Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Εκδόθηκε το ΦΕΚ των απαλλοτριώσεων των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών που πήραν τον... δρόμο τους


Θα εκτελεστούν γρήγορα καθόσον έχει χαρακτηριστεί έργο εθνικής σημασίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 10 εκατ. € από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 

Ανοίγει ο δρόμος για την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου από τα ΠΕΠ 9 ΕΣΠΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση.

Εξεδόθη το ΦΕΚ ( Αριθμ. Φύλλου 190 / 17.09.2018) που περιέχει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.Μ. της 10-11/06/2018 για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ε.Ο.2 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΕΔΕΣΣΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ – ΜΕΛΙΣΣΙ».
Το έργο είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας για την Π.Ε. Πέλλας για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας στα πλαίσια της πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της. 
Έχει χαρακτηριστεί έργο απολύτου προτεραιότητας τόσο από τα Υπουργεία Υποδομών και  Ανάπτυξης όσο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υλοποίηση του θα αποκαθιστήσει την αδικία που έχει υποστεί η Πέλλα με την ουσιαστική «κλοπή» της καλής ποιότητας οδικής πρόσβασης της στην Θεσσαλονίκη και την ΠΑΘΕ. Μια φορά στην «χάραξη» της Εγνατίας Οδού και μια φορά όταν τα 120 εκατ. € που είχαν εξασφαλιστεί μετακινήθηκαν μία μέρα πριν τις εκλογές του 2012 στην Θεσσαλονίκη.
Τα τεχνικά στοιχεία των δύο παρακάμψεων έχουν ως ακολούθως:  Όσον αφορά στην Παράκαμψη των Γιαννιτσών, το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 9,033 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Παραλίμνης και Γιαννιτσών).

Όσον αφορά στην Παράκαμψη της Χαλκηδόνας, το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 6,34 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Ελεούσας και Χαλκηδόνας).

Ακόμη, στα δυο αυτά τμήματα θα κατασκευασθούν έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης, αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, ηλεκτροφωτισμός κόμβων και έργα φύτευσης και αποκατάστασης του τοπίου. 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Σηφάκη με ψίχουλα και με πορδές δεν βράζονται αυγά. 4 χρόνια στα αζήτητα το θέμα. Και τώρα μιλάς για ψίχουλα για απαλλοτριώσεις, όταν έκλεβαν τα 120 εκατ οι θεσσαλονικείς εσύ τι έκανες σαν Πρόεδρος συλλόγου εργοληπτών; Αετό πετούσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη21 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:12 μ.μ.

      Πρωτον ο Σηφακης ποτε δεν υπηρξε προεδρος του Συνδεσμου Εργοληπτων
      Δευτερον με αυτο που λες δικαιολογεις την εγληματικη για την Πελλα αδρανεια βουλευτων, νομαρχων και δηναρχων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κλαπηκε απο την Πελλα η ΕΓΝΑΤΙΑ οδος ( οταν η αρχαια χαραξη της διεσχιζε ολη την Πελλα) και ξανακλαπηκε ο δρομος το 2012 με την μεταφορα των 120 εκατ € απο τις παρακαμψεις Χαλκηδωνας και Γιαννιτσων στη Θεσσαλονικη;
      Κανεις πολιτης της Πελλας δεν επρεπε να ακολουθει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακομη και μονο για αυτο τον λογο.
      Καταντησαν την Πελλα στις τελευταιες θεσεις της χωρας απο τις πρωτες που ητςν προν 30 χρονια

      Διαγραφή
  2. ΑΗΦ ΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σηφακη κατι εισουνα, πρόεδρος υδροηλεκτρικών, μελος, καπου ησουνα το 12, δεν προηλθες απο παρθενογενηση και ξαφνικα εγινες το 14 υποψηφιος δημαρχος και μαλιστα σε θεωρούσα σοβαρο σε ψηφισα, να μου κοβοταν το χερι.τωρα τα120 εκατ. τα οποια ταβγαλε βουλευτης που δεν γραφω το ονομα του γιατι βγαζεις σπυρακια, τα κλεψαν τα πρωην συντροφια σου, δεν εβγαλες κιχ ,γιατι; μηπως επειδη ηθελες να ταχεις καλα; ασε σηφακη τις τσαμπαμαγκιες σου αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε ξεφυγει..εκει στον Καρασμανη, απλα γελοιοποιειστε

      Διαγραφή
    2. Πεστα φιλε, κιχ δε κοβοταν και το δικο μου που τον ψηφισα, πιστεψα ηταν σοβαρος ο καρεκλακιας

      Διαγραφή
    3. Πεστα φιλε, κιχ δε κοβοταν και το δικο μου που τον ψηφισα, πιστεψα ηταν σοβαρος ο καρεκλακιας

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.