Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταλήψεις και πορείες διαμαρτυρίας μαθητών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, σε πόλεις και χωριά της ΠΕ Πέλλας (βίντεο)



Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές σχολείων στα Γιαννιτσά, στην Έδεσσα, στην Αριδαία και στη Σκύδρα.

Στα Γιαννιτσά οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί μπροστά από το δημαρχιακό Μέγαρο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τον πεζόδρομο της πόλης, με πανό, σημαίες και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε πορεία και παραδόθηκε ψήφισμα στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Συγκεκριμένα, μαθητές του 3ου Γυμνασίου, 2ου ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Έδεσσας  ξεκίνησαν την πορεία στις 10.50 π.μ. από την οδό Αναλήψεως και κατευθύνθηκαν προς το 1ο Γυμνάσιο με σκοπό την ενσωμάτωση του σε αυτή.  Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το 1ο ΓΕ.Λ. και το 2ο Γυμνάσιο όπου η μαθητική κοινότητα της Έδεσσας  κατέθεσε το ψήφισμα στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Πέλλας. Τέλος, η μαθητική πορεία κατέληξε στο πάρκο των μικρών Καταρρακτών στον πεζόδρομο όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και κατάθεση ανθών από μαθητές με μουσική συνοδεία.

Στην Αριδαία, το πρωί έγινε πορεία των μαθητών διασχίζοντας τον χώρο της λαϊκής αγοράς. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Αλμωπίας, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος με συνεργάτες του.
Εκεί, τραγούδησαν όλοι μαζί το «Μακεδονία ξακουστή» και ύψωσαν ψηλά τις σημαίες.

Πορεία διαμαρτυρίας έγινε και στους δρόμους της  Σκύδρας από μαθητές σχολείων του δήμου.
maγθ poriamathedesa

Δημοσιεύτηκε από Gewrgiou Christos στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. θυμηθηκαν ετεροχρονισμενα και τους μαθητες να μαυρισουν,τοκαναν κι αυτο μπραβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για σένα δεν τους μαύρισε κανένας τους μαθητές, αν τους μαύριζε άλλωστε θα ήσουν υπερ των κινητοποιήσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απαράδεκτο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να καταδικάζουν τα παιδιά μας και να τα κατηγορούν ώς παρακεινουμενα από την χρυσή Αυγή. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε χαρακτηρισμούς τύπου ακροδεξιών,ακροαριστερών και παραγωγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κομματικά ρεμάλια της αριστεράς και της δεξιάς αφήστε ήσυχα πια τα Ελληνόπουλα. Είμαι περήφανος που φωνάζουν για την πατριδα μας και τα δίκαια της. Εύγε παιδιά, της Ελλάδας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν η του σύριζα ότι η χρυσή αυγή μπορεί να βγάλει στο δρόμο όλα τα σχολεία έλεος γιατί αν μπορεί θα είναι και αυριανή κυβέρνηση και γιατί ενοχλούνται εκεί στο σύριζα αυτά δεν έκαναν και η ίδιοι αλλά χωρίς λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ρωτούσαν του'' διαδηλωτές'' από που απορρέει το ξεπούλημα της Μακεδονίας και μάλιστα από την δημοκρατία κάνεις δεν θα ήξερε να απάντηση .Όλοι καταλαβαινουμε οτι το πρόβλημα τους είναι από τη μια να χάσουν μαθήματα και από την άλλη να εξηπηρετησουν τα εθνικιστικά καπρίτσια των εντολοδόχων τούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χαρακτηρίζεις εθνικιστες εμάς του μαθητές που διαδηλωσαμε κατά την παραχώρηση της ονομασίας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.(Τότε ναι Είμαστε εθνικιστές). Η οποία κατακτήθηκε με ανθρώπινες απώλειες και αφήνοντας πίσω γυναίκες και ορφανά παιδιά .Θα έπρεπε να ντρέπονται άτομα που είναι εναντίον της ιστορίας της θρησκείας και των ηθών του ελληνικού λαού...ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ...ΠΑΡΑΔΊΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΖΙΦΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΡΟΝΩΝ ...ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕ ΜΑΣ Κ ΑΛΛΟ ...ΣΑΣ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΎ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΎΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (άτομα που δεν ήξεραν τον λόγο της διαδήλωσης καλά θα ήταν να μην φέρουν γνώμη Και άποψη )ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ''ΑΡΡΩΣΤΟ'' ΜΥΑΛΟ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ.

      Διαγραφή
    3. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2556577987686496&set=a.223905204287131&type=3&eid=ARAuyEgYrAO0kAf9ZKm_smsbjh4x9aRIBQ5wdtSKGFl56PxNvU9WmQ1sEOvSzsIbZYPzwddrW6LE1v8Z

      Διαγραφή
  7. Σε πληροφορώ οτι η κατάληψη και η πορεία δεν εγιναν για να χασουμε μάθημα ...εμεις σαν μελλοντικοί πολίτες που αγαπάμε την πατρίδα μας κάναμε το σωστό κάτι το οποίο έπρεπε να κάνετε και εσείς οι ενήλικοι πολίτες αν αγαπάτε την πατρίδα σας αλλά με τέτοιο μυαλό σαν το δικό σου δεν πρόκειται να παει ποτε η Ελλάδα μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παιδεία, η πραγματική παιδεία, λείπει από τα σχολεία. Το φαινόμενο εκφασισμού της νεολαίας είναι υπαρκτό και οι δάσκαλοι οφείλουν να μιλήσουν σοβαρά και με επιχειρήματα στους μαθητές για την ιστορία και τα αποτελέσματα του εθνικισμού, του φασισμού και της μισαλοδοξίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στη Βουλγαρία ή την Αλβανία

    «Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στη Βουλγαρία ή την Αλβανία.
    Με ομόφωνη απόφαση του μαθητικού δυναμικού συμφωνήσαμε να καταλάβουμε το σχολείο.
    Ως κύριο αίτημα έχουμε την έλλειψη μαθηματικού, καθώς έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και ακόμα αναμένουμε.
    Σχετικά με την πανελλαδική διαμαρτυρία, το σχολείο μας είναι κάθετο για τους παραπάνω λόγους:
    Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στη Βουλγαρία ή την Αλβανία.
    Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών που είναι κακή και για τους δύο λαούς, καθώς βάζει τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών να σουλατσάρουν με τις βάσεις τους στις χώρες μας.
    Αυτά τα καλέσματα δεν είναι όμως και ανώνυμα, μιας και προπαγανδίζονται από ακροδεξιές οργανώσεις και από τους υπόδικους φασίστες βουλευτές τους και από μια σειρά φασιστικούς λογαριασμούς και προφίλ στα social media τα οποία επικροτούν τις στάσεις αυτές.

    Το σχολείο μας δε θα υιοθετήσει καμία τέτοια στάση».

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΙΜΟΥ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.