Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στάθης Φουντουκίδης: Δεν φτάσαμε ακόμη στην Ιθάκη μας κ. Τσίπρα


Ιθάκη (μεταφορικά): το τέρμα ενός ταξιδιού, μιας αναζήτησης ζωής

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να απευθυνθεί με διάγγελμα στον Ελληνικό Λαό από το νησί της Ιθάκης, θέλοντας να μας πείσει ότι μετά από μια μεγάλη και δύσκολη πορεία εντός προγραμμάτων στήριξης, η χώρα πλέον επιστρέφει στην κανονικότητα. Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

1. Η πορεία αυτή θα ήταν πιο σύντομη

Όπως έχει γίνει γνωστό μεταξύ άλλων και από δηλώσεις ευρωπαίων παραγόντων, η χώρα θα είχε βγει στις αγορές ήδη από το 2015. Τι μεσολάβησε και καθυστερήσαμε 3,5 χρόνια; Μα η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ. Μια δομική αντιπολίτευση, δίχως συναίνεση στο παραμικρό, με ρητορία περί «γερμανοτσολιάδων» και υποσχέσεις για άμεση κατάργηση μνημονίων και απεγκλωβισμό από τους ευρωπαίους «τοκογλύφους». Μια καταστροφική πολιτική το πρώτο εξάμηνο υπουργείας του Γιάνη, που οδήγησε σε ένα τρίτο, μη αναγκαίο μέχρι τότε, μνημόνιο και άλλα 3,5 χρόνια προγράμματος, που φορτώθηκαν στην πλάτη του εξαπατημένου ελληνικού λαού. 

2. Δεν φτάσαμε ακόμη στην «Ιθάκη», δλδ στο τέρμα του προορισμού

Ναι, το πρόγραμμα τελειώνει, όμως παραμένει η επιτροπεία, η οποία θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια, όπως επίσης και σειρά μέτρων που θα εφαρμοστούν από 1-1-19, όπως έχει συμφωνηθεί ήδη. Από χθες τελείωσε η φτηνή χρηματοδότηση της χώρας, αλλά από σήμερα έρχονται νέα, σκληρά μέτρα και βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Αρχίζει το τέταρτο, άτυπο μνημόνιο, με λιτότητα διαρκείας, νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις φόρων και εισφορών, εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και πολύ αυστηρή επιτήρηση. Συνεπώς μόνο για «το τέρμα του ταξιδιού» δεν μπορεί να μιλά κανείς, αντίθετα έχουμε πολλές φουρτούνες να αντιμετωπίσουμε. 

3. Δεν είναι ο κ. Τσίπρας ο κατάλληλος καπετάνιος να οδηγήσει το καράβι στην Ιθάκη, τη χώρα έξω από την κρίση οριστικά

Η κυβέρνηση επιμένει δογματικά στο παράλογο μείγμα υψηλών φόρων και εισφορών, υπονομεύοντας την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών. Αδυνατεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παιδεία και ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Δεν σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού στα εθνικά θέματα, όπως αποδείχθηκε με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είναι ανίκανη να διαχειριστεί έκτακτες καταστάσεις (βλ πυρκαγιές Αττικής) και κυνική στον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί η ανικανότητας της. 
Η Κυβέρνηση καταρρέει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κανένα επικοινωνιακό σόου, καμιά απόκρυψη της πραγματικότητας δεν αρκούν να πείσουν τους Έλληνες πολίτες. Εξαπατήθηκαν στο παρελθόν και δεν θα το πάθουν ξανά. Οι εκλογές έρχονται, οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν στην κάλπη τον κ. Τσίπρα, που αντί για μια συγγνώμη για τα όσα προκάλεσε στον τόπο εξακολουθεί να τους θεωρεί λωτοφάγους.

Στάθης Φουντουκιδης 
Δικηγόρος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Ολα τα ξεχασμενα και αφανη στελέχη της ΝΔ θα αρχίσουν να φαίνονται μπας και κερδίσουν κατι. Οτι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΘΗΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑΣΙΔΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ. ΚΡΙΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΗΛΙΑ;ΤΟ ΣΤΑΣΙΔΙ ΣΟΥ ΠΙΑΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε μεγάλο θράσος τελικά κύριε...!!Δεν ξεχνάμε τι έχετε κάνει.ουτε εσείς ούτε τα συνεταιρακια σας.αμετανόητοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι οικογενειοκρατία καλα κρατεί στη ΝΔ η Φουντουκίδου τον γιο της ,ο Αντώνιου την κόρη του, είμαι νεα δημοκρατία και μ αυτά που βλέπω θα ψηφίσω τον Αλέξη , τουλάχιστον δεν προκαλούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας επεισες οψιμε νεοδημοκρατη.

      Διαγραφή
    2. Το πιο κουφό της ημέρας: τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλούν. Πρόσεξε την ημερομηνία λήξης, μπορεί να είναι ληγμένα 22 Αυγούστου 8.37

      Διαγραφή
  6. Ο επόμενος να βγει να κάνει διάγγελμα από τα Μάταλα αφού στην Ελλάδα όλοι ζούμε στον κόσμο μας στο σύννεφακι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να φυγουν οι "κατσαπλιαδες" και να γυρισουν οι "νομιμοι" ιδιοκτητες της χωρας,η παρατεταμενη απουσια της εξουσιας προκαλει"συνδρομο στερησης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ΡΕ ΚΟΥΛΗ, ΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΟΙΚΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΜ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΟΡΚΑ, ΣΗΦΑΚΗ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ, ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να τη διώξει? Αφού ο ίδιος ο Κούλης είναι ο ορισμός της οικογενειοκρατίας!! Και όταν μάς τελειώσει τη σκυτάλη θα την πάρει ο Μπακογιάννης και πάει λέγοντας...

      Διαγραφή
    2. Για ποιο λόγο είναι ο Κυριάκος ορισμός της οικογενειοκρατίας; Ο ίδιος ψηφίσθηκε από τη Βάση και βγήκε αρχηγός της ΝΔ, ενώ όταν η αδερφή του έκανε κόμμα δεν την ακολούθησε! Έλεος πια με την κάθε Συριζαίικη ηλιθιότητα!! Σκυτάλη παίρνουν στο δικό σου κόμμα οπαδέ του...Μαδούρο!!!

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή ο Κούλης έγινε γνωστός από το έργο το και όχι από το επίθετο του. Δεν αμφισβητούμε τον τρόπο εκλογής του!!

      Διαγραφή
  9. Και τα προβατάκια της μαμάς τι θα τα αφήσουν ελευθερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διάγγελμα του Στάθη από Σπέτσες! και θέλει να γίνει και βουλευτής !Άντε αγοράκι μου κάτσε εκεί στον σύλλογο να λύσετε κανένα σταυρόλεξο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι θα πάμε μπροστά με τα παιδιά των πρώην! έλεος ντροπή και μόνο να σκεφτεί να κατέβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΤΕ ΕΛΕΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
      ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
      ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΛΕΓΑΜΕ.
      ΤΟ ΟΤΙ ΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ¨΄ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨¨ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ.
      ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ.
      ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ 6:08 εχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να πάρουν ενα μάθημα που να το θυμούνται σ όλη τους τη ζωή.

      Διαγραφή
  12. Εάν βάλει τον γιο της κ ο άλλος τη κόρη του , πρέπει εμείς οι νεοδημοκράτες να τους μαυρίσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣΜ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΙΟΓΚΑΣ
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.