Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Μητροπολίτης Ιωήλ για το Σκοπιανό στον ΣΚΑΪ (φωτο)


Τηλεοπτική εμφάνιση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, μιλώντας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την συμφωνία των Πρεσπών. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πολύς κόσμος έχει απογοητευθεί  και στεναχωρηθεί με την συμφωνία των Πρεσπών. "Η συμφωνία είναι αντίθετη με όλα εκείνα τα ιστορικά δεδομένα τα οποία έχουμε στην περιοχή μας και ξέρουμε". Καταλήγοντας σημείωσε ότι θα συνεχίσουμε ειρηνικά τις διαμαρτυρίες. 

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Δέσποτα με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο σου, σταμάτα να στηρίζεις πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν αδιάκοπα ώστε να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα και την υπογραφή των Πρεσπών . Τους γνωρίζομαι όλοι στην τοπική μας κοινωνία και απαρτίζονται από όλα τα κόμματα. Η Εκκλησία και ο Δεσπότης μας μπροστά, χωρίς βουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους με μικρόφωνα δίπλα σου. Την ευχή σου δέσποτα τα μάτια σου ανοιχτά καθώς και τα αυτιά σου. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, ο ποιμενάρχης όμως παραμένει δίπλα στους πιστούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να εισαι περηφανος " Αγιε Δεσποτα" για το εθνικιστικο σου παραληρημα! Αλλα πες μας ο Ιησους την μερα της Πεντηκοστης τι ειπε; πορευθεντες μαθητευσατε παντα τα εθνη ; η, μηπως ειπε πορευθεντες κατακτησατε αυτα και επιβληθητε επι αυτων; ο εθνικιστικος σας ζηλος ακυρωνει ολο το εργο της Αποστολικης σας διακονιας! τα Κατηχητικα σας ,οι Χριστιανικες σας συναξεις λειτουργουν ως εκκολαπτηρια εθνικιστων,φασιστων ,η μισαλλοδοξια σας μολυνει τις ψυχες των νεων! Κριμα στους χρυσους σταυρους που κουβαλατε! πεταξτε τα χρυσοκεντητα αμφια και πολιτευτητε ,για να εχετε τον πολιτικο ρολο που διακαως επιθυμητε!εσεις που κατηγορουσατε την Ε.Ε ,το Ευρω ως οργανα του Αντιχριστου,με αυτα πληρωνεστε! εχετε λαβει ηδη τα τριακοντα αργυρια του Σατανα ! Οταν τα αγαπημενα παιδια σας,της Ν.Δ. υπερψηφιζουν το νομοσχεδιο για την αναδοχη τεκνων απο ομοφυλα ζευγαρια,δεν ειδα να τους ψεγετε!Την ωρα που ο λαος υποφερει εδω και 8 χρονια απο τα μνημονια ,εξαιτιας των Δεξιων σας πολιτικων, τα μοναστηρια θησαυριζουν απο τον οβολο των απελπισμενων πιστων ενω εσεις εχετε χρονο και δυναμη φια ακροδεξκια κηρυτγματα; γιατι δεν κανατε συλλαλητηριο κατα των πρωτων Μνημονιων; γιατι δεν συνθεσατε καποιους Υμνους παρηγορητικους τοτε,αλλα σας ηρθε η Θεια Εμπνευση για την συμφωνια των Πρεσπων; αληθεια γιατι δεν οργανωνετε ενα συτλλκαλητηριο ,μια σταυροφορια για την λυτρωση της Βασιλευουσας των πολεων, απο τα χερια των απιστων Οθωμανων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την συμφωνία που ίσχυε έως τώρα μούγκα. Καλά είναι να ασχολείται με τα της εκκλησίας και να αφήσει την εκλεγμένη κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνει η εκκλησία για τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει εδώ και χρόνια ο Έλληνας πολίτης; Που είναι η αντίδραση στα μνημόνια από τον Μητροπολίτη; Από πότε και γιατί παίρνουν θέση για θέματα εξωτερικής πολιτικής οι Μητροπολίτες και η εκκλησία; Τι θα λένε οι παπάδες αν κάποτε θα σταματήσουν να αμείβονται από το κράτος; Θα θέλαμε τον μητροπολίτη να μιλάει για ΟΛΑ τα θέματα και όχι μόνο ότι θέλει η... "Δεξιά του Κυρίου"!!! Αλλιώς η "σιωπή είναι χρυσός κε Ιωήλ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αρχιερείς οφείλουν να αφυπνίζουν το λαό, να ηγούνται, όχι να έπονται αυτού, αγόμενοι και φερόμενοι πίσω από τους γνωστούς πολιτικάντηδες κάθε απόχρωσης. Να καυτηριάζουν θέματα που άπτονται των πολιτών στο σύνολό τους μη περιοριζόμενοι επιλεκτικά σε ορισμένα από αυτά. Τέλος να έχουν αγιοπνευματική καθοδήγηση και όχι αυλική. Όταν σε θέματα όπως η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και πολλά άλλα που άπτονται της σωτηρίας των πιστών κωφεύουν είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτοί όταν εκφέρουν άποψη για τα εθνικά θέματα. Αργήσατε πολύ Σεβασμιότατε. Η απουσία σας από τα πρώτα συλλαλητήρια ήταν καθοριστική της στάσης σας. Οι επόμενες αδέξιες κινήσεις σας δυστυχώς εκλήφθησαν από την συντριπτική πλειοψηφία των πιστών ως κινήσεις τακτικής που οδηγούν στη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, συγκεκριμένων κομματικών μηχανισμών. Οι ευχές προηγούνται δεν έπονται τετελεσμένων γεγονότων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεβασμιωτατε μαλλον αγνοεις σκοπιμως τις Συνθηκες του Βουλουρεστιου .των Σεβρων ,της Λωζανης ,οι οποιες καθορισαν τα συνορα των σημερινων Βαλκανικων κρατικων οντοτητων και οι οποιες συνθηκες εγγυωνται τα συνορα της Ελλαδας στην οποια ευημερουμε! Ας διαφυλαξουμε αυτες τις συνθηκες χαριν των οποιων ζουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και θα επρεπε να ευημερουμε ,αλλα δυστυχως συνεβει το αντιθετο ,χαριν των πολιτικων ανδρειθκαλων που υποστηριζετε! Αν δεν ηταν αυτες οι Συνθηκες που αμμεσα αμφισβητεις με την εθνικιστικη σταση της ελλαδικης Εκκλησιας,και τα μισαλλοδοξα ακροδεξια σας παραληρηματα ,σημερα θα ειμασταν ακομα υπο Οθωμανικη κατοχη ,δηλ. Τουρκοι πολιτες ,εσυ θα ησουν φιμωμενος.η. απλα δεν θα ησουν στην Εδεσσα,και το ευσεβες ποιμνιο σου ,[ αφου δεν θα ειχε γινει ανταλλαγη πληθυσμων ],θα μιλουσε σλαβικα,τουρκικα,βλαχικα ,κατι που σε ενοχλει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΞΥΡΙΖΑ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι σας βολεύει να λέτε στην Σεβασμιότατο για την θεσούλα σας ότι αυτά τα γράφει ο Σύριζα, με την στάση σας θα τον κάψετε αντί να τον προστατέψετε

