Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άμεσα οι προκηρύξεις για 7.500 μόνιμες προσλήψεις σε Ειδική Αγωγή & «Βοήθεια στο Σπίτι»


Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ που θα αφορούν μόνιμες προσλήψεις συνολικά 7.500 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά και των προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

«Άμεσα εκκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνολικά 7.500 μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά και των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μόνιμες προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα γίνουν στα πρότυπα της 3Κ/2018 όπου θα προβλέπεται «μπόνους» μοριοδότησης, που θα αφορά την προϋπηρεσία, όλων των συμβασιούχων που απασχολούνται σε αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται μέχρι δέκα και δεκαπέντε χρόνια.

Στο πλαίσιο της χθεσινής (13/9) συνάντησης με την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης ΚΕΔΕ κατέγραψε το αίτημα των ΟΤΑ και επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η άμεση τακτοποίησή τους.

Χαρακτηριστικές, για την κρισιμότητα της νέας προκήρυξης, ήταν οι δηλώσεις του υπουργού σε συνέντευξη που προηγήθηκε της συνάντησης με την ΚΕΔΕ. Όπως τόνιζε «…Άμεση προτεραιότητά μας, επίσης, είναι η άρση χρόνιων αδικιών, με την αποκατάσταση του πραγματικού χαρακτήρα της απασχόλησης συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων, όπως, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόθεσή μας είναι το προσωπικό τέτοιων κρίσιμων για την κοινωνία υπηρεσιών, να απασχολείται σύντομα υπό καθεστώς πλήρους και σταθερής εργασίας…»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ¨¨ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ¨¨ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ.
    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20 χρονια δουλευουν αυτοι οι ανθρωποι εκει, δεν πληρωνονται η δεν ειναι ασφαλισμενοι;
      Προφανως πρεπει να γινουν μονιμες οι θεσεις τους να μην ειναι οι σνθρωποι ερμαιο των εκαστοτε πελατειακων σχεσεων

      Διαγραφή
  2. Βάλτε και άλλους έτσι και Αλλιός λεφτά υπάρχουν να είναι καλά οι δανειστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι, το Βοήθεια στο σπίτι υπήρχε και υπάρχει, η διαφορά είναι ότι δεν θα είναι οι εργαζόμενοι όμηροι "πολιτικών", τα λεφτά τα έπαιρναν κάθε φορά παρακαλώντας τον κάθε γύφτο που ανέβαινε στη καρέκλα, Είμαι κατά των προσλήψεων με εξαιρέσεις όπως π.χ η υγεία, νοσηλευτικό ιατρικό προσωπικό. Ομοίως τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, φύλακες θα έπρεπε να καλυφθούν από θέσεις μέσω κινητικότητας, και όχι με νέες προσλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι ξακαντε μας βάλτε κόσμο στο δημόσιο έρχονται η εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.