Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης στα Βρυττά για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών μετά από πρόσκληση του αγροτικού συνεταιρισμού


Μόνο με την οργάνωση θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του κερασιού πριν γίνουν ανεπίστρεπτα 
Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του αγροτικού συνεταιρισμού Βρυττών προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες από τον βουλευτή για θέματα ΕΛΓΑ αλλά και από τα κίνητρα για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών.
Η μαζική συμμετοχή των νέων του χωριού, τόνισε ο βουλευτής, δημιουργούν ελπίδες ότι μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών αλλά και να δημιουργηθούν συνθήκες για την σωτηρία του σημαντικού αυτού προϊόντος στο οποίο η Πέλλα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο καθόσον παράγει το 65% της εγχώριας παραγωγής.
Από την πλούσια συζήτηση που έγινε δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η υπόθεση αυτή της ίδρυσης οργανώσεων θα προχωρήσει άμεσα. 
Οι αγρότες ενημερώθηκαν ακόμη για το πότε θα πληρωθούν το υπολειπόμενο 30% από τον ΕΛΓΑ για τις περσινές ζημιές, για το αν μπορούν να «αδειάσουν» τα δέντρα τους από τα σκασμένα κεράσια για να προστατευτεί το φυτικό τους κεφάλαιο, για τα αποτελέσματα της επίσκεψης εκπροσώπων από 5 χωριά της Πέλλας στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την προηγούμενη Τετάρτη ( συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος των Βρυττών Θωμάς Τζαβέλλας). 
Το ραντεβού ανανεώθηκε το αμέσως προσεχές διάστημα με πιο συγκεκριμένη και λεπτομερή συζήτηση με αυτούς που θα ξεκινήσουν την ίδρυση μιας ή και δύο οργανώσεων παραγωγών. 
Όσον αφορά την συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο της Έδεσσας για τα αγροτικά προβλήματα (και στην οποία δεν θέλησε να παρευρεθεί ο βουλευτής) ο Γιάννης Σηφάκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο οι Δήμοι να ασχολούνται με το αγροτικό θέμα τόσο ευκαιριακά ( μια φορά το χρόνο και μόνο όταν προκύπτουν σοβαρές ζημιές από καιρικές συνθήκες), ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε ανούσιες ευκαιριακές συναντήσεις για να «ξεπλυθεί» η αδράνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακόμη δεν επιθυμούσε για κανένα λόγο να παρευρίσκεται σε εκδήλωση μαζί με βουλευτή της Χ.Α. 
Ανέφερε στους παριστάμενους ότι είναι και θα είναι πολύ κοντά στους αγρότες και θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες που τους αφορούν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΤΑ ΣΧΈΔΙΑ ΒΕΛΤΊΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΤΕ ΟΜΆΔΕΣ ΘΑ ΦΤΙΆΞΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον βουλευτή περιμένετε αγρότες να σας οργανώσει καημένοι αγρότες... Το πολύ πολύ να υπογράψει συμφωνία που θα... ξεπουλάει τα κεράσια στους Σκοπιανους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε πάτε καλύτερα να κάνετε τα μπάνια σας και αφήστε μας ήσυχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.