Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ήρθε η ώρα για το νέο, η ώρα της αλλαγής


Το να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο προϋποθέτει συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή. Η παθητική στάση που έχει η Δημοτική Αρχή και η ανοχή που της δείχνουν οι κάτοικοι της περιοχής μας απομακρύνουν ολοένα την επιθυμία όλων μας για το καλύτερο. Η εικόνα που πρέπει να έχει ο Δήμος μας είναι ασυμβίβαστη με την μετριότητα.

Η περιοχή μας να είναι ιδανική για να την εξυπηρέτηση των καθημερινών μας αναγκών δυστυχώς όμως, αυτό δεν συμβαίνει επ ουδενί στην Αλμωπία μας. Όλοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά του συμφέροντα χωρίς να έχουν σκοπό το κοινό συμφέρον για τους συνανθρώπους και τον τόπο τους.

Οι «κουμπάροι» , οι «αριστεροί» και οι «δεξιοί» που μας εκπροσωπούν τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Οφείλουμε να δράσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας εφόσον ζητάμε μια αλλαγή. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να κάνουμε γρήγορα βήματα για να έχουμε μια καλύτερη καθημερινότητα και αυτό που αξίζει στον ευλογημένο τόπο μας με τις τόσες ομορφιές.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας είχαν όλη την καλή πρόθεση για να μας προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο, βγαλμένοι όμως από τους κομματικούς σωλήνες. Έχοντας προφανείς ελλείψεις σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και με άγνοια εργασιακής εμπειρίας είναι εκεί και αποφασίζουν για εμάς. Άνθρωποι που «έτρεξαν» για τον τόπο μας τάζοντας έργα και αλλαγές, πράττοντας όμως το απόλυτο τίποτα. Οι εκπρόσωποί μας που ξέχασαν στην πορεία τις δυσκολίες μας, τις υποσχέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους και αρκέστηκαν να κάνουν διαφήμιση του τόπου μας στα social media και να πηγαίνουν σε χορούς και πανηγύρια.

Ο Δήμος πρέπει να έχει όραμα, σκοπούς και προτάσεις βελτίωσης για ένα καλύτερο αύριο. Αναρωτιέμαι αν οι λακκούβες στους δρόμους έχουν κλείσει. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν πάρκα και παιδικές χαρές για να παίξουν τα παιδιά μας. Άραγε, δόθηκε κάποιο κίνητρο στους νέους μας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την κοινωνική εργασία, όπως και στους νέους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής μας; Έχουμε αξιοποιήσει στο μέγιστο τους φυσικούς πόρους και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας;

Ο κόσμος ζητάει μια αλλαγή και είναι στο χέρι του να την πετύχει. Πρέπει να δώσουμε χώρο στους νέους του τόπου μας. Να τους εμπιστευτούμε και να δούμε με τα δικά τους μάτια. Να πορευτούμε με νέες ιδέες και φρέσκα μυαλά. Μαζί με ικανούς ανθρώπους που θέλουν ο τόπος τους να ανθίσει χωρίς να ζητούν κάποιο αντάλλαγμα. Ήρθε η ώρα για το νέο, η ώρα της αλλαγής. 

Γιώργος Τσιώνης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Ξέρεις τι έλεγαν οι γονείς μος; Μεγάλη μπουκιά κάνε, μεγάλη κουβέντα μη λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχχ λόγια λόγια λόγια μόλις πιάσουμε την καρέκλα μια από τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εσένα σου δώσουν 1.000€ και ξέρεις ότι οι ανάγκες σου είναι 10.000, τι θα κάνεις; θα αρχίσεις τις εκπτώσεις. Θα κόβεις. Και θα δικαιολογείσαι. Και θα προσαρμοστείς. Και θα γίνεις ίδιος. Και θα κάνεις το παν για να μείνεις στην καρέκλα σου. Μήπως έχεις σχέδιο για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών σου; Επί του θεωρητικού σίγουρα. Επί του πρακτέου, πολύ αμφιβάλλω. Θα σε τουμπάρουν. Θα προσαρμοστείς. Θα κάνεις ότι σου λένε. Θα μπεις στο ποτάμι του Δημοσίου και αργά αργά θα παρασύρεσαι στον χυλό της απραξίας, της ευθυνοφοβίας και της έλλειψης οράματος. Τώρα λέγε ότι θες. Μετά απλώς θα δικαιολογεις την ανικανότητά σου. Όπως όλοι. Ιδέα δεν έχεις που πας να μπλέξεις. Θυμήσου τα αυτά. Φιλικά. K.B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Για να μην τον ξέρεις ,δεν θα είναι του συνονθυλεύματος

      Διαγραφή
  5. Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΑΧΙ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ.ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΞΤΕ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πας με το σύστημα ή σε καταπίνει το σύστημα τα υπόλοιπα είναι ενθουσιασμός που πολύ γρήγορα θα έρθει η απογοητεύση μιλάω εκ πείρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο υπάρχουν λύσεις απλά θα πρέπει να παλέψεις σκληρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι άλλος του δεκαπενταμελούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έκθεση ιδεων?? που ειναι οι προτασεις σου? αυτός ειναι λόγος 15χρονου για να βγει στο 15μελές, οχι κάποιου που θέλει να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι νωρις ακομα για προτασεις ακομα δεν ανακοινωθηκε ο συνδιασμος..αλλα τα λεει καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.