Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

5.000 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία σε Χαλκηδόνα, Κιλκίς, Βόλβη, Σέρρες και Γρεβενά


Σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας πρόκειται να στεγαστούν περίπου 5.000 πρόσφυγες για χρονικό διάστημα έξι μηνών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Ράγκος, μιλώντας στην εκπομπή της TV100 “Τα εν Δήμω” και στη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου, είναι αφενός να αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά και αφετέρου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν κατά τη χειμερινή περίοδο.

“Το υπουργείο προχώρησε σε ένα σχέδιο, το οποίο ειδικά για τον χειμώνα προβλέπει τη δημιουργία θέσεων σε ξενοδοχεία μέσω της χρηματοδότησης από τη DG Home. Μέσω διαγωνισμών που εξελίσσονται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν τα καταλύματα που διαθέτουν”, εξήγησε ο κ. Ράγκος, τονίζοντας ότι ξενοδοχειακοί χώροι έχουν ήδη δημιουργηθεί σε περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Βόλβη και η Χαλκηδόνα, η Αετόπετρα Σερρών καθώς και οι Μουριές του Κιλκίς.


“Οι πρωτοβουλίες αυτές αναλαμβάνονται, για να υποστηρίξουν κατ' αρχάς την αποσυμφόρηση κόσμου από τα νησιά και κατά δεύτερον την αποσυμφόρηση κόσμου που βρίσκεται σε μη κατάλληλη στέγαση εντός των δομών φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο μεταξύ, στο πρόγραμμα “React”, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, προσφέροντας σε προσφυγικές οικογένειες στέγη σε μισθωμένα διαμερίσματα της πόλης, αναφέρθηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Προσφύγων Σοφία Ασλανίδου.

Η ίδια υπογράμμισε ότι “το πρόγραμμα React είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Όπως τόνισε η κυρία Ασλανίδου, το React λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Άνθιση του Χειμερινού τουρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΈΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΛΕΦΤΆ ΟΙ ΜΚΟ... ΈΦΥΓΑΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΈΝΟΙ ΝΈΟΙ ΚΑΙ ΉΡΘΑΝ ΟΙ ΜΆΟ ΜΆΟ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΉΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oλόκληρο το αρθρο η ξεφτίλα της χωρας. 1η φορα αριστερα και τελευταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθε πρώτα ποιος υπεγραψε το δουβλινο1 και 2 και τι ακριβώς ισχύει για τους μεταναστες

      Διαγραφή
    2. Το δαδουβλινα λενε οτι ο λαθρομεταναστης αν βρεθει σε χωρα της εε γυρναει στην χωρα εισοδου που ειναι η ελλαδα. Καμμια σχεση. Ποια ειναι η λυση ξενοδοχεια και επιδοματα; Αμεση απελαση και κλεισιμο συνορων. Ολη η ευρωπη αντιτειθεται στο συμφωνο του ΟΗΕ γαι τους "προσφυγες". Επισης το δουβλινο βρισκοταν σε αναστολη τοσο καιρο που τους βολευε και μολις πηραν την αφροκρεμα (οσο γινεται) απο αυτους για εργατικα χερια κ.α. το ξανα βαλανε σε ισχυ.

      Διαγραφή
    3. Δεν υπονοησα οτι η πρωηγουμενοι ηταν καλυτεροι. Αυτοι ειναι προκλητικα επικυνδινοι.

      Διαγραφή
  4. Να αποσυμφορήσουν τα νησιά ώστε να είναι έτοιμα για τις νέες στρατιές λαθρό που θα μας φέρουν μέχρι την πλήρη πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας.
    Είναι ένα από τα ελάχιστα, ίσως το μοναδικό, έργο του Σύριζα που συνεχίζεται με απόλυτη ¨¨επιτυχίᨨ ελέω ΜΚΟ και Σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οσοι ειναι στη μαρμιτα τρωνε.οι υπολοιποι χρεωμενοι κατεστραμενοι κουρασμενοι.αυτοι πληρονοντε απο τους φορους μας και τα χαρατσια μας να ζουνε βασιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πόσοι και ποιοι στ' αλήθεια θησαυρίζουν μ αυτούς θα το μάθουμε σύντομα. Μπορεί κανένας να μου πει το μέρος από το οποίο φεύγουνε, τι θα το κάνουνε όσοι τους διώχνουνε; Γιατί ο πόλεμος εκει δεν είναι τυχαίος, ούτε και αυτοί φεύγουνε τυχαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5000 χιλιαδες αστεγοι Ελληνες πεθαινουν στους δρομους μερα με την μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ Κ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΑΕΙ Τ ΚΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.