Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Έντονο καλοκαίρι που θα φέρει "καυτό" προεκλογικό χειμώνα!


Έχουμε ξανατονίσει ότι το 2018 είναι καθοριστικό έτος για όλες τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες είτε αυτές είναι βουλευτικές, είτε είναι αυτοδιοικητικές, είτε ευρωεκλογές, οι οποίες  θα γίνουν το 2019. 
Μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την διεξαγωγή των  αυτοδιοικητικών εκλογών (με απλή αναλογική) τον Μάϊο του 2019, ήδη άρχισε η κινητικότητα και ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για τους δήμους. 

Σε ότι αφορά στο δήμο Πέλλας, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση 30-40 ατόμων (σε... πατάρι καφετερίας στο κέντρο των Γιαννιτσών!) μετά από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου και εν δυνάμει υποψηφίου δημάρχου Πέλλας, Στάθη Καστερίδη. Οι παραβρισκόμενοι, κυρίως από τον χώρο της κεντροδεξιάς, συζήτησαν για το ενδεχόμενο σχηματισμού παράταξης που θα διεκδικήσει τον δήμο Πέλλας στις εκλογές του Μαϊου. Οι συναντήσεις μάλλον θα επαναληφθούν, καθώς δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την πρωτοβουλία αυτή, που θα οριστικοποιούσε το εγχείρημα. Δεν υπήρξε επίσης η αναμενόμενη ανταπόκριση στελεχών της παράταξης «Δημοτική Ενότητα» του Ν. Παπανικολάου, τα οποία προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην εν λόγω συνάντηση. 

Στο πρόσφατο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν και κάποιες συναντήσεις των εκλεγμένων μελών της «Δημοτικής Ενότητας» με επικεφαλής το Νίκο Παπανικολάου. Σε μια από αυτές, στην Τοπική Κοινότητα Αχλαδοχωρίου, συζητήθηκε η πορεία και το μέλλον της παράταξης, οι επόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ασκήθηκε κριτική στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Σε καμία από τις συναντήσεις αυτές όμως δεν προέκυψε το ενδιαφέρον κάποιου μέλους να ηγηθεί μιας προσπάθειας που θα συνεχίσει τον αγώνα της «Δημοτικής Ενότητας», καθώς ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών Νίκος Παπανικολάου, μάλλον οδεύει προς την κεντρική πολιτική σκηνή με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ο συνεχής αγώνας μέχρι την οριστική διαμόρφωση του εκλογικού σκηνικού για τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάϊο του 2019.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, μια νέα δημοτική κίνηση έκανε την εμφάνισή της στα Γιαννιτσά, με πρωτοβουλία πολιτών που προέρχονται κυρίως από τον εξωκοινοβουλευτικό χώρο της αριστεράς. Πραγματοποιήθηκαν δύο ανοιχτές συνελεύσεις στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών για την δημιουργία Κίνησης Πόλης/ Γειτονιάς από την  «Πρωτοβουλία για τη Δημιουργία Κίνησης Πόλης», όπως αναφερόταν σε σχετικό κάλεσμα- πρόσκληση. Όπως έλεγε ένα εκ των ατόμων που πήραν την πρωτοβουλία αυτή, η προσπάθεια για την δημιουργία αυτής της Κίνησης είχε σκοπό να κρατήσει ζωντανή και ανοιχτή τη συζήτηση για το δήμο Πέλλας ενόψει των εκλογών του 2019. Όμως η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα αυτό ήταν μάλλον αποκαρδιωτική για την συνέχιση του εγχειρήματος.

Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, προς το παρόν, παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την προεκλογική κινητικότητα των αντιπάλων του, χωρίς όμως να έχει προβεί μέχρι σήμερα στην ανάληψη κάποιας σχετικής πρωτοβουλίας στο προσκήνιο. Μέχρι τώρα η παράταξή του είναι συμπαγής και δεν φαίνεται να υπάρχουν «διαρροές» ή τουλάχιστον κάποια δυσαρέσκεια συμβούλων που να έχει εκφραστεί δημοσίως και επισήμως. Βέβαια η διενέργεια των εκλογών τον ερχόμενο Μάϊο ενδεχομένως να του αλλάξει τα πλάνα σχετικά με τον ανασχηματισμό που επρόκειτο να πραγματοποιήσει, καθώς οι αλλαγές προσώπων την περασμένη Άνοιξη δεν έγινε σε όλα τα αξιώματα. Ίσως μέσα στο καλοκαίρι να προβεί σε έναν μίνι ανασχηματισμό για να πάει στις εκλογές με τα πρόσωπα που ο ίδιος θα κρίνει ότι θα «σηκώσουν το ειδικό βάρος» μιας προεκλογικής μάχης με το αναμενόμενο επιτυχές αποτέλεσμα. 
Το μεγάλο βάρος άλλωστε δίνεται από τον δήμαρχο Πέλλας εκεί που δέχεται την μεγαλύτερη και πιο αυστηρή κριτική από τους πολίτες: στην διαχείριση της καθημερινότητας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών στις πόλεις και στα χωριά. 
Το στοίχημά του κ. Στάμκου αλλά και σύσσωμης της σημερινής Δημοτικής Αρχής όμως είναι η υλοποίηση των μεγάλων έργων που προβλέπονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.
Σε κάθε περίπτωση, από την απόφαση για διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάϊο του 2019 προμηνύεται ένα έντονο προεκλογικό καλοκαίρι που θα οδηγήσει τον δήμο Πέλλας σε έναν «καυτό» προεκλογικό χειμώνα!