      Διαγραφή
  8. Ελα 11:32/1:28/7:42/10:44/11:49
    Τα 0,060 € ανα μνμ τα κέρδισες με το σπαθί σού.
    Μπερδευεις όμως την βούρτσα με την ταβανοβουρτσα τεχνηέντως για να δημιουργησεις εντυπώσεις και λανθασμένες αντιλήψεις περί στήριξης της εκκλησίας στα εθνικά.
    Οι συνθήκες που λες εγγυώνται ,το βλέπουμε άλλωστε και τι κανει η Τουρκία που καθημερινά αμφισβητεί.
    Και όταν αύριο θα αρχίσουν να αμφισβητούν τα Σκόπια που εμείς θα τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να αμφισβητούν, οι νατοϊκοι ποιανού μέρος θα πάρουν??
    Μη μου πεις οτι κάνουν κάτι υπέρ μας.
    Αν έκαναν οι δυο στρατιωτικοί μας θα ηταν πίσω.
    Και τα περί εθνικιστών ιερέων ενα έχω να σου πω.
    Παπαφλέσσας
    Ο μεγαλύτερος εθνικιστής ιερέας.
    Όταν κάποιοι κόκκινοι λιμοκοντοροι της εποχής απο τις πρωτεύουσες της Ευρώπης εκαναν πολιτική για την καρέκλα και την διακυβέρνηση του επαναστατημένου έθνους.
    Και αν εσένα δεν σε ενοχλούν τσ σλαβικά να πας στην εκκλησία του τσαρκνια,η ακόμα καλύτερα μετακόμισε στα Σκόπια να ησυχασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σεβασμιότατε ο λόγος σου σπουδαίος, οι πράξεις και τα έργα σου όμως αντίθετες του λόγου σου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα με τα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άγιε πατέρα με όλο το σεβασμό αλλά μην παίζεται τα πολιτικά παιχνίδια του Γιάννου δεν αρμόζει στην αγιότητα σας. Η δουλειά σας είναι το ψαλτηρι αφηστε την πολιτική στους πολιτικούς είστε ποιμεναρχης και αυτών που συμφωνούν με την συμφωνία ενωστε μην διχάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.