Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Μανούσος Μανουσάκης στην Έδεσσα για τα γυρίσματα του σίριαλ "Το κόκκινο ποτάμι" (φωτο)


Όπως είναι γνωστό το 2019 είναι μία χρονιά - ορόσημο για τον Ποντιακό Ελληνισμό, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία. Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό να μεταφέρει στη μικρή οθόνη το σίριαλ «Το κόκκινο ποτάμι», βασισμένο στο ομώνυμο έργο του ιστορικού και συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη. 

Με την ευκαιρία αυτή ο γνωστός σκηνοθέτης επισκέφθηκε  το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη της Έδεσσας την οποία έχει επιλέξει για τα γυρίσματα μέρους της τηλεοπτικής σειράς, η οποία θα προβληθεί από τη συχνότητα του OPEN TV την τηλεοπτική σεζόν 2019-2020. 

Στο εντευκτήριο του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», ο Μανούσος Μανουσάκης παρουσία του δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, του αντιδημάρχου πολιτισμού Αν. Δίου, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνας Σαχινίδου και μελών ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής ενημέρωσε σχετικά για τη νέα παραγωγή.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το σίριαλ θα έχει 30 ενότητες και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Κωνσταντινούπολη, Έδεσσα, Γερμανία, Παρίσι, Ρωσία και Καστοριά. 
Παρακάλεσε τους Συλλόγους να καταγράψουν τα βεστιάριά τους γιατί θα χρειαστούν παραδοσιακές στολές. Επίσης να καταγράψουν αντικείμενα των παππούδων τους, όπως οικιακά σκεύη και οτιδήποτε άλλο που να θυμίζει τις παλιές εποχές και θα χρησιμεύσει  για τα γυρίσματα του σίριαλ.
Ξεναγήθηκε στην πόλη από τη δημοτική αρχή και εντυπωσιάσθηκε από τα τοπία που αντίκρισε.

manousakiseΦωτορεπορτάζ Κοσμάς Καρατσώρης - Έδεσσα
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.