Ο Καλλικράτειος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

27 comments:

  1. Ο αμπεριαδης γιατί πήγε άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕΤΖΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΛΑΚΗΣ...
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΥΣΕΙ. ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΑΞ.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2018.. συγκεντρώσεις σε πατάρια και άτομα με μυαλά πιο γερασμένα και απο πολιτικούς του 80...δεν υπάρχει καμία σωτηρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι ρε μεγαλε που επρεπε να συναντηθουν? βλεπεις οι δικοι σας ξέρεις εσύ εχουν κανει το δημαρχειο προεκλογικο πανηγυρι για πανε εξω απο τις πορτες των πρωτοπαληκαρων του...για πανε να δεις το ρουσφετι παει συνεφο... ΚΑΣΤΕΡ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

      Διαγραφή
  5. Λαλάκης και Στάθης...θα σώσουν την πόλη...
    Ο μόνος τρόπος να το πετύχουν ειναι να μην ασχοληθούν ποτέ ξανα με τα κοινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι ρε μεγαλε την εσωσε ο σταμκος? ποσα χρονια πρεπει να τον φαμε στην μαπα για να βουλωσει μια τριπα? θα βγει ο σταθης και τοτε μονος σου θα του πεις και μπραβο για τα εργα που θα κανει.. υπομονη και ολα με την ωρα τους...

      Διαγραφή
  6. Επισκέφτηκα τα Γιαννιτσά ύστερα από 10 χρόνια, διαμένω στην Αυστραλία.

    Πραγματικά δεν έχω λόγια για τους διοικούντες της πόλης.θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου.
    Μέσα σε 10 χρόνια λοιπόν είδα με τα μάτια μου πως έχουν αλλάξει τα πάντα στα Γιαννιτσά. Πράσινο παντού, παιδικές χαρές παντού, πλατείες, χώρους για αναπήρους, αυτό που μου έκανε επίσης μεγάλη εντύπωση είναι πως βελτιώθηκε η συγκοινωνία, η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών.Ακόμη και στα χωριά που έχω συγγενείς και επισκέφτηκα , υπέροχη δουλειά, καλοκουρεμένα πάρκα, φωτισμός τέλειος, παιδικές χαρές και φυσικά όλα αυτά δεν υπήρχαν το 2010.
    Μην αλλάξετε τον Δήμαρχο, εσείς θα χάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο φιλε, τετοιο κελεπουρι που θα βρουμε ξανα..ενας στα 1000 χρονια βγαινει

      Διαγραφή
  7. Καστεριδης ο μεγαλυτερος looser ολων των εποχων στα Γιαννιτσα
    βουτυρο στο ψωμι του Σταμκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΤΟΙΜΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχουμε ξυπνησει και θα σουταρουμε τον ανικανο κυριο Σταμκο και την παρεα του.....Ουστ...Καστερ ηρθε η ωρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ...ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ...ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΕΙΠΕ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ....ΜΗΠΩΣ ΖΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ...ΠΟΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΠΟΙΟ? ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ...ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ...ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ...ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ . ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ ΡΕ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ...ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό που με τρελαίνει και που λένε οι δικοι του δεν εκαανε τιποτε αλλα θα τον βγάλει το κόμμα... ετσι θα εκλεγουμε τους δημαρχους με τα κομματα? για να εχουμε αυτα τα χάλια, για να ντρεπομαστε οταν φέρνουμε ένα φιλο στον τόπο μας? Γυρίστε τα μάτια σας αγαπητοι και δείτε την απόλυτη εγκατάλειψη ...ο δήμος πέλλας δυστυχώς σε χέρια ανίκανων να την διοικήσουν..τα αποτελέσματα της αποτυχημένης διοίκησης εμφανή!

      Διαγραφή
  11. Ο Στάμκος είναι ο καλύτερος δήμαρχος.
    Έκανε το υπόγειο πάρκινγκ στον αη Γιώργη όπως υποσχέθηκε,τις ιχθυοκαλλιέργειες των Γερμανών έξω από τα jumbo, άλλαξε τη πλατεία καθώς ακόμη τελειώσει μόλις τους βιολογικούς καθαρισμούς στον μέγα Αλέξανδρο και στον Κύρρο. Τι άλλο θέλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΑΡΙΟΥ ΟΥΤΕ 40 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φτανει η κοροιδια..η πελλα ξυπνησε....ηρθε η ωρα να πατε σπιτια σας....ηρθε η ωρα των ικανων...Καστεριδης ο επομενος Δημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA NA ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Ο ΝΙΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΜΕΙΝΕ,Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ,Ο ΗΛΙΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ,Ο ΚΑΣΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ,Ο ΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ,Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΑΡΑΖΕΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΕΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΧΝΑ ΠΩΣ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΟΛΑ.ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΤΑΜΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ. Ο ΞΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. Η ΤΖΑΚΡΗ-ΣΗΦΑΚΗΣ ΘΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΣΟΥΝ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ. Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΕΨΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.