίας. Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οι πελάτες περνούσαν ελάχιστο χρόνο σε αυτά τα μαγαζιά γι αυτό και ήθελα κάτι ποιοτικό και πρωτότυπο σε γεύση. Με την λήξη του πολέμου οι Γάλλοι μετονόμασαν αυτά τα μαγαζιά σε “Bistro” και από εκεί εμπνευστήκαμε το όνομα του μαγαζιού μας.

Ερ: Τι είναι αυτό που σας δίνει κίνητρο να συνεχίζετε σε μία τόσο δύσκολη εποχή;
Απ: Πρώτα από όλα το πάθος μας γι αυτό που κάνουμε! Μας αρέσει να δημιουργούμε καινούρια πράγματα και γεύσεις και να κάνουμε τον πελάτη να περνάει ευχάριστα και ποιοτικά τον χρόνο του. Στη συνέχεια η αγάπη μας για το καλό προϊόν και επιτρέψτε μου το πείσμα μας για να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα ένας πελάτης! Είναι εποχές που τα πράγματα εξελίσσονται και νοιώθουμε χρέος μας να εκπαιδεύσουμε τον πελάτη να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα και γεύσεις, όπως αυτός εκπαιδεύει εμάς και μας παροτρύνει να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα.

Ερ: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι τάσεις για το 2018;
ΑπΌπως προείπα, ο χάρτης των γεύσεων αλλάζει και ο καθένας μπαίνει ολοένα και περισσότερο στον πειρασμό να δοκιμάσει καινούρια πράγματα. Την θέση του espresso παίρνει σιγά σιγά ένα καινούριο σύστημα cold brew καφέ, το οποίο θα βρείτε στο κατάστημα μας, και την θέση του απλού ποτού παίρνει σιγά σιγά τι άλλο? Το cocktail! Πολλοί είναι κι εκείνοι που πίνουν τις απογευματινές ώρες ένα καλό aperitivo ή ένα low abv cocktail ή και ακόμα ένα mocktail.. Θεωρώ ότι επειδή ο κόσμος βγαίνει λιγότερες φορές την εβδομάδα, θέλει να κάνει τις εξόδους του πιο ποιοτικές.

Ερ: Τι γνώμη έχετε για τα μπαρ της επαρχίας;
Απ: Πιστεύω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στα μπαρ της επαρχίας και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ολοένα και περισσότερα παιδιά πίσω από το μπαρ εξειδικεύονται στο επάγγελμα είτε παρακολουθώντας σεμινάρια είτε διαβάζοντας σχετικά βιβλία. Οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να μην έχει και η επαρχία πρωταγωνιστικό ρόλο στη μπαρ σκηνή.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κύριε Παπαδόπουλε για την όμορφη συνάντηση μας και να σας ρωτήσω στο τέλος ποια είναι τα σχέδια σας για την season;

Χμμ ήδη έχουμε κάνει κάποια cocktail events σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε. Μας δίνει κίνητρο για πολλά πράγματα, να γνωρίζουμε καινούρια άτομα και να βλέπουμε καινούριους χώρους. Μα πάνω από όλα μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας. Είναι ο μόνος τρόπος να εξελιχθεί το επάγγελμα. Κατά τα άλλα συγκεντρωνόμαστε στην βάση μας , το Bistro, όπου κάθε Τετάρτη οι γεύσεις κορυφώνονται με την cocktail βραδιά που διοργανώνουμε και προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ωραία μας συνέντευξη και την ευκαιρία που μου δώσατε να πω κάποια πράγματα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και το προσωπικό του μαγαζιού μας το οποίο το θεωρώ σαν οικογένεια μου καθώς σε αυτό το ταξίδι είμαστε όλοι μαζί! Καλό Καλοκαίρι σε όλους!
bistro
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.