Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκέψεις για αλλαγή της ώρας έναρξης των σχολικών μαθημάτων


Θέμα αλλαγής του ωραρίου έναρξης των μαθημάτων άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως γίνονται σκέψεις που θα αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα, διευκρινίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις δεν θα αφορούν το σχολικό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά η ώρα έναρξης των μαθημάτων να αλλάξει και από τις 08.15 που είναι σήμερα να μετατεθεί χρονικά κατά 45 λεπτά. Είναι «δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο» τόνισε (ΕΡΤ1) ο κ. Γαβρόγλου επικαλούμενος διεθνείς έρευνες που δείχνουν πως το μέτρο αυτό ευνοεί τα παιδιά.

Αν τελικά οι σκέψεις αυτά προχωρήσουν, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09.00 χωρίς όμως να επηρεαστεί η ώρα έναρξης της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία. «Η ζώνη δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο στις 07.30 όπως γίνεται και σήμερα» δήλωσε ο υπουργός γνωρίζοντας πως η χρονική μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στους εργαζόμενους γονείς.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Όποιος ξυπνάει το πρωί αυτός βρίσκει το φλουρί έλεγαν οι γονείς μας... Ο Συριζα μάλλον μας θέλει κοιμισμένους... Αντί για 9 το πρωί της κ. υπουργέ καλύτερα στις 10 το βράδυ, όπως λέμε κρυφό σχολειό... Άρε μούντζες που θα φάτε στις εκλογές. Πλησιάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να έρθει ποιος? Ο γουρλομάτης ο Novartis να μας σώσει?

      Διαγραφή
    2. Ενω με το ανήλικο περιορισμένων ευθυνών καταληψια ,όλα καλά ε??

      Διαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΦΟΒΟΣ.
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΣ\Ι ΤΙ ΠΑ@@@@ΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.